Atletism

Alina Dumitriţa, locul 2, în proba pe echipe, pe distanţa de 8000 m, în finala Campionatului Național de Cros de la Botoşani

Atleta Alina Dumitriţa-Eremia a terminat pe podium, pe locul 2, în proba pe echipe, pe distanţa de 8000 m, în finala Campionatului Național de Cros. Competiția s-a desfășurat, sâmbătă, 16 octombrie, la Botoșani. Alina Dumitrița a luat startul şi în proba individuală la 8000 m, la categoria seniori U23, unde s-a clasat pe locul 8.

Pentru Alina Eremia, sportivă cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, competiția de la Botoșani a fost o bună repetiție pentru cursa de maraton care va avea loc la finalul lunii, la București. După o cursă solicitantă la maratonul de la Timişoara, fără a forţa prea tare, atleta noastră a terminat în primele zece alergătoare, terminând cursa de 8000 m, pe locul 8 la individual. Pe echipe, crosul, care a avut loc în Pădurea Rediu, s-a desfășurat pe ture de 1500 m. Echipa care a reprezentat Gorjul, formată din Alina Eremia, Mihaela Cepoi şi Andreea Chivoiu a terminat pe locul 2. Cursa de 8000 m pe echipe a fost adjudecată de reprezentanta Doljului, CS Craiova, iar pe locul 3 a venit  ACS Bucureşti.

Alina Dumitriţa-Eremia: „Ultimele zile de antrenament au fost ceva mai lejere, eu venind după cursa de maraton de la Timişaoara. Acest cros a fost o pregătire foarte bună pentru maratonul de pe data de 31 octombrie, de la Bucureşti. Obiectivul meu este ca la următorul concurs, cel de maraton, să îmi îmbunătăţesc timpul şi să urc pe podium”.

Pentru Alina Dumitriţa a fost ultima cursă de cros din acest an. Atleta, pregătită de antrenorul Ion Bură, se pregăteşte acum intens pentru cursele de maraton. Următoare competiţie majoră la care va participa sportiva noastră este cursa de maraton, de la Bucureşti, programată pentru 31 octombrie.

Comment here