Baschet

CSM Târgu Jiu pierde cu SCM Timișoara, scor 72-80. Gruparea gorjeană părăsește Cupa României

CSM Târgu Jiu a cedat și în cel de al doilea meci din cadrul Grupei E, din prima fază a Cupei României, în fața SCM OHMA Timișoara, scor 72-80. Cu două meciuri pierdute, echipa lui Claudiu Alionescu a părăsit Cupa României. 

A fost un meci extrem de echilibrat în cea mai mare parte a sa. A fost un meci cu numeroase răsturnări de situație pe tabela de marcaj. O partidă în care americanul din trupa lui Claudiu Alionescu, Shamiel Stevenson, a marcat 27 de puncte. Nu a fost însă suficient ca CSM Târgu Jiu să câștige meciul și să meargă mai departe în Cupa României. 

Echipa din Timișoara a fost cea care a deschis tabela în Sala Sporturilor din Mediaș, dar replica a venit imediat de la Octavian Ilie, scor 2-2 după primele acțiuni finalizate ale celor două formații. Bănățenii au punctat apoi pentru 2-6. Shamiel Stevenson a fost cel care a menținut egalitatea cu două coșuri consecutive, pentru 6-6, și mai apoi tot Stevenson pentru 8-8. Dylan Frye a venit cu primele sale puncte din meci. Coordonatorul de joc al gorjenilor a reușit un coș de 3p, scor 11-8. Timișoara a revenit la conducere, scor 11-15, iar Shamiel Stevenson are un început bun de meci și înscrie încă 4 puncte pentru gruparea gorjeană, scor 15-18. Camil Berculescu încheie seria punctelor pentru CSM Târgu Jiu în primul sfert, adjudecat de bănățeni la limită, scor 17-18.

Shamiel Stevenson și-a continuat forma bună și în debutul sfertului 2 și CSM Târgu Jiu a trecut în avantaj, scor 19-18. Octavian Ilie își asumă o aruncare de 3p și formația lui Claudiu Alionescu avea din nou avantaj pe tabelă, scor 22-21. Și Tyler Creammer își face simțită prezența sub panou și înscrie pentru 24-23, în timp ce Porter Troupe duce scorul la 26-23 și 28-26. Bănățenii punctează de la mare distanță, dar gorjeni replică de sub panou prin Agafonov și tabela indica 32-29 pentru gorjeni. Timișoreni reușesc din nou să revină la conducere, scor 32-35. Coșul lui Shamiel Steveson ține CSM-ul aproape, la un punct distanță, 34-35. Echipa din Banat are câteva momente bune de joc și se desprinde la +10 pe tabelă, scor 34-44. Tyler Creammer reduce din ecart și la pauza mare tabela era favorabilă bănățenilor: CSM Târgu Jiu – SCM Timișoara 36-44. 

Sfertul trei începe cu coș Timișoara, scor 36-46. Gorjenii găsesc resurse și revin în joc. Octavian Ilie, Shamiel Stevenson și Dylan Frye înscriu rând pe rând și reduc din diferență, scor 43-46. Timișoara se duce la 7 puncte, scor 43-50, dar Octavian Ilie reduce diferența la 5 puncte, scor 45-50. Două coșuri de 3p marcate de Porter Troupe și Octavian Ilie mențin speranțele gorjenilor pentru un rezultat bun. Tabela indica 51-56. Shamiel Stevenson înscrie și strânge din nou scorul pe tabelă, 53-56. Porter Troupe mai pune încă două puncte în dreptul CSM-ului, pentru 55-58. Timișoara încheie actul trei cu un coș de 2p și cele două echipei erau despărțite de 5 puncte, scor 55-60, înainte de actul decisiv. 

În debutul actului decisiv, Porter Troupe, Shamiel Stevenson și Tyler Creammer readuc CSM Târgu Jiu în avantaj, scor 64-61. Timișoara găsește soluții și revine în avantaj, scor 64-65. Andriy Agafonov, de sub panou, face 66-65. Bănățenii au două minute de joc bune și se distanțează pe tabelă, scor 66-72. Seria Timișoarei este întreruptă de Shamiel Stevenson, scor 68-72, în timp ce Porter Troupe înscrie pentru 69-75. Elevii lui Alionescu încearcă să se apropie de adversar, dar timpul se scurge în favoarea bănățenilor. Octavian Ilie și Shamiel Stevenson înscriu de la libere și tabela indica 70-77. Timișoara închide meciul cu un coș de 3p și câștigă meciul: CSM Târgu Jiu – SCM Timișoara 72-80. 

Shamiel Stevenson a făcut cel mai bun meci al său de când a venit la CSM Târgu Jiu. Americanul a fost cel mai bun om al echipei din Târgu Jiu. El a reușit 27 de puncte. A fost urmat de Octavian Ilie, cu 13 p și de căpitanul Porter Troupe, care a reușit 12p. Dylan Frye, Tyler Creammer și Andriy Agafonov au contribuit fiecare cu câte 6p. Pe lista marcatorilor și-a trecut numele și Camil Berculescu, cu 2p.

Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Cred eu că am făcut un meci bun astăzi. Să nu uităm că am jucat două meciuri în 24 de ore, iar pentru asta aș vrea să-i felicit pe jucători pentru efort și implicare. În același timp am pierdut lupta la recuperare fără drept de apel, iar 18 recuperări ofensive înseamnă enorm de mult. Cred însă că am făcut cel puțin o a doua repriza bună, dar din păcate victoria a revenit meritat Timișoarei. Arătam un pic mai bine ca și echipă după aceste douămeciuri și asta este un lucru bun”.

CSM Târgu Jiu – SCM OHMA Timișoara 72-80 (17-18, 19-26, 19-16, 17-20)
CSM Târgu Jiu: Shamiel Stevenson 27p, Octavian Ilie 13p, Porter Troupe 12p, Dylan Frye 6p, Tyler Creammer 6p, Andriy Agafonov 6p, Camil Berculescu 2p, Andrei Gheorghe, Andrei Bărăgan, Alexandru Berca, Bogdan Penciu, Răzvan Pavel. Antrenor principal: Claudiu Alionescu. Antrenor secund: Alexandru Gliga. 

Comment here