Atletism

Alina Eremia, AUR la UVT Liberty Marathon 2022 Timişoara. Interviu Alina EREMIA

Atleta Alina Eremia a cucerit medalia de aur în proba de maraton din cadrul celei de a-5-a ediții a UVT Liberty Marathon. Competiţia, care s-a bucurat de o numeroasă prezență internațională și în acest an, s-a desfăşurat duminică, 2 octombrie, la Timişoara. Sportiva, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, pregătită de profesorul Ion Bură, a scos un timp foarte bun. Ea a alergat 42,195 km în 3:01:02. Alina Eremia a fost premiată de Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european, președintele Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Felicitări, Alina EREMIA!

Alina Eremia a mai adăugat o performanță de excepție pentru atletismul gorjean și și-a îmbogățit palmaresul cu încă o medalie de aur. În urmă cu o lună, la început de septembrie, Alina a triumfat în inima Ardealului, când a cucerit aurul în cadrul Wizz Air Cluj Napoca Marathon 2022. Acum, la o lună distanță, multipla campioană naţională de atlestism, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, a cucerit și Banatul. Hotărâtă și determinată, ambițioasa sportivă din Gorj a plecat la Timișoara cu un singur gând, să urce pe prima treaptă a podiumului. Alina și-a îndeplinit obiectivul și a cucerit medalia de aur la finalul cursei din orașul de pe Bega.

”Câștigătoarea maratonului de la Cluj s-a impus, la doar o lună distanță, și în cursa de la Timișoara. Performanța deosebită realizată într-un timp atât de scurt, demonstrează valoarea deosebită a sportivei și a școlii de atletism de performanță din Târgu Jiu”, a declarat profesorul Ion Bură, cel care o pregătește pe Alina, împreună cu Dragoș Ionuț Bură. 

UVT Liberty Marathon este primul maraton din Timișoara cu traseu omologat de World Athletics, iar medalia de finisher este semnată de Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european, care a oficiat și premierea sportivilor care au urcat pe podium. Comitetul Olimpic și Sportiv Român este partener oficial al evenimentului.

INTERVIU ALINA EREMIA

Alina, felicitări pentru o nouă performanță!

Alina Eremia: Mulțumesc frumos!

Anul trecut ai luat argintul, anul acesta te-ai dus hotărâtă să câștigi cursa. Obiectiv îndeplinit. Cum a fost cursa de la Timișoara?

Alina Eremia: Da, argintul de anul trecut m-a ambiționat și anul acesta mi-am propus sa câștig aurul. Mi-am îndeplinit obiectivul și am reușit să câștig anul acesta Liberty Marathon Timișoara! A fost o cursă frumoasă, am alergat 4 ture de 10km și jumătate, a fost un traseu de fugă, solicitant, dar mi-a plăcut.

Ce înseamnă pentru tine să câștigi în decurs de o lună două astfel de competiții sportive, în speță la Cluj și Timișoara?

Alina Eremia: Pentru mine înseamnă foarte mult, pentru că în spate este o muncă enormă. Nu este atât de ușor să câștigi două astfel de curse la un interval de o lună. Mă bucur că am reușit asta, le mulțumesc antrenorilor mei și celor care au încredere în mine. Rezultatul muncii mele a dat roade, iar asta mă face să mă simt și mai ambițioasă și mai determinată  ma simt mai ambitioasa și mai determinată în ceea ce privește următoarele concursuri. 

Apropo de următoarele concursuri, ce urmează pentru tine acum?

Alina Eremia: Acum va urma să alerg la Brașov, în cadrul unei curse internaționale, Brașov 5K, rezervată atleților profesioniști.

Comment here