Handbal

Andreea Olariu: CSM Târgu Jiu este o echipă puternică care poate lupta pentru promovare. Avem tot ce ne trebuie ca să realizăm acest obiectiv

Interul dreapta Andreea Olariu și-a prelungit contractul cu CSM Târgu Jiu. Handbalista de 20 de ani, jucătoare de bază în echipa antrenată de Liviu Andrieș în primul sezon al grupării gorjene în Divizia A, Andreea Roxana Olariu a semnat cu CSM pentru următoarele două sezoane.

Născută pe 15 iunie 2000, la Slatina, Andreea Olariu a început să descifreze tainele handbalului de la profesorul Victor Dăbuleanu, la LPS Slatina. O perioadă în care a prins gustul pentru acest sport și a învățat ce înseamnă handbalul cu adevărat. După terminarea perioadei de juniorat, Andreea a făcut pasul la senioare, semnând primul contract din cariera sa cu CSM Târgu Jiu, cu care a debutat la nivelul Diviziei A.

Extrem de talentată, handbalista de 20 de ani, spune, cu zâmbetul pe buze, care arată plăcerea cu care practică acest sport, că în afară de postul ei de bază, cel de inter dreapta, se poate plia pe orice post în teren, mai puțin cel de portar.

Andreea Olariu, ți-ai prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu pentru încă două sezoane! Care au fost argumentele care te-au determinat să faci această alegere?

A.O.: Da, mi-am prelungit contractul cu CSM pentru încă două sezoane. Aici am întâlnit un proiect serios, care vizează viitorul, iar eu am mare încredere în acest proiect. Toată conducerea este formată din oameni profesioniști alături de care, noi, fetele, am format o adevărată familie.

Ai fost unul dintre oamenii de bază în primul sezon. Tu cum ai caracteriza sezonul trecut, întrerupt de epidemie. Se putea mai mult, chiar dacă echipa era la primul sezon de la înființare?

A.O.: Sezonul trecut a fost unul destul de bun pentru noi, dat fiind faptul că a fost primul an în care am lucrat împreună. Din păcate, sezonul s-a încheiat când eram în cea mai bună formă sportivă ca și echipă. Mai aveam multe de arătat, dar cu siguranță o vom face anul acesta.

Care a fost pentru tine cel mai plăcut moment din sezonul trecut?

A.O.: Am avut multe momente plăcute anul trecut, cele mai frumoase au fost victoriile și una dintre cele mai frumoase reușite, aș putea spune victoria mea preferată, a fost victoria cu Dacia Mioveni, liderul grupei. A fost un moment special pentru echipă, care ne-a dat încredere și ne-a arătat că suntem pe drumul cel bun și putem învinge orice adversar.

Din nou la antrenamente. Cum merge treaba? Cum decurg antrenamentele?

A.O.: După o pauză atât de lungă, ne bucurăm enorm că am reluat antrenamentele. Ne-a fost dor de tot ce înseamnă echipă, iar asta se poate vedea acum la antrenamente. Totul decurge bine, suntem dornice de muncă și în același timp nerăbdătoare să înceapă campionatul. Nimic nu se compară cu emoțiile unui joc oficial, cu bucuria victoriei, cu încurajările publicului, pe scurt cu atmosfera unui meci.

CSM Târgu Jiu s-a întârit în această vară prin aducerea a șase jucătoare. O să fie ceva concurență pe posturi. Cum s-au integrat fetele și dacă e o presiune în plus pentru tine?

A.O.: Din punctul meu de vedere, este un lucru foarte bun faptul că noi ca și echipă ne-am întărit, astfel ne putem atinge obiectivele mai ușor. Există concurență pe posturi, dar asta ne face să ne antrenăm mult mai bine, să evoluăm și să fim în cea mai bună formă a noastra la ora meciului. Fetele s-au integrat foarte bine, ne înțelegem și cel mai important este că formăm o echipă puternică. Suntem toate aici pentru același scop și muncim împreună pentru realizarea lui.

Apropo, noile colege cum va deosebesc? Cum fac deosebirea între tine și sora ta geamănă, Mădălina?

A.O.: La început colegele noi nu au putut să facă diferența dintre noi, cu toate că ne cunoșteam cu unele de dinainte. Cu trecerea timpului se obișnuiesc cu noi și vor învăța să ne deosebească.

Crezi că acum CSM este o echipă capabilă să se lupte pentru promovare?

A.O.: Cu siguranță CSM este o echipă puternică care poate lupta pentru promovare. Avem tot ce ne trebuie ca să realizăm acest obiectiv.

În plan personal ce iți dorești pentru acest sezon?

A.O.: În plan personal pentru acest sezon îmi doresc să fiu sănătoasă ca să pot munci. Vreau să devin cea mai bună versiune a mea și m-aș bucura enorm ca CSM-ul să joace în Liga Florilor.

Ce sfat ai pentru cei mici, pentru tinerii din oraș, care doresc să urmeze o ramură sportivă din cele care funcționează la CSM Târgu-Jiu?

A.O.: Dacă vă place să faceți asta, nu ezitați nicio secundă. Sportul îți oferă o satisfacție pe care nu o întâlnești în nimic altceva. Este o oportunitate foarte mare de a avea posibilitatea practicării unui sport, de care copii din alte orașe nu se bucură, așa că eu vă sfătuiesc să profitați de acest lucru și mai târziu o să vedeți că nu a fost o alegere greșită.

Nume: Olariu Andreea-Roxana
Data nașterii: 15.06.2000
Locul: Slatina, Olt
Postul: Inter dreapta
Junioare: Liceul cu Program Sportiv Slatina
Senioare: CSM Târgu Jiu

Comment here