LupteȘtiri

Alexandru Beșliu, argint și bronz la Campionatele Naționale de lupte pe nisip, desfășurate la Târgoviște

Luptătorul gorjean Alexandru Beșliu, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, s-a întors acasă cu două medalii, una de argint si una de bronz, de la Campionatele Naționale de lupte pe nisip, desfășurate la Târgoviște.

Felicitări! Ai obținut două medalii, una de argint și una de bronz. După 11 luni de la ultima competiție ai reușit să urci de două ori pe podium. Alex, cum a fost revenirea în circuit după aproape un an de zile?

A.B.: A fost foarte greu, ținând cont că am luptat la două categorii de vârstă, juniori și seniori. Am luptat până la epuizare și am riscat mult să mă accidentez, dar cu puțin noroc și îndemânare, am reușit să cuceresc două medalii. Un alt motiv pentru care am fost un pic în dezavantaj a fost faptul că această competiție s-a ținut pe nisip și am întâlnit adversari mult mai experimentați ca mine la lupta pe nisip. Cu toate acestea, am reușit medalia de argint la junjori și medalia de bronz la seniori.

Se putea mai mult?

A.B.: La juniori puteam obține ceva mai mult, puteam obține chiar medalia de aur, dar din cauza regulilor diferite la lupta pe nisip, față de cele pe saltea, m-au facut sa pierd medalia de aur. La seniori am reușit să câștig meciul pentru medalia de argint, dar o decizie greșită a arbitrilor a dus la pierderea medaliei de argint și m-a trimis în lupta pentru medalia de bronz pe care am reușit să o câștig.

Alex, ce urmează pentru tine? Care este următoarea competiție la care vei participa?

A.B.: Următoare competiție este campionatul national de juniori, de la Bacău. Mă voi pregăti mai mult pentru această competiție, unde sper să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

SENIORI MASCULIN

Categoria +90 KG

1 MANEA MICHAEL CSA STEAUA BUCURESTI

2 MOAJAR GABRIEL CS RAPID BUCURESTI

3 BESLIU ALEXANDRU CSM TÂRGU JIU / CS PANDURII TG JIU

JUNIORI MASCULIN

Categoria +80 KG

1 GOSA IONUT CSA STEAUA BUCURESTI

2 BESLIU ALEXANDRU CSM TÂRGU JIU/CS PANDURII TG JIU

3 IRIMIA CATALIN CSM CRAIOVA

Comment here