Baschet

Adi Roșu: Nu cred că se va relua campionatul. În jurul datei de 10 mai vom avea o nouă video conferință, dar opinia mea este că nu se va relua competiția

Rămas la Târgu Jiu, expertul sportiv al secției de baschet a CSM Târgu Jiu, Adrian Roșu a vorbit și el despre această perioadă în care pandemia a oprit competițiile sportive. Intrat în izolare, fără acces la sala de sport, Adi a găsit diferite metode a se menține în formă în această perioadă de pauză forțată.

Unde îți petreci perioada asta de izolare?

-Am rămas la Târgu Jiu și din când în când mai merg și pe la țară pentru un pic de aer curat.

Ce impact crezi că are această perioadă asupra psihicului sportivilor, cum pot depăși această situație și cum te antrenezi în această perioadă de pauză competițională? Vorbești cu antrenorul, cu colegii de echipă despre cum să vă mențineți în formă?

-Această perioadă nu ar trebui să afecteze psihicul sportivilor, poate doar forma fizică. Dacă această perioadă te afectează psihic, înseamnă că ai o problemă. Situația aceasta se poate depăși foarte ușor. Din punct de vedere sportiv, în perioada asta ai tot timpul din lume să te uiți la meciuri, să vezi ce ai greșit și să vezi la ce trebuie să lucrezi pentru a nu le mai face pe viitor. Fizic, dacă nu deții o bandă de alergat nu este nici o problema. Poți face 5 serii de 2 minute de tabata pe zi și e de ajuns să îți menții corpul în cea mai bună formă, iar exercițiile cu propria greutate pot fi efectuate oriunde. Nu, nu prea vorbesc cu jucătorii despre cum să ne menținem în formă. Toți sunt baschetbaliști profesioniști și pot gândi singuri. E alegerea lor ce fac.

Crezi că se va mai relua campionatul? Opinia ta care este?

-Din discuțiile pe care le-am avut la acea videoconferintă, nu cred că se va relua campionatul. Au fost mai multe aspecte discutate, dar încă nu s-a luat o decizie definitvă. În jurul datei de 10 mai va mai avea loc o astfel de conferință și vom rediscuta atunci. Opinia mea este că nu se va relua.

În cazul care se va relua cum crezi că vor evolua lucrurile ?

-Dacă se va relua nu vom avea probleme din punct de vedere sportiv.

Care este mesajul tău pentru fanii CSM Târgu Jiu?

-Mesajul meu pentru fani ar fi să continue să ne susțină clubul și la bine și la rău. Cu siguranță vor fi rasplatiți pe viitor: „Good things come for those who wait!”

Vă doresc un Paște Fericit și chiar dacă vor fi interzise vizitele sau petrecerile în familie nu uitați să lasați orice supărare deoparte și să-i sunați pe cei care vă sunt dragi!

Comment here