Box

Box-Cupa României de Tineret și Seniori U22 Masculin, Brăila(13-19 mai). Alexandru Sulea și Valentin Cărbunescu vor reprezenta CSM Târgu Jiu la Cupa României

Luni, 13 mai, începe Cupa României de Tineret și Seniori U22 Masculin la Box, competiție care se va disputa la Brăila. CSM Târgu Jiu va participa cu doi sportivi. Multiplul campion Alexandru Sulea va reprezenta CSM Târgu Jiu la seniori U22, la categoria 86 de kilograme, iar debutantul Valentin Cărbunescu va urca în ring la tineret, la categoria 71 de kilograme. ”Mergem cu gândul de a obține rezultate cât mai bune la această competiție”, ne-a declarat înainte de plecarea spre Brăila, antrenorul Petrișor Gănănău.

Municipiul Brăila va fi gazda Cupei României la box, la categoria de vârstă tineret şi seniori U22, competiție care se va desfășura în perioada 13 – 19 mai şi va aduna la start cei mai buni pugilişti din ţară la aceste două categorii de vârstă. Printre aceștia se numără și Alexandru Sulea, medaliat cu bronz la Cupa României de Box Seniori, competiție care s-a desfășurat în luna martie a acestui an la Sighetu Marmației. Vă reamintim că Alexandru Sulea a obținut prima medalie la o competiție de seniori pentru clubul gorjean. Pugilistul legitimat la CSM Târgu Jiu, pregătit de Petrișor Gănănău, a urcat în ring la categoria 86 de kilograme. Și la Brăila, la seniori U22, Alexandru Sulea va urca în ring tot la categoria 86 de kilograme. Pugilistul gorjean merge la Brăila cu gândul de a urca din nou pe podium, dar și cu gândul de a prinde lotul național al României pentru Europenele din toamna acestui an.

Petrișor Gănănău, antrenor secția box CSM Târgu Jiu: ”Am încredere că Alexandru Sulea va face un turneu foarte bun. El vrea să confirme trendul ascendent pe care se află în ultimii ani. S-a pregătit foarte bine şi noi sperăm să se întoarcă cu o medalie de la acest turneu. Sper ca Alexandru să fie la capacitate maximă la Brăila, pentru că este un turneu foarte important, în urma căruia poate fi convocat la lotul național. Dorința de a fi campion poate face diferența în ramura noastră sportivă, a boxului. Eu am încredere în el și cred cu tărie că poate să fie selecționat la lotul național, unde poate să facă performanță pentru CSM Târgu Jiu și pentru România”.

La Brăila va fi prezent și tânărul pugilist Valentin Cărbunescu, debutant la o competiție de o asemenea anvergură. Valentin s-a apucat de box de puțin timp, de doar o jumătate de an, dar progresul său este unul vizibil, ceea ce l-a determinat pe antrenorul Petrișor Gănănău să-i acorde credit pentru această competiție. Cărbunescu va urca în ring la tineret, la categoria 71 de kilograme.

Petrișor Gănănău, antrenor secția box CSM Târgu Jiu: ”Valentin practică boxul de 6 luni de zile și a început sub îndrumarea mea. Este la început de drum și vrea să atace marea performanță în box. Deși este un timp foarte scurt de când a început boxul, este un sportiv foarte serios, a învățat foarte multe în această perioadă, are tot viitorul în față, iar eu sunt convins că va ajunge un mare pugilist. Acum vreau să-l vedem și la treabă. Sper să treacă rapid peste emoții și să facă un turneu bun. Mergem cu gândul de a obține rezultate cât mai bune la această competiție. Este o perioadă foarte importantă în formarea acestor sportivi, iar din acest punct de vedere vrem să le mulțumim celor care sunt aproape de acești sportivi, celor din conducerea clubului nostru, în special domnului Robert Bălăeţ, pentru susținerea performanței la secția de box. Le doresc mult succes sportivilor clubului nostru. Forța CSM Târgu Jiu! Keep going, never give up!”.

Se anunță așadar o săptămână intensă pentru secția de box a CSM Târgu Jiu, care va participa la o nouă competiție extrem de puternică, dar și foarte importantă, având în vedere că pugiliștii cu cele mai bune rezultate la Cupa României vor fi selectați pentru lotul național al României pentru Campionatul European din toamna acestui an.

 

 

Comment here