Baschet

Adrian Roșu, coordonator secția de baschet, declarații despre echipele CSM Târgu Jiu angrenate la finalul acestei săptămâni în diverse competiții

Final de săptămână plin pentru secția de baschet a CSM Târgu Jiu. Așa cum v-am informat deja, echipa de baschet masculin seniori 3×3 va lua startul în Cupa României. Echipele de baschet U14 Feminin, U14 Masculin și U18 Feminin vor participa în competițiile naționale rezervate juniorilor, turnee care se vor disputa la Târgu Jiu, Târgu Mureș și București. Adrian Roșu, expert sportiv, coordonator al secției de baschet a CSM Târgu Jiu va fi prezent la București, acolo unde CSM Târgu Jiu are două echipe, cea de baschet masculin 3×3 și Grupa U14 Feminin.

Pe 27 noiembrie, Arena de Baschet din București va găzdui întrecerile din cadrul Cupei României de baschet masculin 3×3, ediția 2021. CSM Târgu Jiu şi-a anunţat echipa cu care participă în această competiţie: Alexandru Berca, Andrei Gheorghe, Remus Răceanu şi Mihai Bădiţa. Primii trei au participat la precedenta ediţie de Cupa României. Noutatea din lotul trimis la Bucureşti o constituie Mihai Bădiţa, care va evolua chiar în locul actualului expert sportiv de la CSM Târgu Jiu, Adrian Roșu. Coordonatorul secției de baschet va fi însă alături de echipă la întrecerile din Cupa României.

Adrian Roșu, coordonator secția de baschet a CSM Târgu Jiu: „Mergem la București pregătiți de această competiție. Nu avem așteptări foarte mari în privința rezultatelor, dar mergem acolo cu gândul la victorie. Față de ediția precedentă singura modificare din lot este Mihai Bădița, care va evolua în locul meu, dar voi fi acolo și îi voi ajuta pe băieți cum pot eu mai bine, iar la sfârșit vom vedea ce am reușit să obținem”.

La startul întrecerilor din Cupa României 3×3 vor fi prezente toate echipele cluburilor înscrise în LNBM, dar şi alte echipe ale cluburilor afiliate la FRB care şi-au exprimat dorinţa de a participa la această competiţie. În total, 26 de echipe s-au înscris în întrecerea masculină, iar meciurile sunt programate pentru sâmbătă, 27 noiembrie. Evenimentul va fi transmis livestream începând cu faza sferturilor de finală pe FRB TV, pe pagina de Facebook a Federației Române de Baschet și pe canalul de YouTube al Sport Arena Streetball.

Tot la București, în zilele de 27 și 28 noiembrie, echipa U14 baschet feminin a CSM Târgu Jiu va participa la Turneul 2 din Grupa A. Formația pregătită de Adina Pop va juca împotriva celor de la ABC Leii București, CS BBB Raptors și ACS Dan Dacian București. Meciurile vor fi găzduite de Sala CT Nenițescu București. Adrian Roșu este convins că echipa pregătită de Adina Pop va avea o evoluție bună la acest turneu.

Adrian Roșu, coordonator secția de baschet a CSM Târgu Jiu: „Echipa U14 Feminin joacă și ea la București. Echipele de acolo sunt puternice, dar sunt foarte mulțumit de primul turneu și de cum s-au comportat fetele atunci. Sunt convins că au mai progresat în relațiile de joc și că vor evolua de data aceasta mai bine. Chiar dacă nu vor obține nici un rezultat pozitiv, trebuie avut în vedere faptul că sunt abia la al doilea turneu oficial”. 

Program U14 F 
27.11. Ora 13.00 CSM Târgu Jiu – ABC Leii București
27.11. Ora 19.30 CSM Târgu Jiu – CS BBB Raptors Berceni
28.11. Ora 09.00 CSM Târgu Jiu – ACS Dan Dacian București

Echipa U14 baschet masculin a CSM Târgu Jiu merge la Târgu Mureș pentru meciurile Turneului 2 din Grupa D. Partidele vor fi găzduite de Sala LPS din Târgu Mureș în perioada 26-27 noiembrie. Baschetbaliștii pregătiți de Răzvan Bratoloveanu se vor duela cu LPS 1 Târgu Mureș, ACS Gladius Lucky Dragons Târgu Mureș și CSS Târgu Jiu. În ceea ce privește turneul de la Târgu Mureș, Adrian Roșu le cere celor mici să se bucure de un nou turneu.

Adrian Roșu, coordonator secția de baschet a CSM Târgu Jiu:”Echipa U14 Masculin merge la Târgu Mures pentru Turneul 2.  De la cei mici nu am așteptări prea mari având în vedere că echipa are doar două luni de antrenamente. Vreau ca ei să joace baschet de plăcere, să se distreze și să încerce să fie cât mai uniți pentru a scoate la turneu versiunea lor cea mai bună”.

Program U14 M
26.11. Ora 18.30 CSM Târgu Jiu – CSS Târgu Jiu
27.11. Ora 09.00 CSM Târgu Jiu – ACS Gladius Lucky Dragons Târgu Mureș
27.11  Ora 16.30 CSM Târgu Jiu – LPS 1 Târgu Mureș

Echipa de baschet feminin U18 a CSM Târgu Jiu va evolua pe teren propriu în acest weekend. Sala Sporturilor din Târgu Jiu va găzdui, în perioada 27-28 noiembrie, meciurile din faza a doua a Campionatului Național rezervat junioarelor U18. Baschetbalistele pregătite de Toma Popescu au fost repartizate în Grupa 5 alături de CS Olimpia București, LPS Viitorul Pitești și CSM VSKC Miercurea Ciuc. Adrian Roșu s-a declarat mândru de performanța fetelor de la U18, calificarea în următoarea fază, și a declarat că are încredere în echipa lui Toma Popescu că va face un turneu bun.

Adrian Roșu, coordonator secția de baschet a CSM Târgu Jiu:”Echipa U18 feminin va juca meciurile din Turneul 3, acasă, în Sala Sporturilor. Sunt mândru de fete că s-au calificat în faza următoare. Avem o grupă foarte grea, dar am încredere în echipa noastră că se va descurca”.

Program U18 F
27.11. Ora 10.00 CSM Târgu Jiu – CSM Miercurea Ciuc
27.11. Ora 20.00 CSM Târgu Jiu – LPS Viitorul Pitești
28.11. Ora 13.30 CSM Târgu Jiu – CS Olimpia București

 

Comment here