Fotbal

Antrenorul Alin Poenaru s-a alăturat secției de fotbal a CSM Târgu Jiu. Va antrena Grupa 2009. Interviu Alin POENARU

CSM Târgu Jiu l-a cooptat în echipa de antrenori din cadrul secției de fotbal a clubului și pe Alin Poenaru. Absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport București, Alin Poenaru este posesor al licenței de antrenor UEFA „A”. Acesta se va ocupa de grupa de copii născuți în 2009.  

A renunțat la postul din învățământ pentru a se dedica meseriei de antrenor, pe care o face foarte bine, pentru că pregătește copii și juniori de 20 de ani. A format ani la rând generații de copii, iar unii dintre ei ajuns la echipele naționale de juniori ale României, dar și la nivelul primei ligi din România. Alin Poenaru s-a alăturat proiectului juvenil de la CSM Târgu Jiu, încântat de perspectivele acestui proiect. ”Obiectivul principal este aducerea copiilor către sport, dezvoltarea lor într-un mediu sănătos și bineînțeles să îi ajutăm să își îndeplinească visul de a ajunge sportivi de performanță”, ne-a declarat Alin Poenaru imediat după ce a ajuns la un acord cu oficialii clubului.

INTERVIU ALIN POENARU

Bună ziua Alin și bun venit în cadrul clubului CSM Târgu Jiu. Îți dorim mult succes și cât mai multe reușite cu copii pe care-i vei antrena.

Alin Poenaru: Mulțumesc. Sper să reușim prin acest club să promovăm cât mai mulți copii spre înalta performanță.

În cazul tău cum s-a ajuns la această colaborare?

Alin Poenaru: M-am întâlnit cu domnul director Robert Bălăeț, mi-a prezentat proiectul și am fost foarte încântat de propunere. Mă săturasem să cresc copii până la 15 ani și după aceea să beneficieze de munca noastră cluburi din Severin, Craiova și alte centre de copii din țară, pentru că noi nu aveam ce să le oferim.

Cu ce gânduri te alături echipei de antrenori de la CSM Târgu Jiu?

Alin Poenaru: Obiectivul principal este aducerea copiilor către sport, dezvoltarea lor într-un mediu sănătos și bineînțeles să îi ajutăm să își îndeplinească visul de a ajunge sportivi de performanță.

Care este grupa pe care o vei antrena?

Alin Poenaru: Voi antrena grupa 2009.

Pentru antrenorul Alin Poenaru, cum este să lucreze cu copii?

Alin Poenaru: Antrenez copii din anul 2002. Am renunțat la învățământ în anul 2011 special pentru a ma axa doar pe antrenorat. În ultimii ani, am refuzat mai multe proiecte de a antrena la liga a 3-a pentru a rămâne alături de copii și prin asta cred că se înțelege cât de mult iubesc să lucrez cu copii.

De la ce vârstă se poate gândi un părinte să-şi înscrie copilul la fotbal și ce calităţi trebuie să aibă un copil, în opinia ta, pentru a fi primit la fotbal?

Alin Poenaru: Cred că în mod organizat copii pot începe undeva la vârsta de 5-6 ani, dar primii 2 ani sunt mai mult pentru socializare, jocuri de captare a atenției și formarea unui grup unit. Calități? Cred ca prima calitate este dorința, ambiția de a face sport, iar de restul trebuie să ne ocupam noi, antrenorii.

Ce le transmiţi părinţilor care vor să-şi îndrume copii spre fotbal?

Alin Poenaru: Sincer, eu îndemn toți părinții să își aducă copii să facă sport. Am întâlnit foarte mulți copii care la prima vedere păreau sănătoși și în urma antrenamentelor s-au descoperit diferite afecțiuni pe care părinții au reușit sa le rezolve fiind descoperite la timp. În ziua de astăzi două ore de antrenament înseamnă două ore fără telefon. Știm foarte bine dictonul: „Minte sănătoasă în corp sănătos”.

Nume: Alin Poenaru 
Data nașterii: 27.06.1978
Localitate: Târgu Jiu

ANTRENOR

AS Știința Târgu Jiu – copii și juniori – 2002-2014
Petrolul Ticleni – Liga 3 – 2004-2005
Pandurii Târgu Jiu – antrenor în cadrul Centrului de copii și juniori – din 2014 până în prezent 

Absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport București 
Licență de antrenor UEFA „A”

Sferturi de finala liga elitelor cu CS Pandurii Târgu Jiu – Grupa 2007
Campioni turneu „Tara Hategului” tot cu grupa 2007 a CS Pandurii Târgu Jiu
Sferturi de finală Cupa României U15
Jucator format de Alin Poenaru care a jucat la Pandurii și la echipa națională de tineret a României – Ionuț Rada
Jucător format de Alin Poenaru care a fost transferat la FCSB – component al naționalei de juniori U15 a României – Fabian Grad 

Comment here