Lupte

Alexandru Beșliu, MEDALIA DE AUR la Campionatul Național de Juniori

Luptătorul gorjean Alexandru Beșliu a cucerit medalia de aur la Campionatul Național de Juniori, competiție care s-a desfășurat în perioada 16-18 octombrie, la Bacău. Sportivul cu dublă legitimare, CSM Târgu Jiu- CS Pandurii, s-a impus în finală în fața unui alt luptător gorjean, Eduard Popescu, de la CS Pandurii Târgu Jiu.

Înainte de plecarea în Moldova, în cadrul unui interviu, Alexandru Beșliu ne-a făcut promisiunea că se va întoarce acasă cu medalia de aur. Sportivul gorjean s-a ținut de cuvânt. Deși chinuit de o accidentare, Alexandru s-a mobilizat exemplar, a strâns din dinți și a intrat pe saltea cu un singur gând, să devină campion național de juniori la categoria 125 de kg. Cu aproape 20 de kg în minus făță de adversarii săi, Alex a trecut și peste acest dezavantaj și s-a dovedit a fi cel mai bun, trecând rând pe rând de fiecare adversar pe care l-a înfruntat. Finala de la categoria 125 de kg a fost una specială, în care a luptat împotriva colegului Eduard Popescu, legitimat la CS Pandurii. A fost practic o”afacere” sută la sută între sportivii gorjeni. Pe locul trei s-a clasat Alexandru Lujanschi, de la CSM Călărași.

Alex, felicitări pentru medalia de aur! Esti noul campion național de juniori la categoria 125 de Kg! Cum a fost concursul din Moldova?

A.B.: Mulțumesc mult! Nu a fost un campionat ușor, am întâlnit adversari foarte bine pregătiți. Eu am avut și câteva dezavantaje, și aici vorbesc de accidentarea cu care am intrat în concurs, dar și diferența de kilograme. Eu am avut cu vreo 20 de kg mai puțin decât adversarii mei, dar am avut grijă și am dat tot ce am putut pentru a aduce medalia de aur la Târgu Jiu. Sincer, cu accidentarea mi-a fost puțin teamă că pot pierd medalia de aur, dar m-am mobilizat așa cum trebuie pe saltea și a ieșit așa cum a promis la plecare, medlaia de aur.

Alex, cum este sa fii din nou medaliat cu aur?

A.B.: Este un sentiment foarte plăcut, în special pentru că am reușit să îmi păstrez locul pe podium, la fel ca și în anii precedenți.

Având în vedere accidentarea, perioada lungă fără competiții, ce înseamnă pentru tine această medalie?

A.B.: Pentru mine, această medalie, dupa o perioadă foarte lungă de stat, fără competiții oficiale, înseamnă un nou start foarte bun. Sper să obțin rezultate la fel de bune și la competițiile ce urmează.

Următoarea competiție la care va lua stratul Alexandru Beșliu este Campionatul Național de Seniori, ce va avea loc în periaoda 23-25 octombrie, la Reșița. Competiția din Banat se anunță una foarte puternică, la care și-au anunțat prezența sportivi medaliați, atât pe plan intern, cât și la campionatele europene și internaționale.


Comment here