Baschet

LNBM, Grupa 11-18, Etapa 5 – Vineri, 17 martie, ora 18.30: CSM Târgu Jiu – CSM Galați. Kresimir Basic: ”Vreau ca jucătorii să intre pe parchet cu mentalitatea potrivită și să obținem o victorie”

CSM Târgu Jiu se pregătește pentru o nouă partidă pe teren propriu în Liga Națională de Baschet Masculin. În lupta pentru menținerea în prima ligă, baschetbaliștii gorjeni întâlnesc CSM Galați și țintesc a doua victorie pe teren propriu din Grupa 11-18. Meciul se va disputa vineri, 17 martie, de la ora 18.30 și contează pentru etapa a-5-a din faza a doua a campionatului. ”Ne dorim să legăm două victorii, pentru a avea o motivație mai mare. Vreau ca jucătorii să intre pe parchet cu mentalitatea potrivită și să obținem o victorie. Un succes ne-ar arăta drumul pe care trebuie să mergem pentru a ne atinge obiectivul principal”, a prefațat partida cu CSM Galați, Kresimir Basic, antrenorul croat al grupării gorjene.

Aflată în cursa pentru menținerea în Liga Națională, echipa pregătită de Kresimir Basic încearcă să obțină o clasare cât mai bună în Grupa 11-18, în perspectiva meciurilor din următoarea fază a competiției. Pentru asta au nevoie de cât mai multe victorii în etapele rămase până la finalul fazei a doua a campionatului. O bună oportunitate pentru baschetbaliștii gorjeni de a redresa situația din clasament este partida de vineri contra CSM Galați. Kresimir Basic vrea ca echipa sa să lege două victorii consecutive în această grupă. Ar fi încă un pas important pentru realizarea obiectivului. Basic mizează pe determinarea băieților săi și pe aportul publicului gorjean, care de fiecare dată a fost alături de echipă. 

Kresimir Basic, antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Ne dorim să legăm două victorii, pentru a avea o motivație mai mare. Un succes ne-ar arăta drumul pe care trebuie să mergem pentru a ne atinge obiectivul principal. Va fi un meci dificil, la fem cum a fost și cel de la Galați. Acolo, am fost conduși cu 20 de puncte, dar am reușit să revenim în meci pe final. Jucăm acasă, vom avea publicul de partea noastră și sperăm să ne împingă de la spate. Vreau ca jucătorii să intre pe parchet cu mentalitatea potrivită și să obținem o victorie. Atmosfera este mai relaxată după victorii, însă a doua zi totul trebuie dat uitării pentru că urmează o nouă luptă și totul se rezumă la modul cum vom lupta pe teren. Suntem departe de zona de confort, unde am putea fi relaxați, nu ne permitem acest lucru. Trebuie să fim focusați, să luptăm meci de meci. Cu sau fără accidentări, trebuie să găsim calea de a câștiga”.

CSM TÂRGU JIU – CSM GALAȚI

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN MOZZART 
SEZON 2022-2023
GRUPA 11-18

ETAPA 5
SALA SPORTURILOR DIN TÂRGU JIU
VINERI, 17 MARTIE 2023, ORA 18.30
LIVE PE FRBTV

Comment here