BaschetJuniori

Baschet Masculin U13 / CSM Târgu Jiu U13, locul 2 în Grupa 7 după turneul de la Bucureşti!

Mezinii baschetului de la CSM Târgu Jiu, Grupa U13, au terminat turneul de la Bucureşti pe locul 2. Cei mai tineri baschetbalişti ai CSM Târgu Jiu au participat pe 2 şi 3 aprilie la Turneul 5 din Campionatul Național de Juniori categoria U13 masculin. Cu un bilanţ de două victorii şi o înfrângere, baschetbaliştii profesorului Carlos Popescu au făcut cel mai bun turneu din acest sezon şi au terminat pe locul 2 în Grupa 7.

În Sala de Sport Edmond Nicolau din București, în prima zi a turneului 5, tinerii baschetbalişti pregătiţi de Carlos Popescu au înregistrat două victorii în prima zi de confruntări din Grupa 7. CSM Târgu Jiu a trecut fără nicio problemă în primul meci al zilei de 2 aprilie de LPS Bihorul CSM Oradea, scor 53-11. Meciul doi a fost ceva mai echilibrat, dar adjudecat tot de CSM Târgu Jiu, scor 54-44, în faţa echipei CSU Ştiința Slam B București. Duminică, 3 aprilie, micuţii baschetului de la CSM Târgu Jiu au pierdut cu CSS Nr. 6 Dinamo Bucureşti. Echipa bucureşteană s-a impus cu 68-27, care a şi terminat grupa pe primul loc. 

Un turneu excelent făcut de elevii lui Carlos Popescu, încununat cu două victorii importante şi un loc doi în Grupa 7, după Turneul 5. Bucuria micuţilor baschetbalişti gorjeni a fost una foarte mare, mai ales că unii dintre componenţii lotului au fost la primele lor victorii din viața sportivă. Profesorul Carlos Popescu şi-a felicitat jucătorii pentru modul cum s-au mobilizat pentru acest turneu şi s-a declarat mulţumit de evoluţia elevilor săi. Antrenorul gorjean a dat asigurări că cei mici vor fi susţinuţi în continuare pentru un parcurs sportiv cât mai bun şi le-a mulţumit şi părinţilor, care au venit de la Târgu Jiu în număr mare pentru a susţine echipa la turneul bucureştean.

Carlos Popescu, antrenor Grupa U13 masculin a CSM Târgu Jiu: „Cei mai mici baschetbaliști ai CSM Târgu Jiu au reuşit să obțină un rezultat optim, un bilanţ foarte bun, cumulând 2 victorii din maxim 3 posibile la acest turneu. Chiar dacă am cedat oarecum ușor în ultima confruntare, respectiv împotriva titratului club Dinamo CSS. 6 București, mă declar mulțumit de prestația elevilor mei și, totodată, sunt încântat văzând bucuria exprimată de copiii noștri savurând gustul victoriei la acest turneu. Dacă prima victorie este incontestabilă prin prizma rezultatului, cea de a 2-a victorie a venit în urma unui meci ceva mai disputat, cu echipa gazdă, Știinta Slam Bucuresti A fost o partidă reușită cu un parcurs controlat pe durata celor două reprize. Aceste 2 victorii obținute în cadrul acestui turneu reprezintă, pe deoparte rodul muncii micuților baschetbaliști, dar și confirmarea unui parcurs formativ optim prefigurat la înscrierea în acest campionat. Suntem uniți pentru un cât mai bun parcurs al lor şi în viitor. Nu în ultimul rând vreau să le mulțumesc parinților, care au venit la Bucuresti în număr suficient de mare pentru a susține acești copii minunati. Felicitări băieți!”

CSM Târgu Jiu U13: Radu Popescu, Gabriel Tismănaru, Luca Pop-Manta, Vladimir Gugea, Rareş Staicu, Matei Scornea, Dragoş Branea, Tudor Crîngulescu, Darius Savu, Lucian Toma, David Căruntu, Andrei Popescu. Antrenor: Carlos Popescu. 

CAMPIONATUL NAȚIONAL U13 Masculin
Grupa 7 / Turneu 5 / 02-03.04.2022
București – Sala CT Edmond Nicolau

02.04.2022 Ora 13.00 CSM Târgu Jiu – LPS Bihorul CSM Oradea 53-11
02.04.2022 Ora 18.00 CSM Târgu Jiu – CSU Știința Slam B București 54-44
03.04.2022 Ora 11.00 CSM Târgu Jiu – CS Dinamo CSS Nr.6 București 27-68

Grupa VII
No Team W/L P
1. CS Dinamo CSS Nr 6 Bucureşti 3/0 6
2. CSM Târgu Jiu 2/1 5
3. CSU Ştiinta Slam B BucureŞti 1/2 4
4. LPS Bihorul CSM Oradea 0/3 3

Comment here