BaschetJuniori

Baschet Feminin / CSM Târgu Jiu U13, câştigă Turneul 4 şi se CALIFICĂ la Turneul Semifinal / REZULTATE şi DECLARAŢII

Turneu de senzaţie făcut de echipa de baschet feminin U13 a CSM Târgu Jiu, care a câştigat toate cele trei partide disputate în cadrul turneului 4 din Grupa 4 şi s-a calificat, de pe primul loc, la Turneul Semifinal din Campionatul Naţional rezervat categoriei de vârstă U13. Echipa pregătită de profesorul Laurențiu Răuț a trecut rând pe rând de CS Câmpina, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe şi CS Olimpia București. Turneul s-a desfăşurat în sala de sport a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” timp de două zile, pe 19 și 20 februarie.

Chiar înainte de a începe turneul de la Târgu Jiu, ambiţioasele baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu, şi-au stabilit un obiectiv clar, calificarea la Turneul Semifinal. Gorjencele au început turneul de pe locul 2 în Grupa 4 şi aveau nevoie de victorii pe linie pentru a termina grupa pe primul loc şi pentru a se califica la Turneul Semifinal. Hotărâte şi determinate să facă un turneu bun, elevele lui Laurenţiu Răuţ au început în forţă competiţia şi în primul meci, sâmbătă dimineaţă, au trecut fără probleme de CS Câmpina, scor 67-15. Meciul a fost dominat categoric de echipa gorjeană, iar diferenţa de scor a fost una elocventă. Tot sâmbătă, CSM Târgu Jiu a disputat şi meciul doi din grupă. Cu moralul foarte bun după debutul excelent din meciul cu Câmpina, jucătoarele lui Laurenţiu Răuţ au făcut o nouă partidă de excepţie, în faţa celor de la ACS Sepsi Sfântu Gheorghe, un club cu tradiţie şi la acest nivel juvenil. Tinerele baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu au spulberat-o pe Sepsi, scor 72-16, diferenţa de scor şi evoluţia nu mai lasă loc de comentarii. Cum şi Olimpia Bucureşti s-a impus în faţa celor două echipe, partida dintre CSM Târgu Jiu şi CS Olimpia a devenit finala grupei. 

Duminică, 20 februarie, în meciul pentru prima poziţie, CSM Târgu Jiu a intrat cu ambiţie, cu dăruire şi cu gândul la Turneul Semifinal. Iar evoluţia echipei pregătită de Laurenţiu Răuţ a fost una de excepţie, iar gorjencele au demonstrat că sunt cele mai bune din grupă şi merită din plin calificarea la Turneul Semifinal. A fost încă un meci dominat de baschetbalistele de la CSM Târgu Jiu, care s-au impus cu 57-33. 

„Ţinând cont că suntem o echipă la început de drum, pentru noi este un lucru extraordinar că ne-am calificat la Turneul Semifinal, între cele mai bune echipe din ţără. Le felicit pe aceste fete minunate, care au luptat până la final pentru a această performanţă”, ne-a declarat antrenorul Laurenţiu Răuţ.

Tinerele baschetbaliste, împreună cu staff-ul tehnic, merită felicitări pentru parcursul excelent din campionat, pentru câştigarea unei grupe foarte dificile şi pentru calificarea la Turneul Semifinal. Le dorim mult succes în următoarea fază a campionatului! 

CSM Târgu Jiu: Diana Nica, Iulia Rădulea, Maria Zamfirescu Rădulea, Iulia Batoancă, Carla Deaconu, Dana Alexia, Gabriela Uzuru, Giulia Ularu, Sara Canavea, Ilinca Oproiu, Teodora Sarcină, Antonia Tetileanu. Antrenor: Laurențiu Răuț.

Campionatul Național de Baschet Feminin Junioare  U13
Grupa 4 / Târgu Jiu – Sala CN Tudor Vladimirescu
19.02.2022 Ora 09.30 CSM Târgu Jiu – CS Câmpina 67-15
19.02.2022 Ora 18.00 CSM Târgu Jiu – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 72-16
20.02.2022 Ora 11.00 CSM Târgu Jiu – CS Olimpia București 57-33

CLASAMENT Grupa 4
No Team W/L P
1. CSM Târgu Jiu 5/1 11
2. CS Olimpia Bucureşti 5/1 11
3. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 2/4 8
4. CS Câmpina 0/6 6

Robert Bălăeţ, directorul CSM Târgu Jiu, le-a felicitat pe micuţele baschetbaliste. Pentru oficialul gorjean, grupa U13 este o „generaţie de campioane”, despre care vom mai auzi lucruri frumoase în viitor. Pe lângă bucuria calificării micuţelor baschetbaliste în următoarea fază a competiţiei, turneul de la Târgu Jiu, desfăşurat în Sala de Sport a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”, a scos în evidenţă şi buna colaborare dintre CSM Târgu Jiu şi renumita instituţie de învăţământ gorjean, care a dat tot sprijinul pentru realizarea în bune condiţii a acestui turneu. Implicarea a fost una exemplară şi merită să amintim aici de profesorul Bogdan Rădulea, care a fost în permanenţă alături de tânăra noastră echipă de baschet, dar şi sprijinul necondiţionat dat de directorul CN „Tudor Vladimirescu”, profesor Cristina Goanţă. 

Robert Bălăeţ, director CSM Târgu Jiu: „Vreau în primul rând să le felicit pe tinerele noastre baschetbaliste. Pentru mine sunt o generaţie de campioane, iar despre performanţele lor sunt sigur că vom mai vorbi mulţi ani de acum încolo. Este o echipă care se antrenează din greu, şi acest lucru s-a văzut la acest turneu. Au jucat cu determinare, ambiţie şi merită felicitate pentru performanţa lor. Poate că în câțiva ani ele vor reprezenta baza primei echipe feminine din Târgu Jiu în prima ligă. Felictări merită şi antrenorul Laurenţiu Răuţ, dar şi profesorul Rădulea pentru sprijinul acordat acestei echipe. Turneul de la Târgu Jiu a arătat şi un bun exemplu de colaborare şi vreau să le mulţumesc celor din conducerea Colegiului Tudor Vladimirescu, în special doamnei director Cristina Goanţă, pentru sprijin. Sunt sigur că împreună vom fi mai puternici şi putem face lucruri frumoase pentru sportul gorjean”.

Si coordonatorul secţiei de baschet a CSM Târgu Jiu, expertul sportiv Adrian Roşu, le-a felicitat pe tinerele baschetbaliste pentru modul în care au abordat turneul şi pentru performanţa obţinută.

Adrian Roşu, coordonator secţia de baschet CSM Târgu Jiu: „Mă bucur enorm pentru aceste fete, au jucat extraordinar, dăruire, agresivitate, au făcut un joc colectiv cu multe pase, şi m-am bucurat foarte mult când le-am văzut zâmbind şi râzând de bucurie. Felicit antrenorii pentru munca depusă alaturi de aceste minunate fete şi acest lucru îmi confirmă faptul că va fi o generaţie foarte bună”.

Comment here