Baschet

Alexandru Berca și-a prelungit contractul cu CSM Târgu Jiu. Va evolua şi sezonul viitor la Târgu Jiu. Interviu cu Alex Berca

CSM Târgu Jiu începe să își contureze lotul pentru sezonul 2022-2023. După prelungirea contractelor cu Porter Troupe, Camil Berculescu și Andrei Gheorghe, oficialii clubului gorjean au semnat prelungirea contractului și cu Alexandru Berca. Baschetbalistul gorjean este la CSM Târgu Jiu din primul sezon din istoria clubului și va bifa cel de al patrulea sezon consecutiv pentru echipa gorjeană. Alex a semnat pentru încă un sezon cu echipa antrenată de Claudiu Alionescu.

INTERVIU ALEXANDRU BERCA

Te salut Alex și felicitări pentru alegerea făcută. Ai semnat prelungirea contractului pentru încă un sezon cu CSM Târgu Jiu. Vei juca și ediția viitoare de campionat pentru echipa orașului tău.

Alexandru Berca: Mulțumesc frumos! Da, așa este am semnat prelungirea contractului și am ales să rămân acasă și să joc încă un sezon pentru CSM Târgu Jiu.

Cum a fost pentru tine, pentru CSM Târgu Jiu, sezonul recent încheiat?

Alexandru Berca: Sezonul trecut a fost unul în care am avut un început mai greu de campionat, un sezon în care au fost multe momente bune dar și momente mai puțin bune, dar nu vreau să mă mai raportez la ce a fost în trecut, vreau să privesc doar în față de aici înainte. Va fi un alt campionat, sper să începem bine și să ne îndeplinim obiectivele.

Începe în curând un nou sezon. Apropo, care sunt obiectivele tale pentru viitoarea stagiune?

Alexandru Berca: Principalul obiectiv pentru acest sezon este să îmi ajut echipa să obțină cât mai multe victorii în urma unor evoluții productive și consistente, apoi să fiu capabil de decizii bune și sper să fie un campionat în care să mă autodepășesc.

A venit și o binemeritată vacanță. Ce faci vara asta până la reunirea lotului?

Alexandru Berca: Până acum, din punct de vedere al relaxării, mi-am petrecut vara cu familia și prietenii, dar și muncesc, mă antrenez foarte mult, dar nu ezit să iau și pauză când simt că este prea mult. Sunt oarecum încă într-o perioada de dezvoltare.

Nu pot să nu te întreb și de performanța de la 3×3, acolo unde ai câștigat cu CSM Târgu Jiu titlul de vicecampion național. 

Alexandru Berca: Da, la 3×3 a fost un sentiment foarte plăcut, pentru că știu cât de mult ne-am dorit să câștigăm acel turneu, dar din păcate ne-am oprit la medalia de argint. Nu vreau să găsesc o scuză, dar am jucat foarte multe meciuri tari înainte de meciul cu Constanța, meciuri fizice și obositoare, însă am reușit să jucăm finala.Din punctul meu de vedere avem o echipă foarte bună la 3×3. Și pe această cale vreau să îmi felicit colegii mei pentru că dau tot ce au mai bun din ei pe teren și nu se lasă nici macar o secundă.

Cred că deja îți este dor de meciurile oficiale, de o sală plină la Târgu Jiu.

Alexandru Berca: Vreau să spun că îmi doresc ca sala să fie plină la fiecare meci și împreună să ne bucurăm de un baschet frumos și spectaculos și evident d ecât mai multe victorii. 

Data nașterii : 12.03.1998
Localitate: București
Poziția : Extremă/Shooting guard
Activitate: Multiplu campion şi medaliat la toate categoriile de vârstă la nivel juvenil cu CSS Târgu Jiu, unde și-a început cariera baschetbalistică. A debutat la  nivel de seniori la Energia şi a mai trecut prin curtea titratelor echipe CSU Piteşti şi U BT Cluj. A mai evoluat și pentru ACS Târgu Jiu.

Comment here