Atletism

Alina Dumitriţa, din nou CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ la alergare montană

Alina Dumitriţa şi-a trecut în palmares un nou titlu de campioană naţională. Pregătită de antrenorul Ion Bură, atleta cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, s-a impus în cursa de 36 de km alergare montană. Campionatele Naționale de Alergare Montană pe distanță lungă și scurtă au loc, la finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Moldovenesc.

Plecată cu gîndul de a concura doar pe distanţa de 12 km în competiţia de duminică, atleta Alina Dumitriţa a luat startul şi sâmbătă, în proba de 36 de km. Reuşita sportivei este una impresionantă şi prin prisma faptului că a devenit recent mamă şi se află la prima competiţie după 10 luni.

Alina ne-a povestit cum a decurs primul concurs de la revenirea în circuit.

Felicitări Alina! Ai luat până la urmă startul şi în proba de 36 de km. Cum de te-ai hotărât şi cum a decurs concursul?

A.D.: Vă mulţumesc foarte mult! Da, am alergat până la urmă și în cursa de 36 de km. Fiind o cursă destul de grea, domnul profesor mi-a zis să mă opresc după 2 km, pentru că ştiţi, eu am născut de curând și îi era frică sa nu pățesc ceva. După 2 km de alergare, domnul profesor mă aştepta să vadă cum sunt, dar i-am spus că eu pot alerga, că nu mă doare nimic şi am continuat cursa. Au fost două ture de 18 km și i-am spus că vreau să alerg prima tură, să văd cum mă simt. Totul a mers bine, aşa că m-am ambiţionat și am terminat cursa”.

Duminică, 4 octombrie, Alina Dumitriţa participă şi în cadrul concursului pe echipe, pe distanţa de 12 km.

Comment here