Handbal

Angela Pușcaș, convocată la echipa națională a României! Angela PUȘCAȘ: ”Este un vis devenit realitate! Orice sportiv își dorește să facă acest pas, să evolueze la prima reprezentativă”. INTERVIU

Angela Pușcaș, convocată la echipa națională a României! 

CSM Târgu Jiu anunță, cu mândrie, că în urma evoluțiilor foarte bune din acest sezon, gorjeanca Angela Pușcaș a fost convocată de antrenorul Florentin Pera la prima reprezentativă a României. Handbalista noastră se va prezenta la stagiul de pregătire centralizată de la Bistrița Năsăud (26 februarie – 2 martie 2023). La finalul acestei perioade, România va disputa două meciuri amicale împotriva selecționatei similare a Ucrainei. Partidele vor avea loc pe 3 martie (ora 19.15) și 4 martie (ora 17.30).

Gorjeanca Angela Pușcaș va evolua în continuare pentru CSM Târgu Jiu. La finalul lunii ianuarie, experimentata handbalistă și-a prelungit angajamentul pe încă doi ani și va evolua până în 2025 la Târgu Jiu. Sportiva noastră a ales să continue în tricoul lui CSM Târgu Jiu, astfel că și-a pus semnătura pe un nou angajament cu echipa antrenată de Liviu Andrieș. ”Mă bucur foarte mult că am ajuns la această înțelegere. Colectivul, staff-ul, suporterii și toți cei implicați în proiectul CSM m-au determinat să rămân la Târgu Jiu”, a declarat Angela Pușcaș, după prafarea noii înțelegeri cu echipa din Târgu Jiu. 

„Angela Pușcaș, handbalistă la CSM Târgu Jiu, a fost convocată la echipa națională a României! Este știrea momentului și convocarea arată valoarea sportivelor noastre. De altfel, CSM are un parcurs foarte bun în Liga Florilor, acolo unde s-a dovedit a fi surpriza campionatului. Angela Pușcaș s-a născut la Târgu Jiu, are 28 de ani și este una dintre cele mai bune jucătoare de la CSM. Suntem convinși că la lotul național vor mai fi convocate și alte jucătoare de la noi pentru că echipa devine din ce în ce mai puternică. Felicitări, Angela, și mult succes la națională!” a transmis primarul Marcel Romanescu.

Imediat după vestea convocării la prima reprezentativă a României am stat de vorbă cu Angela Pușcaș, care ne-a dezvăluit cum a primit vestea convocării şi ce reprezintă pentru cariera ei această chemare sub tricolor, ce părere are despre duelul din Cupa României, cu Măgura Cisnădie, dar şi despre confruntarea cu Rapid Bucureşti. 

INTERVIU ANGELA PUŞCAŞ

Felicitări, Angela Puşcaş pentru convocarea la prima reprezentativă a României!

Angela Puşcaş: Mulțumesc frumos!

Este un alt moment istoric pentru CSM Târgu Jiu. De la înfiinţarea clubului gorjean, eşti prima jucătoare convocată la Naţionala României. Cum te simţi?

Angela Puşcaş:  Surprinsă în primul rând și apoi entuziasmată, acestea cred ca ar fi cele mai potrivite cuvinte. Mă bucur mult că s-a întâmplat, în acest moment, aici la Târgu Jiu, locul de care se leagă momente importante ale carierei mele.

Cum ai primit vestea convocării?

Angela Puşcaş: A fost o surpriză mare la care nu mă așteptam, dar viața ne surprinde în fiecare zi și mă bucur foarte mult.

Ce înseamnă pentru tine această convocare?

Angela Puşcaş: Este un pas important în cariera mea și o confirmare pentru totul efortul, pentru toată munca depusă în toti acești ani petrecuți pe terenul de handbal. Este un vis devenit realitate, pentru că orice sportiv își dorește să facă acest pas, să evolueze la prima reprezentativă.

Cu ce gânduri mergi la prima reprezentativă?

Angela Puşcaş: Îmi doresc să dau tot ce este mai bun din mine și să ajut cu ce pot. Este o provocare și îmi doresc ca experiența acumulată în toți acești ani la cluburile din străinătate să o pot valorifica acasă, la echipa națională.

Vine o săptămână plină pentru CSM Târgu Jiu! Meci în Cupa României, cu Măgura Cisnădie. Cum vezi duelul cu Măgura? Poate trece CSM de echipa din Cisnădie?

Angela Puşcaş: Va fi un meci greu, ca toate celelalte, dar sunt sigură că noi, dacă ne facem treaba cum trebuie și avem încredere în noi putem să câștigăm așa cum am făcut-o și în meciul din turul campionatului. Sper și vreau să mergem mai departe în etapa următoare a Cupei României.

Vine şi o altă confruntare dificilă în Liga Florilor, cu Rapid Bucureşti, campioana en-titre a României? Cum vezi partida cu Rapid?

Angela Puşcaş: Meciul cu Rapid va fi un meci foarte greu. Rapid evoluează în Champions League și are o echipă cu jucătoare valoroase, dar asta nu ne împiedică pe noi să ne jucam șansa și să luptăm pentru cele 3 puncte. Am demonstrat că ne putem lupta de la egal la egal cu orice echipă din acest campionat și rămâne de văzut ce va fi la ora meciului de duminică.

ANGELA CIOCA PUȘCAȘ
Data nașterii: 23.01.1995
Locul nașterii: Târgu Jiu
Post: Centru

În vârstă de 28 de ani, jucătoarea evoluează pentru CSM Târgu Jiu din vara anului 2022, când a revenit în orașul natal după o experiență handbalistică de 13 ani, timp în care a evoluat la echipe de prestigiu atât în țară, cât și peste hotare. 

Născută pe 23 ianuarie 1995 la Târgu Jiu, Angela Cioca a început handbalul la vârsta de 13 ani, în 2008, la LPS Târgu Jiu sub comanda doamnei Camelia Stănciulescu. După un an, în 2009, Angela a plecat la Bucureşti, unde şi-a continuat junioratul la ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti, până în 2014. În perioada petrecută la Bucureşti, la nivel juvenil, a cucerit cinci titluri de campioană la toate categoriile de vârstă, iar în 2014 la turneul final al junioarelor I a primit premiul pentru cea mai bună jucătoare. Evoluţiile ei nu au rămas neobservate şi astfel a ajuns să participe cu echipa națională de junioare a României la Campionatul European pentru Junioare Cehia 2011 și Campionatul Mondial pentru Junioare 2012 din Muntenegru. De asemenea a făcut parte din echipa națională de tineret la Campionatul European de Tineret ediția 2013 din Danemarca, unde România a ocupat locul cinci. La echipele naţionale a jucat 61 de meciuri în toate competiţiile şi a marcat 106 goluri.

În 2014 a făcut pasul la senioare şi s-a transferat în Germania. A debutat la senioare evoluând pentru echipa germană HSG Bad Wildungen, pentru care a evoluat până în 2016. După două sezoane petrecute în Germania s-a transferat în Norvegia la Førde Handball IL, unde a evoluat până în 2018. Din nordul Europei, Angela a plecat în 2018 în Spania unde a semnat cu CB Salud Tenerife, echipă la care a jucat până în 2020. A revenit în România, la Baia Mare, echipă la care a evoluat până în 2022. Cu echipa din Baia Mare şi-a trecut în palmares titlul de vicecampioană naţională în 2021, dar şi un loc 3 cu Minaur în Liga Europeană EHF Feminin, ediția 2020-21.

Comment here