Handbal

Divizia A, Seria B, Etapa 17 / CSM Târgu Jiu, a 13-a victorie consecutivă! CSM Târgu Jiu – HC Harghita 37-17 / Galerie FOTO

CSM Târgu Jiu a înregistrat duminică, 20 martie, a 13-a victorie consecutivă din actuala ediţie de campionat. Liderul autoritar al seriei, CSM Târgu Jiu, a trecut de HC Harghita, scor 37-17, la pauză 19-8, într-un meci care a contat pentru etapa a-17-a din Seria B a Diviziei A.

În drumul către Liga Florilor, CSM Târgu Jiu şi-a trecut în cont o nouă victorie, după ce a trecut fără probleme de ultima clasată, HC Harghita, scor 37-17. Pentru echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a fost o bună repetiţie cu public înaintea mult aşteptatului meci cu Rapid Bucureşti, din Cupa României. Meciul cu Harghita a fost şi o bună oportunitate pentru antrenorul Liviu Andrieş de a rula tot lotul avut la dispoziţie, de a da minute unor jucătoare care au evoluat mai puţin în acest sezon sau care abia au revenit după accidentări. 

Echipa din Harghita a început curajos meciul din Sala Sporturilor din Târgu Jiu şi a deschis seria golurilor din această partidă. Serie continuată pentru CSM Târgu Jiu de Daniela Toader, Florenţa Ilie şi Alexandra Gavrilă, pentru 3-2 după primele 5 minute de joc. Echipa oaspete a egalat la 3 în minutul 6. Cam atât a durat şi rezistenţa echipei din Harghita, pentru că a fost ultima dată când s-a consemnat egalitate pe tabelă. Harghita a ţinut însă aproape pe tabelă, scor 7-5 şi 8-6 pentru CSM Târgu Jiu, la jumătatea primei reprize. A urmat apoi o serie de 6 goluri consecutive pentru CSM Târgu Jiu reuşite de Pal Ceandani, Ira Zinatullina şi Anna Ivanenko, iar tabela indica 14-6. Echipa din Harghita a reuşit pe moment să întrerupă seria gorjencelor, reluată imediat de Iulia Andrei şi Valentina Toader şi urmată pe finalul primului act de Pal Ceandani, care a stabilit scorul la pauză, 19-8. De remarcat şi evoluţia foarte bună în poartă a gorjencei Alina Ciuchiatu pe durata primei părţi a jocului.

Repriza secundă a început cu un gol semnat Anna Ivanenko, dar şi o replică venită imediat de la echipa vizitatoare, pentru 20-9 pe tabelă. Andreea Olariu se apără bine şi lansează câteva contratacuri pentru o altă serie de 6 goluri consecutive cu Bianca Chiriţă şi Daniela Toader în prim plan. CSM Târgu Jiu urcă la 26-9 în minutul 40. După mai bine de 10 minute de joc vine şi al doilea gol din repriza secundă al echipei oaspete, scor 26-10. Elena Marica Bercu închide bine poarta şi apără două aruncări de la 7m. Bianca Chiriţă şi Gabriela Frunză înscriu gol după gol şi scorul devine 35-13 pentru CSM Târgu Jiu. Pe final intră şi Cristina Popovici în poarta CSM-ului şi are la rândul ei câteva intervenţii bune. Mihaela Obedeanu este precisă de la 7 m şi înscrie pentru 36-14, iar Bianca Chiriţă face 37-15. Ultimele două goluri ale meciului aparţin echipei oaspete, iar tabela se închide la 37-17 pentru CSM Târgu Jiu.

Iată ce a declarat antrenorul Liviu Andrieş la finalul meciului.

 

CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Chiriţă 6g, Andreea Olariu, Valentina Toader 1g, Anna Ivanenko 5g, Ira Zinatullina 2g, Gabriela Frunză 5g, Alexandra Gavrilă 3g, Pal Ceandani 4g, Florenţa Ilie 3g, Iulia Andrei 2g, Mihaela Obedeanu 1g, Daniela Toader 5g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

DIVIZIA SERIA B
ETAPA 17
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
Duminică 20.03.2022 Ora 12.00 
CSM Târgu Jiu – CS Handbal Club Harghita 37-17 (19-8)

Pentru CSM Târgu Jiu urmează meciul din optimile de finală ale Cupei României, pe teren propriu, cu Rapid Bucureşti. Meciul este programat pentru miercuri, 26 martie, de la ora 18.00. CSM Târgu Jiu va sta în etapa 18-a, astfel că următorul meci în campionat va fi tot pe teren propriu, la începutul lunii aprilie, pe 3 aprilie, atunci când CSM Târgu Jiu va întâlni formaţia CNOPJ Baia Mare.

Galerie Foto: Alin Peptan

Comment here