Baschet

Bogdan Penciu este noul jucător al CSM Târgu Jiu. Bogdan Penciu: ”Decizia de a semna cu CSM a fost una ușoară, având în vedere proiectul de viitor, în creștere de la sezon la sezon la Târgu Jiu”

Bogdan Penciu este noul jucător al echipei CSM Târgu Jiu. Originar din Timișoara, Bogdan Penciu vine de la Rapid București, grupare pentru care a jucat în Liga Națională, ediția 2021-2022. Înalt de 2.03 metri, Bogdan Penciu, campion național U20, este jucător de poziția 4. Acesta a semnat un angajament cu gruparea gorjeană pentru sezonul 2022-2023.

Bogdan Penciu, născut pe 21 martie 2001, la Timișoara, a început baschetul în orașul natal și a fost format de CSS Bega Timișoara. A trecut la Știința Timișoara, echipă cu care a devenit campion național U20 în sezonul 2020-2021. Între timp, Penciu a debutat la nivel de seniori în primul eșalon al României, în Liga Națională, pe parcursul sezonului 2017-2018, în tricoul echipei SCM Timișoara. A jucat la gruparea bănățeană până în vara anului 2020, după care a plecat la CSU Știința București, unde a evoluat în sezonul 2020-2021. Bogdan și-a continuat drumul în Liga Națională alături de Rapid București pentru sezonul 2021-2022. Din vara acestui an, Bogdan se va alătura lotului pregătit de Claudiu Alionescu.

În 2018, Penciu a participat la Campionatul European U18 masculin Divizia B de la Skopje. Pentru Naționala U18 a României, Bogdan a avut medii de 3.3 puncte, 2.4 recuperări și 3.3 la eficiență în aproape 14 minute pe partidă.

INTERVIU BOGDAN PENCIU

Bogdan, în primul rând bun venit alături de familia CSM Târgu Jiu.

Bogdan Penciu: Bună ziua! Mulțumesc și bun găsit tuturor. Mă bucur să mă alătur echipei din Târgu Jiu.

Bogdan, care este povestea venirii tale la Târgu Jiu? Ce te a determinat să faci această alegere, să semnezi cu CSM Târgu Jiu?

Bogdan Penciu: Am fost contactat de către antrenor, apoi decizia pe care am luat-o a fost una destul de ușoară, având în vedere proiectul de viitor, care este în creștere de la sezon la sezon la CSM Târgu Jiu.

Cu ce gânduri, cu ce obiective te alături noii tale echipe?

Bogdan Penciu: Vin cu gândul de a juca cât mai bine pentru a ajuta echipa să obțină cât mai multe victorii în sezonul ce urmează. Sper să formăm un grup cât mai unit și să facem împreună o figură frumoasă în Liga Națională.

Cum vezi noua ediție de campionat, cu un format diferit?

Bogdan Penciu: E un format interesant. Va fi un campionat destul de puternic. Din punctul meu de vedere cine va reuși să se adapteze cel mai bine și cel mai repede la acest nou fromat va avea de câștigat.

Ce mesaj ai pentru fanii CSM Târgu Jiu?

Bogdan Penciu: Îmi doresc foarte mult ca fanii echipei CSM Târgu Jiu, despre care am auzit lucruri frumoAse, să fie alături de noi, și în noua formulă, așa cum au fost și pâna acum. Sunt sigur că împreună vom face lucruri mărețe.

Nume: Penciu Bogdan Costin
Data nașterii: 21.03.2001
Localitate: Timisoara
Post:Poziția 4
Juniori:
CSS Bega Timișoara
Știința Timișoara – campion național U20 2020-2021
Seniori:
SCM Timișoara 2017-2020
CSU Știința București 2020-2021
CS Rapid București 2021-2022

Comment here