Atletism

Alina Dumitrița, o nouă clasare pe podium la CN de alergare montană

Campionatele naționale de alergare montană, competiție care s-a desfășurat pe 3 și 4 octombrie 2020, la Câmpulung Moldovenesc, a adus pentru atletele de la Târgu Jiu o nouă clasare pe podium. La U20, pe distanța de 12 km, echipa pregătită de antrenorul Ion Bură și formată din Alina Dumitrița, Mihaela Cepoi și Catinca Dijmărescu a terminat cursa pe locul 2. Cursa a fost câștigată de CSM Cluj Napoca, iar pe locul trei a urcat echipa secundă a clubului ardelean, CSM Cluj Napoca B.

Sâmbătă, în cadrul Campionatului Național de Alergare Montană pe distanță lungă de la la Câmpulung Moldovenesc, Alina Dumitriţa şi-a trecut în palmares un nou titlu de campioană naţională. Sportiva legitimată la CSM Târgu Jiu s-a impus în cursa de 36 de km alergare montană. Duminică, 4 octombrie, Alina Dumitrița a luat startul și în proba pe echipe pe distanța de 12 km. Elevele antrenorului emerit Ion Bură au terminat pe podium, pe locul 2.

Alina, un final de săptămână bun pentru tine și colegele tale. Ai reușit un nou titlu de campioană națională și un loc doi cu echipa. Cum a fost revenirea în circuit după 10 luni?

A.D.: Revenirea după 10 luni de pauză a fost destul de bună, nu mă așteptam să câștig, având în vedere că a fost o alergare montană destul de dificilă. În cursa de 12 km a fost puțin mai greu, având în vedere că sâmbătă am concurat în cursa de 36 de km, dar am reușit să mă clasez cu echipa pe locul 2.

Ce urmează acum pentru tine și care este următoarea competiție la care vei participa?

A.D.: Antrenamente pentru Campionatul Național de Cros, care are loc pe 17 octombrie 2020, la Timișoara.

Comment here