Baschet

Alex Berca: Dacă se va relua campionatul, echipa noastră ar face față cu bine finalului de sezon

Continuăm seria interviurilor cu sportivii clubului CSM Târgu Jiu cu Alex Berca, retras la casa bunicilor de la țără, împreună cu Ira Zinatullina, componentă a echipei de handbal senioare a CSM Târgu Jiu. Căpitanul echipei de baschet a CSM Târgu Jiu ne-a dezvăluit cum trece peste perioada de izolare și pauza forțată din campionat.

Unde îți petreci perioada asta de izolare?

-Perioada de izolare o petrec la țară împreună cu prietena mea și bunicii mei. Este mult mai bine aici față de situația de la oraș. Activitate rurală, muncă frumoasă și aer curat, plus timpul petrecut cu familia.

Cum te antrenezi în această perioadă de pauză competițională? Vorbești cu antrenorul, cu colegii de echipă despre cum să vă mențineți în formă?

-Am reușit să îmi fac niște greutăți aici la țără. Am improvizat pentru antrenamentele de forță, iar alergatul este la ordinea zilei. Am reușit să structurez împreună cu Ira câteva programe de antrenament și ne antrenăm împreună până vom afla o decizie concretă a federațiilor de baschet și handbal. Am vorbit și cu antrenorul și cu colegii de echipă, însa cel mai mult țin legătura cu Camil, pentru antrenamentele psihice. Cel mai important este să ne menținem cât se poate de mult condiția fizica, dar, foarte important, lucrăm și la partea psihică.

Când nu vă antrenați, cu ce vă umpleți timpul liber?

-Timpul liber îl petrec muncind în curtea bunicilor mei. În rest aș putea spune tot cu baschet. Antrenamente individuale, lucrez la un panou de baschet pentru a avea și un minim de aruncări.

Crezi că se va mai relua campionatul? Opinia ta care este?

-Nu știu ce să spun în această privință, doar federația poate să rezolve această problemă, dar după cum arată situația, eu zic că sunt șanse foarte mici.

În cazul care se va relua cum crezi că vor evolua lucrurile ?

-Eu cred că dacă se va relua campionatul, lotul nostru ar face față cu bine în continuare. Consider că într-o competiție doar cu jucători români stăm foarte bine, atât pe U23 , cât și pe seniori. Avem jucători cu experiență.

Care este mesajul tău pentru fanii CSM Târgu Jiu?

-Mesajul meu pentru fanii CSM este acela de a respecta și de a înțelege situatia actuală, doar împreună trecem peste această perioadă. Din punctul meu de vedere va trece până la startul urmatorului sezon și vreau să ne revedem cu bine și sănătoși în polivalentă în următorul sezon!
Paște Fericit și toate cele bune tuturor!

Comment here