Fotbal

Adrian Popescu, antrenor în cadrul secției de fotbal a CSM Târgu Jiu. Va antrena Grupele 2010 și 2013. Interviu Adrian POPESCU

CSM Târgu Jiu a ajuns la un acord cu antrenorul  Adrian Popescu, pentru a antrena în cadrul secției de copii și juniori de la CSM Târgu Jiu. Fostul mijlocaș al Pandurilor, Adrian Popescu, care activează ca antrenor la nivel juvenil din 2011, se va ocupa de grupele de juniori 2010 și 2013 ale clubului gorjean. 

Deși doljean la origini, din Filiași, Adrian Popescu a slujit destinele sportului-rege din Gorj la Târgu Jiu și Motru, fiind si o perioada la UTA Arad, dar apogeul carierei sale a fost la Târgu Jiu, la Pandurii, în Liga 1. În perioada petrecută în prima ligă a României a fost unul dintre titularii incontestabili ai echipei. După retragerea din activitatea de fotbalist, Adi Popescu a trecut pe bancă, în postura de antrenor de copii și juniori. Din 2011 a activat la Centrul de Copii și Juniori Pandurii Târgu Jiu, iar din 2019 și până în prezent la clubul privat Atomic Lions Târgu Jiu. Din vara acestui an, Adrian Popescu este antrenor cu acte în regulă la secția de fotbal a CSM Târgu Jiu.

INTERVIU ADRIAN POPESCU

Adi, bun venit alături de CSM Târgu Jiu! Îți dorim mult succes și cât mai multe reușite cu grupa pe care o vei antrena.

Adrian Popescu: Mulțumesc frumos. Sper și îmi doresc ca acest proiect fotbalistic să aibă cât mai multe reușite.

Te alături secției de fotbal din această vară, unde vei fi coleg cu Sorin Vintilescu, Mario Găman, Dan Staicu și Alin Poenaru. O nouă provocare în cariera ta. În cazul tău cum a luat naștere această colaborare?

Adrian Popescu: După o discuție de câteva minute cu domnul director Robert Bălăeț am fost convins că acest proiect este unul pe termen lung, un proiect în acre avem ca obiectiv creșterea și formare copiilor pentru a face performanță la CSM Târgu Jiu. Este fără îndoială o noua provocare pentru mine și sper să nu dezamăgesc. Mă bucur că suntem toți antrenorii tineri, dornici de a crește și a face performanță cu acești copii.

Cei grupă vei antrena în acest sezon?

Adrian Popescu: Grupele 2010 și 2013.

Ce le ceri copiilor pe care-i antrenezi?

Adrian Popescu: De când activez ca antrenor m-am bazat pe niște principii de la care nu mă abat. Cer respect, disciplină, seriozitate și foarte multă muncă. Dacă cei care vin la fotbal respectă aceste reguli le promit că vor face performanță.

De la ce vârstă se poate gândi un părinte să-şi înscrie copilul la fotbal și ce calităţi trebuie să aibă un copil, în opinia ta, pentru a fi primit la fotbal?

Adrian Popescu: Cred că de la 6 ani, dar nu este să zic așa vreo lege în fotbal de la ce vârstă ar trebuie să vină copilul la fotbal. Un copil care vine către fotbal are și calități dar și anumite deficiențe. Noi, antrenorii, pe de o parte avem obligația de a îmbunătăți calitățile copilului, mă refer la viteză, tehnică, detentă, iar pe de altă parte trebuie să lucrăm și acolo unde constatăm anumite deficiențe.

Ce le transmiţi părinţilor care vor să-şi îndrume copii spre fotbal?

Adrian Popescu: Pe părinti îi rog să facă tot posibilul să ducă copii către sport, indiferent că este vorba de fotbal, baschet, handbal, atletism sau înot. Este un cadru în care învață să socializeze, să respecte un program și anumite reguli, și în plus le întărește și imunitatea. 

Nume: Popescu Adrian
Data nașterii: 25.06.1975
Localitate: Filiași
Post: a evoluat ca mijlocaș dreapta și atacant

Juniori
Trafo Filiasi  1985-1992

Seniori 
CS Turceni – 1992-1994 – Liga 4 – debut la nivel de seniori
Minerul Urdari – 1994-1996 – Liga 4
Pandurii Târgu Jiu – 1996 – 2000 – Liga 3 – a contribuit la promovarea echipei în Liga 2 în anul 2000
UTA Arad 2000-2001 – Liga 2
FC Birkirkara Malta – Liga 1 (pentru o scurtă perioadă de timp unde a jucat cu echipa din Malta în turul preliminar al Ligii Campionilor în 2001)
Pandurii Târgu Jiu 2002-2008 Liga 2 și Liga 1 – o perioadă a jucat sub formă de împrumut la Minerul Motru
– primul meci în Liga 1- 10.03.2006 – FC Farul Constanţa – Pandurii Târgu-Jiu 1-0

–  45 de meciuri la Liga 1 – 3 goluri
– 135 de meciuri la Liga 2 – 27 goluri

Antrenor

2011-2019 – Centru de Copii și Juniori Pandurii Târgu Jiu
2019 – Atomic Lions Târgu Jiu club privat pana in prezent

Comment here