Baschet

CSM Târgu Jiu şi-a aflat adversarii din prima fază a Cupei României 3X3. Gorjenii au fost repartizaţi în Grupa D şi vor juca cu CSU Piteşti şi Liliecii Bucureşti

CSM Târgu Jiu şi-a aflat adversarii din prima fază a celei de a treia ediţii a Cupei României 3X3. Gorjenii au fost repartizaţi în Grupa D, o serie din care mai fac parte grupările CSU Piteşti şi Liliecii Bucureşti. Prima clasată în grupă se califică mai departe, în sferturile de finală ale Cupei României. Competiţia va avea loc în acest weekend, pe 27 noiembrie, la Arena de Baschet din București. CSM Târgu Jiu şi-a anunţat echipa cu care participă în această competiţie: Alexandru Berca, Andrei Gheorghe, Remus Răceanu şi Mihai Bădiţa. Evenimentul va fi transmis livestream începând cu faza sferturilor de finală pe FRB TV, pe pagina de Facebook a Federației Române de Baschet și pe canalul de YouTube al Sport Arena Streetball.

Prima confruntare a gorjenilor este programată pentru ora 11.20, atunci când băieţii lui Adrian Roşu, care va îndeplini rolul de antrenor-coordonator al echipei, se vor duela cu Liliecii Bucureşti, echipă din eșalonul secund al României. La ora 13 este programată cea de a două partidă pe care CSM Târgu Jiu o dispută în Grupa D, împotriva celor de CSU Piteşti. Este fără îndoială un adversar de cu totul alt calibru, gorjenii vor întâlni o echipă cu experienţă la nivelul baschetului 3×3. CSU Piteşti este vicecampioană naţională la baschet 3×3, un titlu pe care şi l-a adjudecat în vara acestui an. Radu Paliciuc, Cezar Stănescu, Alexandru Neguţ şi Alexandru Liţă sunt componenţii echipei piteştene, în timp ce pentru Liliecii Bucureşti vor evolua Alexandru Popescu, Adrian Sbârcea, Mihai Marinescu şi Adrian Cristian Paraschiv.

Cupa României 3×3 – Turul 1 / Grupa D
Ora 09.40 CSU Piteşti – Liliecii Bucureşti
Ora 11.20 CSM Târgu Jiu – Liliecii Bucureşti
Ora 13.00 CSM Târgu Jiu – CSU Piteşti

Sferturile de finală se vor disputa după ora 16. Semifinalele o oră mai târziu, iar finala este programată la ora 18.40.

CSM Târgu Jiu şi-a anunţat echipa cu care participă în această competiţie: Alexandru Berca, Andrei Gheorghe, Remus Răceanu şi Mihai Bădiţa. Primii trei sunt deja familiarizaţi cu competiţia, pentru că ei au participat la precedenta ediţie de Cupa României. Primii trei au participat la precedenta ediţie de Cupa României. Noutatea din lotul trimis la Bucureşti o constituie Mihai Bădiţa, care va evolua chiar în locul actualului expert sportiv de la CSM Târgu Jiu, Adrian Roșu. Coordonatorul secției de baschet va fi însă alături de echipă la întrecerile din Cupa României.

Adrian Roșu, coordonator secția de baschet a CSM Târgu Jiu: „Mergem la București pregătiți de această competiție. Nu avem așteptări foarte mari în privința rezultatelor, dar mergem acolo cu gândul la victorie. Față de ediția precedentă singura modificare din lot este Mihai Bădița, care va evolua în locul meu, dar voi fi acolo și îi voi ajuta pe băieți cum pot eu mai bine, iar la sfârșit vom vedea ce am reușit să obținem”.

Iată ce au declarat componenţii grupării gorjene înainte de startul Cupei României la baschet 3×3.

ANDREI GHEORGHE

Andrei, din nou la Cupa României 3×3. Cum eşti? Pregătit pentru un o nouă ediţie?

Andrei Gheorghe: Bună ziua. Sunt bine, ne-am reîntors la treabă cu gândul de a ne continua seria de victorii în Liga Naţională şi trebuie să recunosc că vestea despre Cupa României 3×3 m-a luat un pic prin suprindere, însa m-am bucurat enorm când am fost ales să merg la Bucureşti.

Se reia competiția. La precedenta ediție, CSM Târgu Jiu, echipă din care ai făcut şi tu parte, a avut un parcurs excelent. La ora respectivă erați cotați ca favoriți. Cu ce obiectiv mergeți la această nouă ediție?

Andrei Gheorghe: La ediţia precedentă am avut un parcurs foarte bun, am câştigat 2 dintre cele 4 turnee de calificare, dar din păcate pandemia a oprit acea competiţie. La această ediţie vom aborda un pic diferit lucrurile, în sensul că mergem cu o echipă mai tânără, dar asta nu înseamnă că nu vom da totul pe teren pentru a obţine rezultate cât mai bune. Clar, obiectivul este victoria, dar important este să ne întoarcem toţi sănătoşi acasă, deoarece ne aşteaptă un sezon lung în LNBM, în care mai avem mult de muncit.

ALEXANDRU BERCA

Alex, te salut şi te întreb şi pe tine cum te simţi şi dacă eşti pregătit de Cupa României?

Alexandru Berca: Salut, sunt bine şi aştept foarte tare această competiţie şi asta pentru că este o ocazie bună să mă mai pun în mişcare în mod oficial. Mereu am fost pregătit de orice, nu se pune problema, sper să putem să aducem rezultate similare ca cele de anul  trecut sau o poziţionare cât mai sus în clasament. Vreau să mergem să jucăm un baschet 3×3 de calitate. 

La precedenta ediție, CSM Târgu Jiu, echipă din care ai făcut şi tu parte, a avut un parcurs excelent. La ora respectivă erați cotați ca favoriți. Cu ce obiectiv mergeți la această nouă ediție?

Alexandru Berca: Da, aşa este, eram cotati ca favoriti la momentul acela. Acum lotul este diferit, dar să nu uităm că atunci când Remus Raceanu a venit în locul lui Alin Borsa, pentru ultimele două turnee, am obţinut rezultate identice, adică, doua turnee şi două finale. Eu am încredere în noi şi în felul în care Adi ne va îndruma la acest turneu, G (Andrei Ghoerghe) este un jucător experimentat 3×3, iar Badi are toate calităţile să facă față unei astfel de competiţii. Ca o paranteză, va fi greu, dar nu imposibil. Atunci jucam cu Adi Roşu, Andrei Gheorghe şi Remus Răceanu, în timp ce acum jucăm fără Adi şi fără Borşa, dar există talent în lotul cu care mergem acolo. Având în vedere situaţia actuală, obiectivul este să revenim acasă sanatoşi.

MIHAI BĂDIŢA

Mihai, pregătit pentru Cupa României?

Mihai Bădiţa: Bună ziua! Da, mă consider pregătit. M-am antrenat și m-am pregătit alături de coechipierii mei pentru această competiție și sunt foarte încrezător în forțele noastre.

Tu ești debutant în această competiției. Ai emoții? Cum crezi că va fi la 3×3?

Mihai Bădiţa: Emoții sunt, nu pot să mint. O să ne confruntăm cu echipe puternice, dar dacă ne vom desfășura jocul nostru sunt sigur că vom face o figură frumoasă.

Ce obiectiv ai pentru această competiție?

Mihai Bădiţa: Obiectivul este să joc la potențialul meu maxim și să ajut echipa să atingă cele mai bune rezultate.

 

REMUS RĂCEANU

Salut Remus, gata de competiţie?

Remus Răceanu: Bună ziua! Sunt foarte entuziasmat, abia aştept să văd ce provocări va aduce această ediţie a competiţiei. Sper să ne menţinem cel puţin la acelaşi nivel ca la ediţia precedentă şi să depăşim aşteptările!

Comment here