Baschet

Teodor Grama: Să lucrezi cu oameni care au experiență în acest domeniu te ajută foarte mult și te propulsează spre pasul următor al carierei. Le mulțumesc celor de la CSM pentru șansa și încrederea oferită

Încă un junior de excepție a fost cooptat în lotul CSM Târgu Jiu pentru viitoarea stagiune a LNBM. Teodor Grama, un jucător foarte talentat si de mare perspectivă va lucra sezonul viitor sub comanda antrenorilor Claudiu Alionescu și Alexandru Gliga. Baschetbalistul de 18 ani a semnat un contract valabil pentru un sezon, el având dublă legitimare CSS-CSM Târgu Jiu.

Extrem de talentat și cu reale calități, tânărul baschetbalist, născut la Târgu Jiu, are la activ o colecție impresionantă de diplome și medalii cucerite la nivel juvenil. Munca depusă la acest nivel nu a rămas fără răsplată, Teo fiind propulsat la echipa de seniori a clubului CSM Târgu Jiu, pentru care a și debutat sezonul trecut. Și sezonul acesta va face parte din lotul echipei gorjene.

În vara anului 2009 a avut primul contact cu mingea de baschet, fiind selecționat în echipa de juniori pregătită de profesorul Radu Teodor. A ajuns la baschet datorită bunicului, Nicolae Grama, care l-a dus la primul antrenament. „În momentul în care am pus mâna pe mingea de baschet am trăit un sentiment pe care nu-l mai trăisem până atunci și așa a început totul”, povestește Teodor Grama despre începutul aventurii sale baschetbalistice. În același an a primit și diploma pentru: ‘’Cel mai tânăr jucător de baschet din Județul Gorj”. Din 2014 a trecut la grupa de juniori antrenată de profesorul Laurențiu Răuț. Sub comanda renumitului antrenor gorjean, Teodor Grama a prins gustul competițiilor juvenile și a învățat ceea ce înseamnă spiritul de echipă, cum spune chiar tânărul jucător. În 2017 a fost selecționat de antrenorul Claudiu Alionescu la echipa U16. A fost o perioadă definitorie în formarea lui ca sportiv, o perioadă în care și-a dezvoltat tehnica și mentalitatea de învingător. La U16 a fost „șlefuit” de Claudiu Alionescu și Alexandru Gliga, actualul antrenor secund al CSM Târgu Jiu.
„Am avut oportunitatea să lucrez cu Teo Grama. Este un sportiv de o seriozitate ieșită din comun, cu reale calități, jucător de mâna stângă. Este unul din jucătorii pe care am hotărât să-l propulsăm către prima echipă. Trebuie să-l pregătim pentru a juca pe regula de U23 în anii următori”, a declarat Alex Gliga.

În sezonul 2019-2020, Teo și-a făcut debutul pentru CSM Târgu-Jiu.

„Sezonul trecut am avut oportunitatea de a debuta pentru echipa de seniori chiar în fața propriilor suporteri. A fost un sentiment foarte plăcut, am avut mari emoții când am văzut acel public mare, amintindu-mi de vremurile Energiei. În momentul în care mi-am auzit numele nu prea mai știam ce se întâmplă, dar am fost foarte bucuros. Din păcate nu am reușit sa înscriu și primele puncte, însă în momentul acela nu mai conta nimic”, povestește Teo Grama, retrăind cu emoție momentul debutului pentru CSM Târgu Jiu.

Teo, ce înseamnă pentru tine această nouă colaborare cu CSM Târgu Jiu?

G.T.: Pentru mine această colaborare cu CSM Târgu-Jiu înseamnă o nouă ocazie de a mă dezvolta ca sportiv, dar și ca persoană. Să lucrezi cu oameni care au experiență în acest domeniu te ajută foarte mult și te propulsează spre pasul următor al carierei, iar pentru asta le mulțumesc celor de la CSM pentru șansa și încrederea oferită.

Teodor Grama, ești încă un exemplu clar că și tinerii din Târgu Jiu care vor să facă performanță au posibilitatea să facă acest lucru prin intermediul CSM Târgu Jiu.

G.T.: Da, așa este și am o părere foarte bună despre acest proiect sportiv. Implicarea oamenilor de la club este dovada că baschetul la Târgu-Jiu nu o să moară niciodată și că generațiile care vin din urmă pot să facă pasul către seniori prin intermediul acestui proiect. În curând, sunt convins că atât pe partea de baschet, cât și pe cea de handbal, CSM va ajunge în topul ligilor naționale. Am dovedit că la Târgu-Jiu se face performanță.

Nume: Grama Teodor-Cristian
Data nașterii: 26.02.2002
Locul nașterii: Târgu-Jiu
Post: Poziția 4-5 la echipa de juniori /Poziția 2-3 la echipa de seniori
Activitate: Dublă legitimare CSS Târgu-Jiu – CSM Târgu-Jiu
Performanțe la nivel juvenil:
Sezonul: 2015/2016 – locul 6 la Turneul Final O.N.S.S
Sezonul: 2017/2018 – locul 6 Turneul Final U18 de la Sibiu
Sezonul: 2018/2019 – locul 3 Turneul Final O.N.S.S de la Sighetu Marmației
A strâns la diverse competiții la nivel juvenil 17 diplome și 5 medalii.
Seniori: Sezonul 2019/2020 – debutul pentru echipa CSM Târgu-Jiu

Comment here