BaschetJuniori

Campionatul Naţional de Baschet Masculin U13 / Debut de sezon şi pentru Grupa U13 Masculin a CSM Târgu Jiu/ Primul turneu, la Craiova

Noul sezon al Campionatului Naţional de Baschet U13 Masculin va debuta la acest sfârşit de săptămână, iar tineri baschetbalişti de la CSM Târgu Jiu au fost repartizaţi în Grupa C, alături de ACS ID Îngerii Băniei Craiova şi ACS Champions Bucureşti-Craiova. Primul turneu din serie se dispută la Craiova în Sala „Matei Basarab”. Elevii pregătiţi de profesorul Carlos Popescu vor juca primul meci cu Îngerii Băniei Craiova, duminică de la ora 11.00, iar în cea de a doua partidă, gorjenii vor juca, tot duminică, cu ACS Champions Bucureşti-Craiova, de la ora 13.30.

Carlos Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu U13 Masculin: „Iată-ne ajunși cu mezinii baschetului din „Familia CSM Târgu-Jiu” la prima dispută oficială în cadrul Campionatului Naţional de Juniori, sezonul competiţional 2021-2022. Cu entuziasm și încredere privim această provocare, dat fiind faptul că acești sportivi, acești minunaţi copii, în primul rând, au vârsta de până în 12 ani. În pofida vârstei lor foarte fragedă, reușesc totodată să demonstreze și să confirme o adevărată pasiune și dragoste pentru baschet. Orgolios, ţin să precizez că în această vară, micuţii au obţinut clasarea pe locul 3, în cadrul Festivalului Naţional de MiniBaschet 2021 de la Costinesti. Spun „provocare”, deoarece echipa este înscrisă într-un campionat în care majoritatea covârșitoare a echipelor au juc[tori ]n loturile lor chiar și cu 2 ani mai mari, în ceea ce privește vârsta admisă. Totuși, dorinţa de confruntare pe parchet și entuziasmul dobândit în urma rezultatelor remarcabile din vara aceasta, ne fac să fim încrezători în ceea ce priveste parcursul formativ al acestor copii, sperând că alăturarea lor la proiectul CSM Târgu Jiu, să reprezinte o piesă importantă din „puzzle” în dezvoltarea clubului CSM Târgu-Jiu pe viitor. În ceea ce privește Turneul 1 Regional de la Craiova, cu siguranţă, pentru cei mici va fi unul în care vor trebui să-și gestioneze emoţiile, va fi nevoie de dorinţă concretă în a se depăși fiecare pe el însuși, de întrajutorare a coechipierilor, și evident, de aici, obţinerea unui rezultat cât mai bun în urma celor două confruntări. În cele din urmă, eu ca și colegul meu, prof. Gliga Alexandru, cu care am pregătit acești copii mai bine de 2 ani, credem în parcursul lor pe viitor. Forţa CSM!”

Pentru confruntările de duminică, echipa U13 M a clubului CSM Targu Jiu s-a deplasat cu următorul lot: Căruntu David, Ciobanu Rareș, Crîngulescu Tudor, Branea Dragoș, Scornea Matei, Gugea Vladimir, Pop – Manta Luca, Rădulea Rareș, Staicu Rareș, Tarbac Ștefan, Cărbunescu Albert, Negrea Lucian, Simionescu Răzvan și Toma Lucian. Antrenor principal: prof. Popescu Carlos.

Comment here