Handbal

Ana Maria Diaconescu: CSM Târgu Jiu este o echipă capabilă să lupte pentru promovare. Avem tot ce ne trebuie pentru a ne realiza obiectivul propus

Ana Maria Diaconescu și-a prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu și va juca și sezonul viitor pentru echipa orașului în care s-a născut. Extrema dreaptă a semnat pentru încă un sezon cu formația antrenată de Liviu Andrieș și Andrei Enache.

Tânără și ambițioasă, gorjeanca a crescut de la meci la meci și și-a pus amprenta pe jocul echipei în primul sezon al grupării în Divizia A. Ana Maria a încântat publicul de la Târgu Jiu cu golurile sale marcate din extremă, dar pentru sezonul următor vrea mai mult. Ana își dorește să contribuie la realizarea obiectivului clubului din Târgu Jiu, promovarea în Liga Florilor. Pentru asta se antrenează din greu și abia așteaptă reluarea campionatului.

Născută în Târgu Jiu, pe 11 noiembrie 2001, Ana Diaconescu a început handbalul la LPS Târgu Jiu. Aici și-a petrecut aproape întreaga perioadă a junioratului. Ana a plecat pentru scurt timp, sub formă de împrumut la CSS Petroșani, pentru a ajuta echipa din județul vecin. Acolo, Ana a evoluat câteva etape și a participat cu echipa hunedoreană la un turneu internațional la Veszprem, în Ungaria. Ana Diaconescu a trecut, tot sub formă de împrumut, și pe la HCM Craiova, echipă cu care a participat anul trecut la un turneu semifinal. Pasul către senioare l-a făcut la LPS Târgu Jiu, iar din vara anului 2019 a trecut la CSM Târgu Jiu.

Ana, ți-ai prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu pentru încă un sezon! Care au fost argumentele care te-au determinat să joci în continuare pentru echipa orașului tău?

A.D.: Da, mi-am prelungit contractul cu echipa din orașul meu natal, pentru că aici am întâlnit atât un proiect serios, care vizează viitorul handbalului gorjan, cât și o conducere formată din oameni profesioniști, care s-au ținut de cuvânt indiferent de dificultățile apărute, alături de care, noi fetele, am format o adevarată familie.

Pe scurt, cum ai caracteriza sezonul trecut, întrerupt de pandemie?

A.D.: Din punctul meu de vedere, sezonul trecut a fost unul reușit, având în vedere faptul că am fost o echipă nou înființată, însă acest lucru nu a fost o piedică pentru noi, din contră, ne-a ambiționat și mai mult, dovedind acest lucru prin rezultatele obținute, atât pe teren propriu, cât și în deplasare. Mai aveam multe de arătat, însă sezonul s-a încheiat, din cauza pandemiei, chiar atunci când eram în cea bună formă sportivă, ca și echipă. Dar, cu siguranță, vom arata în acest sezon, tot ce nu s-a putut în sezonul trecut, și de ce nu, chiar mai mult.

Care a fost pentru tine cel mai plăcut moment din sezonul trecut?

A.D.: Toate meciurile încheiate cu victorie au reprezentat momente frumoase, atât pentru mine, cât și pentru coechipierele mele. Însă, dacă ar fi să aleg unul, cu siguranță aș alege meciul cu Dacia Mioveni, disputat pe teren propriu, unde am reușit să ne impunem în fața liderului, iar acest lucru ne-a dat încrederea de care aveam nevoie și puterea de a înfrunta orice adversar.

Ana, din nou la treaba! Cum decurg antrenamentele?

A.D.: După o pauză destul de lungă în care ne-a fost dor de tot ce ține de echipă, ne bucurăm că am putut începe activitatea sportivă în condiții de siguranță. Din punctul meu de vedere, totul decurge bine, suntem din ce în ce mai unite, dornice de muncă și bineînțeles nerăbdătoare să înceapă campionatul, deoarece nimic nu se compară cu bucuria victoriei, cu emoțiile unui joc sau încurajările publicului, asta în cazul în care publicul va avea acces la sală.

Lotul CSM Târgu Jiu s-a mărit în această vară prin aducerea a șase jucătoare. O să fie ceva concurență pe posturi. Cum s-au integrat fetele și daca e o presiune în plus pentru tine?

A.D.: Da, lotul echipei din Târgu Jiu s-a întărit în această vară prin aducerea a șase jucătoare noi, cu experiență. Fetele s-au integrat foarte repede, ne înțelegem bine și formăm o echipă frumoasă. Cel mai important este faptul că toate muncim pentru atingerea aceluiași obiectiv. Există acum concurență pe posturi, dar acest lucru ne motivează pe fiecare în parte să muncim, atât individual, cât și colectiv, pentru a fii în cea mai bună formă a noastră la ora meciului și pentru a aduce un plus la echipă.

Crezi că acum CSM este o echipă capabilă să lupte pentru promovare?

A.D.: Cu siguranță CSM Târgu Jiu este o echipă capabilă să lupte pentru promovare. Așa cum am spus și mai sus, avem tot ce ne trebuie pentru a pune în dificultate orice adversar și a ne realiza obiectivul propus.

În plan personal ce iți dorești pentru acest sezon?

A.D.: În plan personal pentru acest sezon, având în vedere faptul că sunt una dintre cele mai mici jucătoare din lot, îmi doresc să fiu sănătoasă și să devin cea mai bună versiune a mea pentru a putea aduce un plus echipei și a ne putea atinge obiectivul propus anul acesta. Va fi o mare realizare, atât pentru mine ca și jucătoare, cât și pentru echipa din Târgu Jiu, promovarea în Liga Florilor.

Și tu ești un exemplu clar că tinerii din Târgu Jiu care vor să facă performanță au posibilitatea să facă acest lucru prin intermediul CSM Târgu Jiu. Ce sfat ai pentru cei mici, pentru tinerii din oraș, care doresc să urmeze o ramură sportivă din cele care funcționează la CSM Târgu-Jiu?

A.D.: Mă bucur că tinerii gorjeni au posibilitatea de a face performanță prin intermediul CSM-ului. În prezent, puțini tineri sunt dornici de a practica un sport. Însă, sfatul meu pentru ei este, dacă vă place ceea ce faceți, nu renunțați, indiferent de dificultățile pe care le întâlniți, dacă au putut alții, puteți și voi! Sportul necesită sacrificii, însă satisfacțiile sunt duble!


Nume: Diaconescu Narcisa Ana-Maria
Data nașterii: 10.11.2001
Locul nașterii: Târgu Jiu
Postul pe care joc: Extremă dreapta
Junioare: LPS Târgu Jiu, CSS Petroșani, HCM Craiova
Senioare: LPS Târgu Jiu, CSM Târgu Jiu

Comment here