Baschet

Andrei Gheorghe va juca și sezonul viitor la Târgu Jiu. Pivotul și-a prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu se va putea baza și sezonul viitor pe serviciile pivotului Andrei Gheorghe. Baschetbalistul, care a câştigat titlul de vicecampion naţional în acest sezon la baschet 3×3 cu CSM Târgu Jiu, a semnat prelungirea contractului şi va evolua în sezonul 2022-2023 tot la gruparea gorjeană.

Unul dintre artizanii obţinerii titlului de vicecampioană naţională de baschet 3×3 a echipei CSM Târgu Jiu în sezonul 2021-2022 ne-a spus cum îşi petrece vacanţa până la reunirea lotului şi care care sunt obiectivele sale pentru viitoarea stagiune din Liga Naţională. 

INTERVIU ANDREI GHEORGHE 

Te salut Andrei. Ce faci, cum eşti după acest sezon? A venit şi o binemeritată vacanţă. Dar, între timp ai semnat prelungirea contractului pentru încă un sezon cu CSM Târgu Jiu.

Andrei Gheorghe: Bună ziua! Da, sunt bine, acum mă bucur de timpul liber jucând baschet 3×3 şi tenis. Da, am ales să continui alături de CSM Târgu Jiu pentru încă un sezon, deoarece am văzut progresul acestui proiect și am rămas plăcut surprins de cât de aproape ne-au fost suporterii la toate meciurile.

Cum a fost pentru tine, pentru CSM Târgu Jiu, sezonul recent încheiat?

Andrei Gheorghe: Pentru CSM Târgu Jiu cred că a fost un sezon relativ bun, cu multe părți bune, dar din păcate cu un început ceva mai greu de campionat, care cred că ne-a costat în economia finală a clasamentului. Dar în a doua parte a sezonului s-a văzut o creştere a jocului și au apărut victorile cu echipe mai mari, cum au fost cele cu Pitesti sau Steaua. Pentru mine a fost un sezon din care am avut foarte multe de învățat de la jucători ca Porter Troupe sau Titus Nicoară și sunt sigur că ce am “furat” de la ei mă va ajuta în carieră.

Începe în curând un nou sezon. Care sunt obiectivele tale pentru viitoarea stagiune?

Andrei Gheorghe: Principalul obiectiv este clar să mă dezvolt ca jucător și să ajut căt pot de mult la meciuri și antrenamente. Sper să nu am parte de accidentări, atât eu cât si restul echipei.

A fost un sezon în care ai reusit cu echipa 3×3 a CSM Târgu Jiu să câştigi titlul de vicecampion al României.

Andrei Gheorghe: După ce în noiembrie am dezamăgit la Cupa României, am mers mult mai motivați, dar si mai relaxați la Constanța. Oricum și la Constanța am comis-o un pic când am pierdut cu Voluntari și am stat la jocul rezultatelor ca să ne calificăm mai departe. Sincer înfrângerea cu Voluntari a fost ca un duș rece şi ne-a făcut să jucăm mult mai bine restul meciurilor. Drumul până în finală nu a fost deloc ușor, a trebuit să trecem de Știința București şi CSM Miercurea Ciuc. În finală, spun eu, s-a vazut diferența de experiență a celor de la Constanța. Per asamblu eu zic că am făcut o figură frumoasă și sunt sigur că de la acest rezultat putem construi alte performanțe bune la 3×3 vara aceasta şi în sezonul următor.

Un mesaj pentru suporteri pentru noul sezon.

Andrei Gheorghe: Să se bucure şi ei de această vară, să-și încarce bateriile pentru că vom avea nevoie de ei sezonul următor, iar noi vom încerca să le oferim spectacol pe teren şi cât mai multe victorii!

Andrei Gheorghe a evoluat în cariera sa la BC Galactica Brașov, CSU Brasov, Știința Bucuresti, Dinamo Știința București și Rapid București. Din 2019 este component al echipei CSM Târgu Jiu.

Andrei Gheorghe
Data nașterii: 23.12.1996
Localitate: Brașov
Post: Pivot, pozițiile 4-5

Comment here