Lupte

Alex Beșliu: Sunt fericit că am semnat cu CSM Târgu Jiu. Sper să obțin cât mai multe rezultate notabile pentru ca această colaborare să fie una cât se poate de bună. Interviu cu luptătorul Alex Beșliu

Felicitări Alex pentru toate medaliile si titlurile obținute până în acest moment! Ești foarte tânăr, însă ai un palmares foarte bogat! Datorită pandemiei, anul acesta a fost o perioadă destul de grea pentru orice sportiv. Tu cum ai depășit perioada respectivă? Cum te antrenai? Cum ai reușit să te menții în formă?

A.B.: Vă mulțumesc foarte mult! Așa este, a fost o perioadă grea pentru orice sportiv. Efectul negativ al pandemiei asupra mea a fost că m-a ținut departe de „saltea”, departe de locul în care uit de toate supărările. Chiar dacă au fost restricții eu nu am încetat să mă antrenez. Am făcut antrenamente acasă, în aer liber, singur, cât de bine am putut!

Alex, la ce vârstă ai început să practici luptele şi prin ce împrejurare?

A.B.: La vârsta de șase ani am venit în Târgu Jiu. Pe atunci și tatăl meu făcea același sport și a ales să mă îndrume pe acest drum. La vârsta de șapte ani am început să practic acest sport, luptele. Încă din prima zi am început să am sentimente foarte puternice față de acest sport și am continuat.

Cât de mari au fost emoţiile la primul concurs la care ai participat?

A.B.: Pot spune că la primul concurs am simțit cu adevarat ce înseamnă emoțiile! Dar, cu mult curaj și ambiție, am reușit să îmi controlez emoțiile, pentru a nu da greș.

Care a fost primul tău titlu cucerit și ce ai simțit în acel moment? Cum ai sărbătorit cucerirea primului titlu de campion naţional?

A.B.: Primul meu titlu cucerit a fost cel de campion național de copii. Atunci mi-am dat seama că munca mea a dat roade și că nu trebuie să mă opresc. Primul meu titlu național l-am sarbatorit cu familia, cu colegii și prietenii mei.

Cât de greu este să obţii un titlu de campion?

A.B.: Foarte greu. După mine este destul de greu să ajungi campion, dar și mai greu este să te menții campion! E nevoie de multă muncă, dăruire, ambiție și multe sacrificii. Trebuie să ai foarte mare grijă de tine. Dacă alegi această cale, trebuie să îți schimbi practic viața față de cei din jurul tău. Trebuie să îți placă sportul pe care îl practici și să faci multe sacrificii.

Care e succesul la care ţii cel mai mult?

A.B.: Succesul la care țin eu cel mai mult este titlul de vicecampion internațional obținut în Slovacia, unde au concurat 28 de țări. Ca număr de țări a fost aproape echivalentul unui Campionat European.

Care a fost cel mai fericit moment al tău de până acum din punct de vedere sportiv?

A.B.: În general mă simt foarte bine când practic acest sport, dar pot spune că unul dintre cele mai fericite momente a fost acela când am fost selectat pentru lotul olimpic de juniori, eu fiind cadet. Atunci mi-am demonstrat mie că se poate, că pot merge mai departe și că pot fi din ce în ce mai bun.

Care este idolul tău în acest sport al luptelor?

A.B.: Idolul meu în acest sport este turcul Taha Kgul. El luptă la aceași categorie ca și a mea.

Cum îţi petreci timpul liber, care sunt hobby-urile tale? Ce alte sporturi îţi mai plac?

A.B.: În timpul liber prefer să mă odihnesc și să stau cu persoanele dragi mie. Îmi place mult baschetul, rugby-ul și înotul.

Cum este colaborarea cu antrenorii tăi? Cum te înțelegi cu ei?

A.B.: Cu antrenorii mei am o colaborare excelentă. Ne respectăm reciproc și ne înțelegem foarte bine.

Ce urmează pentru tine? Care este următoarea competiție la care vei lua startul și ce obiective ți-ai propus până la finalul anului? Care este obiectivul tău pe termen scurt ? Dar cel pe termen lung ?

A.B.: Următoarea competiție va fi în luna octombrie. Îmi doresc să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. La fel și în celelalte competiții care se vor desfășura săptămânile următoare. Anul acesta voi participa doar la competiții naționale și pentru toate am același obiectiv, să ies învingător. Fiind un sport de contact, greu au reușit să țină și aceste competiții naționale, iar eu trebuie să fiu în cea mai bună formă, pentru că obiectivul meu pe termen scurt este să câștig fiecare campionat. Doar așa mă pot afirma cât mai mult și pot ajunge la obiectivul meu pe termen lung, acela de a cucerii o medalie la Jocurile Olimpice.

Acum ești sportiv cu dublă legitimare și reprezinți și clubul CSM Târgu Jiu. Cum vezi tu colaborarea cu această entitate sportivă?

A.B.: Sunt fericit că am semnat cu CSM Târgu Jiu. Sper să obțin cât mai multe rezultate notabile pentru ca această colaborare să fie una cât se poate de bună.

Comment here