Lupte

Alexandru Beşliu, convocat la lotul naţional! Luptătorul legitimat la CSM Târgu Jiu va reprezenta România la Campionatul European de Seniori U23

Vești excelente pentru sportul gorjean! Campionul național la lupte, gorjeanul Alexandru Beșliu, sportiv cu dublă legitimare, CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, a fost convocat la lotul național al României pentru Campionatul European de Seniori U23, care se desfășoară la București. Alexandru Beșliu va reprezenta România la categoria 92 de Kg. ”Participarea lui Alex la Campionatul European înseamnă, din punct de vedere sportiv, foarte mult pentru tot județul Gorj. Pentru CSM Târgu Jiu este un lucru extraordinar, care arată că aici se dorește performanță. Eu nu pot să fiu decât onorat să pot pune umărul la performanțele lui Alex”, a declarat Mădălin Gorjanu, antrenorul care se ocupă de pregătirea lui Alex Beșliu la CSM Târgu Jiu.

Campionatul European Seniori U23, una dintre cele mai tari și importante competiții organizate de România în 2023, a debutat luni, 13 martie, la Sala Polivalentă din București. Peste 700 de participanți sunt prezenți la competiția continentală pe care țara noastră o găzduiește în acest an. Printre ei se numără și gorjeanul Alexandru Beșliu, campionul național la lupte, chemat sub tricolor să reprezinte România la categoria 92 de Kg. Evoluţiile foarte bune din ultima perioadă și rezultatele i-au adus lui Alex Beşliu şi convocarea la lotul naţional al României. România va lua startul cu 10 luptători la lupte libere, cu gândul la medaliile europene puse în joc.

”Obiectivul nostru este să ajungă cât mai sus. Dacă va prinde o zi bună și o tragerea la sorți favorabilă, sunt sigur că Alex se va lupta pentru medalie”, a declarat antrenorul Mădălin Gorjanu, cel care se ocupă de pregătirea lui Alex la CSM Târgu Jiu. Nu va fi ușor pentru sportivul gorjean. Pe saltea se va lupta cu cei mai puternici luptători din Europa la această categorie de vârstă și greutate. Alex este însă pregătit pentru acest campionat. Trage din greu la antrenamente, sub atenta îndrumare a antrenorilor săi, Mădălin Gorjanu, la CSM Târgu Jiu, și Ștefan Tănase, la CS Pandurii. ”Este genul de sportiv la care ”nu mai pot” nu există. Dă totul la fiecare antrenament. Având dublă legitimare, Alex se pregătește și la CSM Târgu Jiu și la CS Pandurii, iar în ultimul timp face câte două antrenamente pe zi, pentru că își dorește mult un rezultat bun la această competiție”, ne-a povestit antrenorul Mădălin Gorjanu. 

Chiar înainte de plecarea spre București, am stat de vorbă cu campionul nostru, Alexandru Beșliu. Talentatul și ambițiosul sportiv gorjean ne-a spus ce reprezintă pentru el convocarea la lotul național al României pentru Campionatul European și ce obiectiv și-a propus la această competiție.

INTERVIU ALEXANDRU BEȘLIU

Alex Beșliu, vești bune pentru tine și pentru secția de lupte a CSM Târgu Jiu. Munca ta dă roade în continuare. Ai fost convocat la lotul național U23 al României pentru Campionatul European. Felicitări! 

Alexandru Beșliu: Vă mulțumesc! Sunt entuziasmat de această convocare! Chiar de anul trecut se spunea că medalia de aur la Campionatele Naționale de Seniori U23 este biletul către Campionatul European, iată că acest lucru se întâmplă și mă bucur să reprezint România la această competiție. Convocarea vine și pe fondul rezultatelor mele de până acum, pentru că fiecare participare a mea la campionatele europene și naționale, la diverse categorii de vârstă și greutate, au fost apreciate și din ce în ce mai bune. 

Cum ai primit vestea că ești convocat? Ce ai simțit în acel moment?

Alexandru Beșliu: Am primit vestea cu mare bucurie și am simțit că munca mea din acești ani este răsplătită. 

Ce reprezintă pentru tine o astfel de convocare?

Alexandru Beșliu: Ca orice convocare la lotul național al României reprezintă un moment de mândrie. Sunt mândru că pot reprezenta CSM Târgu Jiu, CS Pandurii și Gorjul la o astfeld e competiție, sub tricolor. În plus, această convocare îmi demonstrează că munca pe care o depun zilnic la antrenament, dar și în afara programului de antrenament, dă roade. 

Pregătit? Ai emoții? Gata pentru această provocare?

Alexandru Beșliu: Da, sunt pregătit și gata pentru această nouă provocare din cariera mea. Emoțiile nu lipsesc niciodată, dar încerc pe cât posibil să le stăpânesc și să mă focusez pe ce am eu de făcut.

Vei intra pe saltea în cadrul unei competiții extrem de puternice! Cu ce gânduri, cu ce obiectiv mergi la Campionatul European?

Alexandru Beșliu: Sper să fiu într- o formă cât mai bună în momentul în carei voi intra pe saltea. Știu că voi avea de înfruntat adversari foarte puternici, dar voi da tot ce pot și sper să urc pe podium.

Multă baftă și te așteptăm să te întorci acasă cu o medalie.

Alexandru Beșliu: Vă mulțumesc foarte mult!

Despre convocarea lui Alex Beșliu la lotul României și obiectivul la Campionatul European ne-a spus mai multe, în cadrul unui interviu, antrenorul Mădălin Gorjanu. Antrenorul își dorește ca și noua generație de luptători pe care o pregătește la CSM Târgu Jiu să se inspire din spiritul și dorința de luptă pe care le are Alexandru Beșliu.

INTERVIU MĂDĂLIN GORJANU

Domnule antrenor Mădălin Gorjanu, vești bune pentru secția de lupte a CSM Târgu Jiu. Alex Beșliu a fost convocat, din nou, la lotul național U23 al României, pentru Campionatul European Seniori, care se desfășoară la București. Felicitări pentru munca depusă împreună! Cum ați primit vestea convocării?

Mădălin Gorjanu: Mulțumim! Să fim sinceri nu a fost o surpriză convocarea, pentru că Alex este titularul categoriei 92 de kg la acest nivel de vârstă și era normal. El este deja de câțiva ani în strânsă legatură cu lotul național cu care se pregătește câteva luni pe an.

Ce înseamnă pentru CSM Târgu Jiu această convocare și ce reprezintă pentru dumneavoastră ca antrenor?

Mădălin Gorjanu: Participarea lui Alex la Campionatul European înseamnă, din punct de vedere sportiv, foarte mult pentru tot județul Gorj. Este un exemplu că prin munca se poate face performanță din orice loc ai pleca. Pentru CSM Târgu Jiu este un lucru extraordinar, care arată că aici se dorește performanță. Eu nu pot sa fiu decât onorat să pot pune umărul la performanțele lui Alex.

Este una dintre cele mai tari și importante competiții organizate de România în 2023. La ce categorie va intra pe saltea Alex și care este obiectivul, din punctul de vedere al antrenorului, pentru această competiție? Ce așteptări aveți de la Alex?

Mădălin Gorjanu: Da, este fără îndoială o competiție de top, unde vor participa cei mai puternici luptători din Europa la această categorie de vârstă, seniori U23, iar Alex va urca pe saltea la 92 de kg. Obiectivul nostru este să ajungă cât mai sus. Dacă va prinde o zi bună și o tragerea la sorți favorabilă, sunt sigur că Alex se va lupta pentru medalie.

Cum s-a pregătit Alex? Cum l-ați descrie pe sportivul dumneavoastră?

Mădălin Gorjanu: Alex dă totul la fiecare antrenament. Este genul de sportiv la care ”nu mai pot” nu există. Având dublă legitimare se pregătește și la CSM Târgu Jiu și la CS Pandurii, iar în ultimul timp face câte două antrenamente pe zi, pentru că își dorește mult un rezultat bun la această competiție. 

Este clar că acum cei mici care au venit să practice acest sport la CSM Târgu Jiu au un exemplu demn de urmat. Ce le transmiteți celor mici?

Mădălin Gorjanu: Da, mă bucură faptul că avem un sportiv de nivelul lui în sală și îmi doresc ca spiritul și dorința lui de luptă să fie un model și pentru noua generație de tineri luptători. 

Mult succes și să vă întoarceți cu medalie!

Mădălin Gorjanu: Mulțumim frumos, așa sa fie!

Ultimul stil care va lua startul la București începând de vineri, 17 martie, este cel de Lupte Libere, acolo unde va intra în lupta pentru medalii și Alexandru Beșliu. Vă prezentăm lotul României de lupte libere. Sperăm că vom strânge cât mai multe medaliile europene, iar printre medaliați să se numere și Alexandru Beșliu! Mult succes, ALEX!

Alex Beșliu la ședințele de pregătire.

 

 

Comment here