Handbal

Cristina Diana Boian, noua extremă dreapta de la CSM Târgu Jiu. Cristina Boian: ”Am ales să vin la Târgu Jiu pentru că proiectul de la Târgu-Jiu este unul foarte serios, iar oamenii din jurul echipei sunt orientați către performanță”

Echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu continuă să se întărească în vederea pregătirii noului sezon competițional al Ligii Florilor. Oficialii secției de handbal au parafat transferul extremei dreapta Cristina Diana Boian, handbalistă care are la activ 9 sezoane consecutive în Liga Florilor. Jucătoarea în vârstă de 28 de ani a semnat cu CSM Târgu Jiu un contract valabil pentru sezonul 2022-2023, urmând să se alăture echipei în această vară. Cristina Boian a evoluat sezonul trecut în Liga Florilor, la CS Dacia Mioveni 2012.  

Cristina Boian a început handbalul la vârsta de 13 ani în oraşul natal, la Bistriţa, la LPS Bistriţa. Cu echipa de junioare de la Bistriţa a cucerit titlul de vicecampioană naţională a României la categoria de vârstă Junioare 1. Evoluţiile sale au fost observate de antrenorii federali, iar Cristina a trecut la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, care a fost rampa de lansare către naţionalele de junioare şi tineret ale României. 

După încheierea junioratului, pentru Cristina Boian a urmat, în anul 2013, transferul la U Cluj, acolo unde şi-a făcut debutul la nivel de senioare. Pentru gruparea ardeleană, Cristina a jucat timp de 7 sezoane, toate la nivelul primei ligi din România, în perioada 2013-2020. În chiar primul sezon petrecut la Cluj a jucat în Cupa EHF. În 2018 a participat la Trofeul Carpaţi, în lotul B al României şi la turneul amical din Franţa, în lotul A al României. În 2020, Cristina a trecut la CS Dacia Mioveni, unde a petrecut două sezoane, ambele în Liga Florilor, în perioada 2020-2022. Din vara acestui an este jucătoarea echipei CSM Târgu Jiu.

INTERVIU CRISTINA DIANA BOIAN 

Cristina, bun venit la Târgu Jiu!

Cristina Boian: Bună ziua. Vă mulțumesc și bine v-am găsit!

În sezonul următor vei fi jucătoarea echipei CSM Târgu Jiu. Ce te-a determinat să semnezi cu CSM Târgu Jiu ?

Cristina Boian: Am ales să vin la Târgu Jiu pentru că proiectul de la Târgu-Jiu este unul foarte serios, iar oamenii din jurul echipei sunt orientați către performanță si împreună vrem să aducem handbalul de cel mai înalt nivel în oraș. Încrederea acordată de antrenori și cuvintele de laudă la adresa clubului m-au determinat să aleg echipa din Târgu Jiu. În plus am mai vorbit și cu fetele cu care am mai fost colege de echipă la alte cluburi și au vorbit foarte frumos de clubul din Târgu Jiu.

Ce obiective ai pentru sezonul competițional 2022-2023?

Cristina Boian: Să îmi îmbunătățesc jocul și să îmi aduc aportul consistent la rezultatele echipei.

Ce știi despre Târgu Jiu, despre proiectul de aici? Cunoști jucătoarele ce fac parte din echipă?

Cristina Boian: Despre Târgu-Jiu știu că a mai avut echipă de băieți care a evoluat în prima liga, unde antrenor a fost chiar actualul antrenor al echipei de fete, Liviu Andrieș. Domnul Andrieș este un antrenor care și-a demonstrat valoarea cu echipa de băieți și cu siguranță experiența dânsului se va vedea și în jocul nostru. Da, pe unele dintre fetele din lot le cunosc, pentru că am mai jucat alături de ele la alte cluburi.

Din vară te vei alătura unei echipe nou promovate, cum crezi ca va fi pentru CSM Târgu Jiu în primul eșalon?

Cristina Boian: Soarta unei echipe nou promovate este foarte grea în fiecare sezon, dar noi ne vom juca șansa și de atâtea ori s-a demonstrat că buturuga mică răstoarnă carul mare.

Un mesaj pentru iubitorii de handbal din Târgu Jiu și pentru fanii echipei CSM Târgu Jiu!

Cristina Boian: Mulțumesc clubului pentru încrederea acordată si pe iubitorii handbalului din Târgu-Jiu îi așteptăm în număr cât mai mare la sală să ne susțină în noul sezon al Ligi Florilor și sper să-i răsplătim cu cât mai multe victorii. HAI CSM!

Comment here