Baschet

Camil Berculescu a semnat cu CSM. Va juca şi sezonul viitor la Târgu Jiu

Unul dintre cei mai talentați jucători de baschet din Gorj, Camil Berculescu, a ales să continue la Târgu Jiu şi în sezonul 2020-2021. Jucătorul de 22 de ani şi-a prelungit contractul cu gruparea gorjeană.

A fost ofertat de alte două echipe din Liga Naţională, dar a ales să evolueze tot la Târgu Jiu, în oraşul natal.

Camil a deprins tainele baschetului la CSS Târgu Jiu, club cu care a și câștigat Campionatul Național U 14, în anul 2014. Au urmat alte rezultate notabile, vicecampion național U18, campion național U20, campion național la Liga 1 (echipe satelit). A câștigat și  concursul de slam dunk din cadrul All Star Game Sf. Gheorghe 2018. A ieşit campion naţional cu
U BT Cluj şi semifinalist în LNBM cu SCM U Craiova. În vara lui 2019 a semnat cu CSM Târgu Jiu.

După ce a semnat prelungirea contractului cu CSM, am stat de vorbă cu Camil. Tânărul şi talentatul baschetbalist al grupării gorjene a vorbit despre decizia de a-şi continua cariera baschetbalistică la Târgu Jiu, despre proiectul CSM şi despre viitorul sezon.

Camil, felicitări pentru decizia de a continua la Târgu Jiu! Ce te-a determinat să rămâi şi să joci pentru echipa oraşului tău?

Mulţumesc! Decizia de a rămâne acasă nu a fost deloc simplă sau bruscă. Am ţinut foarte mult cont de conducere, de staff, de oamenii care chiar ţin la sportul gorjean, oameni diferiţi faţă de cei care îşi văd doar propriul interes. Am rămas pentru că ştiu că lucrurile vor rămâne la fel şi vor evolua doar în bine. Îmi doresc foarte mult ca acest club să prindă contur, să putem duce numele oraşului nostru în topul echipelor din sportul românesc şi să avem capacitatea din toate punctele de vedere să menţinem proiectul CSM Târgu Jiu la un nivel cât mai ridicat.
Proiectul CSM Târgu-Jiu este un proiect care va trebui să ofere continuitate, stabilitate şi tradiţie, cum este normal de fapt, dacă ne raportăm strict la echipele de top. Un aspect foarte realizabil, având în vedere susţinerea pe care CSM Târgu-Jiu a primit-o şi o primeşte din partea oamenilor de afaceri din Târgu-Jiu, a edilului Marcel Romanescu, a oamenilor de sport care conduc clubul, Robert Bălăeţ, Adrian Roşu, Dan Ilieş, Liviu Andrieş, Claudiu Alionescu, Enache Andrei şi a tuturor persoanelor care se implică în bunul mers al lucrurilor şi implicit în realizarea performanţelor clubului. Sper ca toţi colegii mei din club să fie pe o lungime de unda similară cu mine şi să ne îndeplinim obiectivele pe care le vom avea. Având în vedere toţi factorii pe care i-am luat în considerare, nu cred că ar fi fost o greşeală să semnez pe mai mulţi ani la CSM, dar am preferat să semnez doar pentru sezonul 2020/2021, astfel am decis cu mare drag să evoluez pentru CSM Târgu-Jiu, pentru publicul şi pentru oamenii de acasă.

Cum caracterizezi primul sezon al echipei de baschet din istoria clubului CSM Târgu Jiu?

Sezonul 2019/2020, a fost un sezon şi cu bune, şi cu rele. Având în vedere prima apariţie în peisajul baschetbalistic şi practic în sportul românesc al acestui club, nu pot să spun decât că echipele oraşului Târgu-Jiu au lăsat o impresie deosebit de bună, atât secţia de baschet, cât şi cea de handbal.

Pentru tine cum a fost primul sezon petrecut în tricoul echipei CSM Târgu Jiu?

Pentru mine, individual, nu a fost un sezon excepţional. Pot spune însă că a fost unul decent, dar pot menţiona clar faptul că m-am împlinit în sezonul precedent. Mi-am îndeplinit targetele, m-am prezentat cu rigurozitate şi profesionalism pe cât de bine s-a putut.

Sezonul viitor va fi unul mult mai greu pentru CSM având în vedere nivelul echipelor cu care ne vom confrunta.

Categoric va fi un sezon mult mai greu. Până la urmă nimic nu este uşor. Atâta timp cât se va respecta filosofia antrenorului şi toţi jucătorii vor trata situaţiile cu responsabilitate şi profesionalism, nu văd un rezultat greşit. Cred că va fi un sezon frumos, dar în acelaşi timp cu multe greutăţi, cu o încărcătură diferită, cu un nivel diferit din toate punctele de vedere.

Personal, ce îţi doreşti de la noul sezon?

Personal, am acelaşi obiectiv, să îmi îndeplinesc rolul şi sarcinile în cadrul echipei, să îmi fac treburile ca la carte, cu profesionalism şi să îmi găsesc cea mai buna versiune a mea, indiferent de vârstă. Consider că acest target este unul foarte eficient, cu bataie lungă. Pentru a reuşi să susţin alte persoane la rândul meu, trebuie să îndeplinesc acest target, şi asta pentru că îmi doresc foarte mult ca acest club să fie o surpriză plăcută în sportul romanesc, chiar dacă CSM Târgu Jiu nu are un buget consistent la fel ca echipele de top, dar cred că şi în această situatie, vom reuşi să ne impunem.

Camil Berculescu 

Data nașterii: 17.03.1998
Localitate: Târgu Jiu
Post: Poate evolua pe pozițiile 1-2-3

Comment here