Baschet

Alin Borșa: Toți ne dorim să se reia campionatul și să revenim pe teren

În această perioadă atipică, provocată de pandemia de coronavirus, baschetbaliştii de la CSM Târgu Jiu se antrenează individual după un program stabilit împreună cu antrenorul echipei, până vor putea să revină la antrenamentele normale. Alin Borșa, unul dintre cei mai buni jucători ai grupării gorjene și unul dintre artizanii calificării la Turneul Final al Cupei României 3×3 a vorbit despre această perioadă de izolare.

Momentan, Alin se află la Târgu Mureș alături de familia sa, după ce CSM Târgu Jiu a lăsat jucătorii să plece acasă.

Unde îți petreci perioada asta de izolare?

-Momentan sunt acasă la Târgu Mureș alături de părinții mei.

Cum te antrenezi în această perioadă de pauză competițională? Vorbești cu antrenorul, cu colegii de echipă despre cum să vă mențineți în formă?

-Da, mai vorbim între noi despre baschet, despre unele exerciții ce se pot face acasă. Eu mă antrenez acasă făcând forță, iar afară pe terenul de baschet. Am unul chiar în spatele blocului.

Când nu te antrenezi, cum îți petreci timpul liber?

-Mă uit mult la filme, meciuri de-ale mele, mai vorbesc cu prietenii si mici plimbări pe lângă pădure. Stau foarte aproape de o zonă cu pădure.

Crezi că se va mai relua campionatul? Opinia ta care este?

-Cu siguranță ne dorim toți să se reia campionatul și să revenim pe teren. Dar în proporție foarte mare cred că nu se va relua campionatul, sănătatea noastră a tuturor fiind prioritară.

În cazul care se va relua cum crezi că vor evolua lucrurile ?

-Va fi foarte greu. Fiecare echipă are în lot cel puțin trei jucători străini, iar ei nu mai pot intra în țară, pentru că majoritatea sunt din zonele roșii. Poate fi un alt motiv pentru încheierea campionatului, chiar dacă mulți dintre ei și-au reziliat contractele.

Care este mesajul tău pentru fanii CSM Târgu Jiu?

-Vă mulțumim că ați fost alături de noi în acest sezon și în momentele cele mai grele și să ne vedem cu bine. Le transmit tuturor fanilor echipei CSM Târgu Jiu și tuturor gorjenilor Paște Fericit alături de cei dragi și multă sănătate. Hristos a Înviat! #staiacasă

Alin Borșa șjucătorii se antrenează individual de acasă și că așteaptă să revină la antrenamentele oficiale.jucătorii se antrenează individual de acasă și că așteaptă să revină la antrenamentele oficiale.i-a început cariera la BC Mureș în 2010. În 2013 a evoluat la BC Miercurea Ciuc, urmând ca în 2014 să joace la CS Universitatea Cluj Napoca. În sezonul 2015-2016 a jucat pentru CS Phoenix Galați, după care în 2016-2017 a revenit la BC Mureș. A trecut apoi la Cuza Sport Brăila cu care a promovat în Liga 1, iar la BC Mureș – finalist în două rânduri în LNBM și Cupa Romaniei. A fost legitimat la CSM Târgu Mureș de unde a venit la CSM Târgu Jiu în vara lui 2019.

Comment here