Baschet

LNBM Getica 95. CSM Târgu Jiu, victorie de senzație în meciul 2 cu Laguna. CSM Târgu Jiu – Laguna București 106-93

CSM Târgu Jiu a câștigat luni seara, scor 106-93, meciul 2 contra grupării bucureștene Laguna, din seria de play-out a Ligii Naționale Masculine de Baschet Getica 95. Dimitrius Underwood, cu 25 de puncte, și Camil Berculescu, cu 24 de puncte, au fost cei mai buni marcatori ai grupării gorjene. Scorul este acum 1-1, iar seria se mută la București, acolo unde se vor disputa următoarele două partide.

CSM Târgu Jiu a arătat o cu totul altă față în meciul din această seară, în care baschetbaliștii gorjeni s-au dezlănțuit pe fază ofensivă reușind să înscrie peste 100 de puncte. Decizia conducerii de a-l aduce pe banca tehnică pe antrenorul Adrian Roșu, cel care s-a ocupat în acest sezon de echipa satelit a clubului, a fost una inspirată. Adrian Roșu va conduce, împreună cu Claudiu Alionescu, echipa pe finalul acestui sezon. Deși nu a avut destul timp la dispoziție pentru a pregăti acest meci, Adi Roșu a ajustat din mers angrenajul echipei, iar baschetbaliștii trimiși în teren au răspuns pozitiv. A rezultat un meci spectaculos, gustat din plin de spectatori care au venit să susțină echipa. ”Asul din mâneca” lui Adi Roșu în această seară a fost Camil Berculescu. Descătușat, baschetbalistul gorjean a fost unul din artizanii victoriei din această seară. 

Baschetbaliștii gorjeni au beneficiat și în această seară de sprijinul fanilor. Chiar dacă mai puțini ca la meciurile din sezonul regulat, cei care au venit la sală au fost în permanență alături de echipă, i-au încurajat pe băieții lui Roșu și au aplaudat coșurile spectaculoase reușite de aceștia. La meci au fost prezente și handbalistele senioare, care au ținut să-i sprijine pe colegii de la baschet, cu puțin înainte de meciul lor extrem de important din Liga Florilor, de miercuri, 15 mai, contra Daciei Mioveni. 

Cu Dimitrius Underwood, Camil Berculescu, Arsenije Vuckovic, David Antonescu și Cameron Oluyitan în primul ”5” gândit de Adi Roșu, CSM Târgu Jiu a început în forță meciul cu un run de 6-0, după doar 1 minut de joc, și 11-2, după doar două minute de joc! Camil Berculescu și Underwood au făcut 18-10 la jumătatea sfertului de debut, iar Arsenije Vuckovic a punctat pentru 20-13. Gorjenii au slăbit puțin turația, iar oaspeții s-au apropiat la doar un punct, scor 20-19. Băieții lui Adi Roșu și-au revenit repede și au reluat asaltul la panoul advers. S-a terminat 30-26, după primele 10 minute de joc. 

Oaspeții au început mai bine sfertul doi și au reușit să răstoarne tabela, scor 32-35. Dimitrius Underwood a reglat imediat însă situația, scor 35-35, în timp ce Ethan Wright și Cameron Oluyitan au urcat scorul la 40-36. Gruparea din București a venit cu replica și a revenit la conducere, scor 40-46. Adi Roșu a cerut timp de odihnă, iar la reluare Camil Berculescu, David Antonescu și Dimitrius Underwood au răspuns cu un run de 8-0. Laguna a câștigat sfertul cu 20-18, dar CSM Târgu Jiu a intrat la vestiare cu o posesie avans, scor 48-46. 

Sfertul 3 a început cu coșul lui Arsenije Vuckovic și reușita lui David Antonescu, pentru 52-48. Laguna s-a ținut scai de echipa noastră și a reușit egalarea, scor 54-54. Camil Berculescu, cu un joc foarte solid în acest meci, a lovit de la 3 puncte, iar Vuckovic a făcut 62-58. Laguna a reușit din nou să egaleze, și chiar să treacă în avantaj, scor 62-63. Publicul a simțit momentul greu, a încurajat echipa, iar băieții au răspuns cu o nouă răsturnare de situație pe tabelă, scor 70-65. Finalul sfertului 3 a aparținut oaspeților, care au reușit să câștige secvența cu 29-26 și să intre în decisiv cu un avans minim, scor 74-75. 

Ultimul act a început cu Laguna în atac și un avans de +7 pe tabelă, scor 74-81. Baschetbaliștii gorjeni s-au trezit la timp și au marcat la foc automat. Cameron Oluyitan, Dimitrius Underwood, Jalen Dupree și Noam Weinberg, toți patru cu reușite de 3 puncte, la care s-au adăugat recuperările lui Camil Berculescu și liberele transformate, au făcut ca tabela să arate 99-88. Cameron Oluyitan și Dimitrius Underwood au dus scorul dincolo de granița de 100 de puncte. S-a terminat 106-93. CSM Târgu Jiu a egalat astfel situația în seria cu Laguna. După 1-1 la Târgu Jiu, seria se mută acum la București.

Iată ce a declarat la conferința de presă, Camil Berculescu, unul dintre cei mai buni jucători ai grupării gorjene în acest meci. 

Camil Berculescu, CSM Târgu Jiu: “În această seară, cu toții am jucat bine. Le mulțumesc colegilor și staff-ului pentru încredere. Să sperăm că mergem exact pe același drum. Uneori, în viață, lucrurile nu sunt roz. Dar, cum am spus și în interviurile trecute, trebuie să ai mentalitate de învingător. Și, indiferent de ce îți oferă viața, să iei lucrurile așa cum sunt și să scoți ce este mai bun de acolo. Probabil, situația în care ne aflăm ne-a determinat să fim atât de motivați. Sunt foarte, foarte mulți factori, nu poți să spui că a fost doar un șoc. Până într-un anumit punct, a fost cel mai bun sezon, dar, din păcate, nu a fost așa cum ne-am dorit. Vrem să încheiem seria cu bine, indiferent de numărul de meciuri. Băieții au dat drumul la motoare. S-au simțit mult mai bine. Cumva li s-a luat o angoasă de pe suflet. Nu știu ce a fost în neregulă până acum. Sperăm, la București, să nu se repete poveștile de la Focșani și Galați”.

La conferința de presă a fost prezent și Cameron Oluyitan. 

Cameron Oluyitan, CSM Târgu Jiu: “Este un lucru bun că ne-am revenit din punct de vedere al motivației. Am scăpat din mână anumite meciuri pe care nu trebuia să le scăpăm, astfel că este o victorie importantă pentru echipă și pentru seria cu Laguna. Am refuzat să pierdem, am intrat cu altă motivație, altă încredere. Am vrut foarte mult să câștigăm față de meciurile precedente. Am vorbit între noi, a fost o dorință comună. Camil, Dimitrius, au făcut un meci foarte bun. Este un sentiment plăcut când echipa câștigă și toată lumea contribuie. Avem un “vibe” bun și sperăm să continuăm pe același drum. La București, trebuie să intrăm foarte determinați, nu trebuie să le dăm încredere, și să jucăm agresiv de la prima minge”.

 

Dimitrius Underwood a fost din nou cel mai bun om al grupării gorjene. Căpitanul echipei noastre a terminat meciul cu 25 de puncte, 6 recuperări și 10 pase decisive. A fost urmat de Camil Berculescu, la cea mai bună prestație a sa din acest sezon. Baschetbalistul gorjean a reușit 24 de puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Cameron Oluyitan a făcut un meci foarte bun și a terminat partida cu 19 puncte, 5 recuperări și 3 asisturi. Pivotul Arsenije Vuckovic a avut și el o prestație solidă. Bosniacul a terminat cu 18 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive. Ethan Wright a terminat meciul cu 7 puncte, iar David Atonescu a contribuit cu 6 puncte și 6 recuperări. Jalen Dupree a terminat meciul cu 4 puncte, iar Noam Weinberg cu 3 puncte și 4 recuperări. 

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 25p, David Antonescu 6p, Noam Weinberg 3p, Ethan Wright 7p, Camil Berculescu 24p, Cameron Oluytan 19p, Jalen Dupree 4p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 18p, Flavius Toropu, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Adrian Roșu. Antrenor secund: Claudiu Alionescu. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). 

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
EDIȚIA 2023-2024
PLAY-OUT / TURUL 3

MECI 2
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
LUNI, 13 MAI 2024
ORA 19.00
LIVE FRB TV 
CSM TÂRGU JIU – ABC LAGUNA BUCUREȘTI
106-93(30-26, 18-20, 26-29, 32-18)

Comment here