Baschet

Baschetbaliștii CSM, reunire la Sala Sporturilor. Claudiu Alionescu: A fost un sentiment plăcut să ne revedem sub o formă organizată. Pentru noul sezon, principalul obiectiv este menținerea în LNBM

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu s-au reunit luni seara pentru a începe pregătirile în vederea noului sezon competiţional din Liga Națională de Baschet Masculin. Jucătorii și-au încheiat oficial vacanța și s-au întors la antrenamente sub comanda lui Claudiu Alionescu, care și-a prelungit contractul cu CSM Târgu Jiu. Obiectivul principal al grupării gorjene este menținerea în Liga Națională.

Reunirea a avut loc într-o formulă restrânsă, opt jucători fiind prezenți la prima ședință de pregătire.

Astfel, la reunirea de ieri, staff-ul tehnic format din Claudiu Alionescu, antrenor principal, Alexandru Gliga, antrenor secund, Daniel Tudorache, preparator fizic și Alion Drondoie, kinetoterapeut au făcut un prim antrenament de reacomodare la efort cu jucătorii prezenți la Sala Sporturilor. Alexandru Berca, Camil Berculescu, Răzvan Bratoloveanu, Andrei Gheorghe, Remus Răceanu, Mihai Bădiță, Răzvan Pavel și Tudor Manciu au răspuns prezent la primul antrenament. Din motive obiective, Alin Borșa a fost învoit câteva zile, urmând a se alătura și el, în cel mai scurt timp, lotului gorjean. În ceea cei privește pe jucătorii americani, aceștia se vor alătura echipei la pregătire în această săptămână, fiecare în funție de ziua când i se termină perioada de izolare. Tot în această săptămână este așteptat și georgianul Revaz Rogava. Acesta încă așteaptă permisul de ședere în România.

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu

În următoarea perioadă, echipa antrenată de Claudiu Alionescu se va axa în principal pe pregătirea fizică specifică. Noul sezonul al LNMB ar trebui să înceapă în a doua jumătate a lunii octombrie, dar sunt și zvonuri că noul sezon va începe în noiembrie.

„A fost un sentiment plăcut să ne revedem sub o formă organizată, chiar dacă deocamdată într-o formula restrânsă. A fost un prim antrenament de reacomodare cu efortul, cum de altfel va fi perioada imediat următoare. Urmează o serie de antrenamente de încărcare fizică, coroborate și cu elemente tehnice. Sperăm să aflăm vești cât mai repede și cât mai bune în ceea ce privește sezonul viitor”, a declarat antrenorul Claudiu Alionescu.

Echipa de baschet a CSM îşi propune ca obiectiv principal în acest sezon, menţinerea în Liga Naţională.

„Dacă vorbim despre obiective sportive, principalul obiectiv ar fi menținerea în LNBM. Ținem însă să fim nu doar un partener de întrecere pentru celelate echipe. Cred cu ardoare în acest grup și vreau să demonstrăm pe teren că suntem o echipă și o nucă tare. Vrem să dăm totul indiferent pe cine vom avea ca și oponent. Vrem în primul rând să formăm aceași unitate de grup, pe care am avut-o și sezonul trecut”, a declarat Claudiu Alionescu.

Comment here