BoxJuniori

BOX / Amelian ISTRĂTESCU, convocat la Lotul Național de juniori al României! Pugilistul gorjean va urca în ring la ”Dracula Open 2023”, la Arad. Interviuri Petrișor Gănănău și Amelian Istrătescu

Amelian Istrătescu, chemat sub tricolor. Vești bune pentru boxul gorjean juvenil. Talentatul junior Amelian Istrătescu, legitimat la CSM Târgu Jiu, pregătit de fostul mare campion la box, Petrișor Gănănău, a fost convocat la Lotul Național de Box al României. Timp de 10 zile, în perioada 9-19 februarie, la Călărași, Amelian Istrătescu s-a pregătit alături de cei mai buni pugiliști juniori din România. În stagiul centralizat de la Călărași, juniorul gorjean s-a antrenat sub atenta îndrumare a antrenorului Petrișor Gănănău și a oficialilor de la Federația Română de Box. Amelian Istrătescu va reprezenta România la regalul pugilistic de la Arad, ”Dracula Open 2023”, un turneu cu peste 300 de sportivi din 27 de țări.

La mai puțin de un de când a început activitatea, secţia de box din cadrul CSM Târgu Jiu a început să strângă roadele muncii depuse. Sportivii secției au participat la numeroase turnee naționale, participări soldate cu rezultate excepționale, obținute în special de Amelian Istrătescu. Evoluțiile din ring ale juniorului de doar 15 ani de la CSM Târgu Jiu nu au trecut neobservate de oficialii Federației Române de Box, astfel că Amelian a fost convocat la Lotul Național de juniori al României într-o stagiu centralizat. Mai mult, sportivul gorjean va reprezenta România la ”Dracula Open”, un puternic turneu pentru juniori și tineret, organizat la Arad. 

CSM Târgu Jiu va avea așadar un reprezentant la ”Dracula Open 2023”, considerat a fi cel mai mare turneu internațional de box pentru juniori și tineret găzduit vreodată de ţara noastră. ”Dracula Open” reunește peste 300 de concurenți din 27 de țări. Amelian Istrătescu va urca în ring la categoria 75 de Kg.

Înainte de plecarea spre Arad am stat de vorbă cu ambițiosul pugilist gorjean, Amelian Istrătescu, dar și cu antrenorul său, fostul mare campion la box, Petrișor Gănănău. Cei doi au vorbit despre convocarea la lotul național, despre stagiul de pregătire de la Călărași, dar și despre turneul de la Arad.

INTERVIU PETRIȘOR GĂNĂNĂU

Petrișor Gănănău, felicitări pentru convocarea lui Amelian Istrătescu la lotul național! Munca ta începe să dea roade! 

Petrișor Gănănău: Vă mulțumesc! Într-adevăr munca mea începe să dea roade, sutele de ore de antrenament încep să își spună cuvântul, dar nu vreau să spun prea multe acum, suntem la început de drum, dar pot să spun că vom fi la fel de serioși și de aici înainte, pentru că treaba abia de acum începe, iar noi trebuie să demonstrăm că vom fi din ce în cei mai buni și asta doar prin muncă. Aș vrea pe această cale să le mulțimim celor din conducerea CSM Târgu Jiu pentru susținere. Promitem că vom da tot ce este mai bun pentru a face performanță pentru CSM Târgu Jiu, pentru boxul gorjean și pentru România.

Ce înseamnă convocarea lui Amelian?

Petrișor Gănănău: În primul rând este un lucru absolut senzațional faptul că Amelian, care este în primul an la juniori, a fost convocat la lotul național. Amelian are o evoluție foarte bună în acest moment. Convocarea lui Amelian la lotul național a fost o surpriză frumoasă, iar eu mă bucur că el s-a pregătit alături de cei mai buni. Am fost alături de el pe toată perioada de pregătire. Vreau să vă spun că mi-au plăcut toți băieții convocați pentru lotul național, sportivi talentați și foarte dedicați la antrenamente.

Cu ce obiectiv la Turneul de la Arad?

Petrișor Gănănău: Va fi o gală foarte puternică, cu pugiliști din 27 de țări. Pentru Amelian este foarte important să boxeze la un astfel de nivel, pentru că trebuie să acumuleze experiență și trebuie să aibă cât mai multe meciuri tari. Noi ne dorim ca el să participe la cât mai multe turnee. Sperăm ca la Arad, Amelian să reprezinte cu cinste clubul CSM Târgu Jiu și România.

Peterișor Gănănău alături de ceilalți antrenori și sportivi prezenți la lotul național. 

INTERVIU AMELIAN ISTRĂTESCU

Amelian, felicitări pentru convocare la lotul național!

Amelian Istrătescu: Mulțumesc foarte mult!

Cum ai primit vestea? Ce ai simțit când antrenorul ți-a dat vestea? 

Amelian Istrătescu: Vestea a venit într-o seară, după ce am terminat antrenamentul. Maestrul a venit la mine și mi-a spus că am fost convocați de lotul național. M-am simțit împlinit, deoarece am știut că mi-am făcut treaba și că munca mea a început să dea roade.

Ce înseamnă pentru tine această convocare?

Amelian Istrătescu: E ceva extraordinar. Înseamnă foarte mult pentru mine, pentru că am avut ocazia să mă pregătesc la intensitate maximă alături de ceilalți campioni. Am avut de învățat fiecare unul de la altul foarte multe tehnici și stiluri de a boxa în ring. 

Cu ce obiectiv la Turneul de la Arad?

Amelian Istrătescu: Obiectivul meu la acest turneu este să acumulez cât mai multă experiență, să fac artă în ring și cu siguranță să câștig.

 

Comment here