Baschet

Alexandru Gliga, antrenor secund la echipa de baschet a CSM Târgu Jiu

Alexandru Gliga este noul antrenor secund al CSM Târgu Jiu. În noua stagiune a LNBM, CSM Târgu Jiu l-a cooptat în staff-ul tehnic, alături de antrenorul principal Claudiu Alionescu și pe Alexandru Gliga, ca antrenor secund. Cei doi vor face acum echipă pe banca tehnică a CSM Târgu Jiu după ce a fost colegi pe vremea când jucau pentru Energia Târgu Jiu.

CSM Târgu Jiu și-a întărit staff-ul tehnic prin aducerea lui Alexandru Gliga, fostul jucător al Energiei. Alex Gliga este profesor titular al Clubului Școlar Sportiv din Târgu Jiu și antrenor în cadrul programului Federației Române de Baschet, Perform Baschet. Alături de cei doi, din staff-ul tehnic al CSM mai fac parte Daniel Tudorache, preparator fizic și Alin Drondoie, kinetoterapeut.

„Mă bucur că am alături încă doi colaboratori, pe Alexandru Gliga, antrenor secund și pe Daniel Tudorache, ca și preparator fizic, pe lângă Alin Drondoie, kinetoterapeut-ul echipei. Vreau să le mulțumesc pentru că au acceptat propunerea noastră de a lucra împreună. Sunt convins că vom forma un staff unit și împreună vom depune eforturi pentru a ne îndeplinii obiectivele”, a declarat Claudiu Alionescu.

Alexandru Gliga are la activ, ca antrenor federal, o participare la Campionatul European cu Naționala României de baschet U16, generația jucătorilor născuți în 2001. A fost antrenor secund la Naționala de baschet a României U16, generația jucătorilor născuți în 2004 și a obținut locul 2, tot în calitate de antrenor secund cu Naționala României U15, la Balcaniada din 2019.

Cum CSM Târgu Jiu pune accentul pe creșterea jucătorilor localnici, venirea lui Alexandru Gliga este un plus pentru realizarea unei cât mai bune conexiuni între juniorii CSS și echipa mare. Cu experiența dobândită în calitate de antrenor la nivel juvenil, Alex Gliga va fi fără îndoială omul de legătură între echipa mare și grupele de copii și juniori de la Târgu Jiu. Astfel, tinerii care practică baschetul au o șansă în plus să poată face pasul la echipa mare.

„Vrem să creem un liant între echipa de seniori și grupele de juniori de la CSS, iar aici un rol determinant îl va avea Alex Gliga, care este angrenat în ambele structuri. Jucătorii localnici sunt mereu o prioritate pentru noi”, a declarat Claudiu Alionescu.

Comment here