Baschet

Andrei Bărăgan continuă cu CSM Târgu Jiu. Tânărul baschetbalist a semnat pentru încă un sezon cu gruparea gorjeană

Încă un jucător autohton a semnat prelungirea contractului cu CSM Târgu Jiu. După Camil Berculescu și Alexandru Berca, și târgujianul Andrei Bărăgan și-a prelungit înțelegerea cu gruparea gorjeană. Tânărul baschetbalist Andrei Bărăgan va evolua și în sezonul 2022-2023 pentru echipa pregătită de Claudiu Alionescu. La ora actuală, Andrei Bărăgan, jucător care poate evolua pe pozițiile 1 și 2, este cel mai tânăr component din lotul echipei din Târgu Jiu. ”Pentru următorul sezon îmi doresc să am o evoluție constantă și să joc meci de meci, pentru a demonstra că sunt printre cei mai buni tineri jucători din Liga Națională”, ne-a dezvăluit tânărul baschetbalist gorjean, care pe parcursul sezonului 2021-2022 și-a făcut debutul în Liga Națională în tricoul CSM Târgu Jiu.

INTERVIU ANDREI BĂRĂGAN

Andrei, în primul rând felicitări pentru prelungirea contractului cu CSM Târgu Jiu. Vei continua să evoluezi pentru echipa din Târgu Jiu.

Andrei Bărăgan: Multumesc frumos! Am decis să rămân acasă, la Târgu Jiu, și pentru sezonul următor. Sper că va fi un sezon cu multe succese pentru echipa noastră dar și pentru mine, pe plan individual.

Sezonul trecut ai bifat și debutul în Liga Națională. Cum a fost acel moment pentru tine?

Andrei Bărăgan: Da, a fost un moment pe care-l așteptam cu nerăbdare și pentru care m-am pregătit intens. Emoțiile au fost minime la acel moment pentru că eram foarte concentrat pe joc și pe faptul că doream să îmi ajut echipa.

După un prim sezon în care ai debutat în Liga Națională, ce obiective ți-ai propus pentru noua stagiune?

Andrei Bărăgan: Pentru următorul sezon îmi doresc să am o evoluție constantă și să joc meci de meci, pentru a demonstra că sunt printre cei mai buni tineri jucători din Liga Națională. Îmi doresc să fac tot ce e mai bun pentru echipă și sper ca anul acesta să avem un sezon cât mai bun și să reușim să intram în play-off.

Un mesaj pentru fanii CSM Târgu Jiu!

Andrei Bărăgan: Le mulțumim pentru sprijinul constant acordat pe parcursul sezonului trecut. Și pentru următoarea ediție d ecampionat îmi doresc ca fanii noștri să vină în numar cât mai mare la fiecare meci, și să creeze o atmosfera fantastică, așa cum doar ei știu să o facă, o atmosferă care, mai ales în momentele grele, să ne impingă de la spate și împreună cu ei să câștigăm cât mai multe meciuri. Hai CSM!

 

Nume: Andrei Bārāgan
Data nașterii:09.04.2003

Loc: Orlando, Florida, SUA
Post: jucător de pozițiile 1/2
Înalțime: 1.91m/ Greutate: 73kg

ACTIVITATE
Juniori:
România:
CSS Târgu Jiu- a început baschetul la 8 ani la CSS
Anglia:
U14 – Feltham Warriors
U16 – Solent Kestrels
U18 – Solent Kestrels
U19 – Itchen Basketball Academy in liga “EABL”

Performanțe:
2016/2017 – Locul 4 în Final Four cu Feltham Warriors U14
2018/2019 – Locul 5 în Playoff cu Solent Kestrels U16
2019/2020 – “Players player award” si “Newcomer of the year award” Itchen Basketball Academy

Andrei Bărăgan s-a născut în Orlando, Florida, în SUA, pe 9 aprilie 2003, dar părinții săi sunt din Târgu Jiu. La 4 ani, familia lui Andrei a revenit în România, la Târgu Jiu, iar de la vârsta de opt ani, Andrei a început să practice baschetul la CSS Târgu Jiu. La 12 ani, Andrei, împreună cu familia sa a luat drumul Regatului Unit, unde și-a continuat activitatea la nivel juvenil la Feltham Warriors, la echipa de U14, echipă cu care a ocupat locul 4 în Final Four-ul din sezonul 2016-2017. Tot în Anglia, a trecut apoi la Solent Kestrels, unde a evoluat pentru echipele de juniori ale clubului, la U16 și U18. Cu echipa de U16 a celor de la Solent Kestrels a ocupat locul 5 în play-off-ul din sezonul 2018-2019. Andrei a trecut apoi la echipa U19 a celor de la Itchen Basketball Academy, cu care a evoluat în Liga “EABL”. În sezonul 2019-2020, în timp ce evolua sub culorile Itchen Basketball Academy, a fost desemnat “Players player award” si “Newcomer of the year award”. Din 2021 Andrei Bărăgan este jucătorul CSM Târgu Jiu și va bifa cel de al doilea sezon cu CSM Târgu Jiu la cel mai înalt nivel în baschetul românesc, în Liga Națională.

Comment here