Atletism

Campionatul Național de Alergare Montană – Câmpulung Moldovenesc, 24-25 septembrie. Andreea Chivoiu: ”Vreau să urc pe podium la Câmpulung Moldovenesc” / Interviu Andreea CHIVOIU

Atleta Andreea Chivoiu, care a fost cooptată în vara acestui an în cadrul secției de atletism a CSM Târgu Jiu, va participa la finalul acestei săptămâni la etapele finale ale Campionatului Național de Alergare Montană pe distanță lungă și pe distanță scurtă. Cele două etape vor avea loc sâmbătă și duminică, 24 și 25 septembrie 2022, la Câmpulung Moldovenesc. Gorjeanca Andreea Chivoiu, atletă cu dubla legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, pregătită de antrenorii Ion Bură și Ionuț Dragoș Bură, își dorește să urce pe podium la competițiile de la Câmpulung Moldovenesc.

Andreea Chivoiu, campioana națională la senioare pe distanța de 10 km pe șosea, titlu obținut în 2021 și multiplă medaliată în concursurile naționale, țintește din nou podiumul la cele două etape de alergare montană, care se vor desfășura la finalul acestei săptămâni. A tras tare la antrenamente și este gata pentru cursele de la Câmpulung. Prima cursă în care va lua startul este alergarea montană pe distanță lungă, de 36 Km, cursă care este programată sâmbătă, 24 septembrie. A doua zi, duminică, 25 septembrie, Andreea va alerga și în etapa finală pe distanță scurtă, de 12 Km. 

Înainte de plecarea spre Câmpulung Moldovenesc, Andreea Chivoiu ne-a acordat un interviu în care vorbește despre începuturile ei în atletism, despre colaborarea cu CSM Târgu Jiu, modelul ei în atletism și obiective. 

 

INTERVIU ANDREEA CHIVOIU

Felicitări Andreea pentru toate medaliile obținute până în acest moment al carierei tale și bun venit în cadrul secției de atletism a CSM Târgu Jiu. Din acest an faci parte și din familia CSM Târgu Jiu.

Andreea Chivoiu: Mulțumesc frumos! Mă bucur să fac parte din familia CSM Târgu-Jiu.

Cum s-a ajuns la această colaborare și ce te-a determinat să te alături secției de atletism a CSM Târgu Jiu?

Andreea Chivoiu: Pot spune că rezultatele obținute de mine până acum și-au spus cuvântul și am ajuns la această colaborare, care sper să fie una fructuoasă. Îmi doresc sa aduc cât mai multe rezultate acestei secții.

La ce vârstă ai început atletismul şi prin ce împrejurare?

Andreea Chivoiu: Am început atletismul la vârsta de 11 ani, când am participat la un concurs, în urma căruia fostul meu antrenorul a crezut în potențialul meu și am continuat să fac atletism și mi-am zis să încerc acest sport.

Cât de mari au fost emoţiile la primul concurs la care ai participat?

Andreea Chivoiu: Eram prea mică atunci, emoțiile nu au fost chiar atât de mari, pentru că nu știam la ce sa mă aștept de la acel concurs. 

Cum a fost la primul tău titlu de campioană și ce ai simțit în acel moment și cum ai sărbătorit cucerirea primului titlu de campioană naţională?

Andreea Chivoiu: Locul 1 pe care l-am obținut m-a luat și pe mine prin surprindere, fiind destul de mică nu am realizat pe moment ce s-a întâmplat, deși era foarte mare agitație in jurul meu. 
Nu am sărbătorit într-un fel anume, dar m-am bucurat acasă, împreună cu familia.

Cât de greu este să obţii un titlu de campioană?

Andreea Chivoiu: Un titlu de campioană se obține în urma unor eforturi și sacrificii mari, dar dacă îți dorești cu adevărat nu mai contează nimic.

Care este modelul tău în atletism și ce îți dorești cel mai mult de la acest sport?

Andreea Chivoiu: Modelul meu în atletism este Constantina Diță, și la fel ca marea noastră campioană, vreau să obțin măcar o calificare la Jocurile Olimpice.

Care a fost cel mai fericit moment al tău de până acum în atletism?

Andreea Chivoiu: Fericirea a început in momentul în care le-am demonstrat celor de la vechiul club că puteau crede mai mult în potențialul meu.

Cu ce obiectiv mergi la următoarea competiție?

Andreea Chivoiu: La următoarea competiție, care se va desfășura weekendul acesta la Câmpulung Moldovenesc, vreau să urc pe podium.

Nume: Chivoiu Andreea Cerasela
Data nașterii:11.06.2002
Localitate: Târgu-Jiu, Gorj
Activitate
Junioare:
LPS Tg-Jiu 2013-2021
Performanțe
– Campionatul Național pentru Copii 1 – 800m  -Locul 1 in anul 2015
– Campionatul Național de Alergare pe Sosea “ Memorialul Constantin Teofilescu “ -locul 4 in anul 2015
Senioare:
CS Pandurii 2021- prezent
CSM Târgu Jiu 2022 – 
Performanțe
-Campionatul Național de Alergare Montană Distanta Lungă tineret 36 km – Locul 3 în anul 2021
-Cupa Rarăul (Montană) – Locul 3 în anul 2021
-Campionatul Național de Cros Echipe – Locul 2 in anul 2021
-Campionatul Național pentru Seniori 10 km pe șosea – Locul 1 in anul 2021
-Campionatul Național pentru Tineret 10 km pe șosea – Locul 3 in anul 2021
-Campionatul Național pentru Juniori 10km pe șosea – Locul 1 in anul 2021
-Campionatul Național de Semimaraton pe Echipe – Locul 2 în anul 2021
-Campionatele Balcanice de Alergare Montană – Locul 3 în anul 2021
-Campionatul Național pentru Seniori U23 – 3000m obstacole – Locul 2 în anul 2022
-Crosul USAMV – Locul 3 în anul 2022
-Wizz AIR Bucharest – Locul 3 echipe în anul 2022

 

Comment here