Handbal

Valentina Toader: Avem încredere că vom reuși. Cu acest obiectiv plecăm la drum, să promovăm în Liga Florilor

Echipa de handbal antrenată de Liviu Andrieș și Andrei Enache și-a asigurat și pentru sezonul următor serviciile gorjencei Valentina Toader. Căpitanul echipei de handbal feminin CSM Târgu Jiu în primul sezon din istoria clubului, Valentina Toader, a decis să își prelungească înțelegerea cu formația din Târgu Jiu pentru următoarele două sezoane.

Jucătoare de bază în echipa CSM-ului, handbalista în vârstă de 23 de ani, poate evolua atât ca inter stânga, cât și ca inter drepta, dar și ca pivot. Faptul că poate evolua pentru echipa orașului în care s-a născut, dar și proiectul prezentat de conducerea clubului au făcut-o pe Valentina Toader să își prelungească șederea acasă pentru încă doi ani.

Născută la Târgu Jiu pe 15 ianuarie 1997, Valentina a început handbalul la LPS Târgu Jiu. Evoluțiile sale la junioare nu au trecut neobservate și a fost convocată la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea. A încheiat perioada de juniorat la CS Activ Plopeni, echipă la care a debutat la nivel de senioare în 2014. A petrecut trei sezoane la echipa din Plopeni, după care a trecut la Danubius Călărași, unde a evoluat în sezonul 2017-2018, iar din 2019 a devenit jucătoarea echipei CSM Târgu Jiu.

Înaintea unui nou antrenament sub comanda antrenorilor Liviu Andrieș și Andrei Enache am stat de vorbă cu Valentina Toader, care a acordat un interviu pentru site-ul clubului.

Valentina, ți-ai prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu! Care au fost argumentele care te-au determinat să faci această alegere?

V.T.: Da, am ajuns la o înțelegere cu CSM Târgu Jiu, deoarece mi-au prezentat un nou proiect pe care nu îl puteam refuza. Au avut încredere în mine sezonul trecut, veneam după o accidentare mai gravă, iar acest lucru m-a făcut să îmi doresc să am continuitate la această echipă. În plus joc și pentru echipa orașului meu.

Te-aș ruga să faci o scurtă radiografie a sezonului trecut, întrerupt din păcate de epidemia de coronavirus. Se putea mai mult, chiar dacă echipa era la primul sezon de la înființare?

V.T.: Pentru o echipa nou înființată, eu zic că a fost un sezon reușit. A fost greu la început, dar am muncit foarte mult, am devenit un grup unit și omogenizat, astfel am reușit să trecem peste toate momentele dificile. Într-un timp atât de scurt am devenit ca o familie, iar asta ne-a ajutat foarte mult în reușitele echipei.

Care a fost pentru tine cel mai plăcut moment din sezonul trecut?

V.T.: Au fost foarte multe momente placute pentru mine, cel care mi-a ramas în minte și acum, a fost meciul din cupă cu SCM Craiova. Sala a fost arhiplină, a fost o atmosferă foarte plăcută, chiar ne-a motivat și ne-a dat încredere să trecem cu bine peste acel meci. Avem niste suporteri minunați, întotdeauna îți umplu inima de bucurie când vin la sala.

În primul sezon din istoria clubului CSM Târgu Jiu ai fost căpitan de echipă. A fost o presiune în plus pentru tine?

V.T.: Nu pot să spun că a fost o presiune. Pot să spun că a fost o dovadă de încredere pe care mi-a acordat-o domnul antrenor. Din această postură am încercat să ajut echipa pentru a avea rezultate cât mai bune.

Am putea spune că odată cu revenirea la antrenamente, lucrurile au intrat, cât de cât, pe un făgaș normal, și aici mă refer la faptul că vă puteți antrena într-un cadru organizat. Cum decurg antrenamentele?

V.T.: Da, am trecut de perioada dificilă din ultimele luni. Am început foarte dornice perioada de pregătire, evident respectând toate condiițile prevăzute de această situație. Totul decurge foarte bine, muncim foarte mult, vrem să fim cât mai in formă în noul sezon, așteptăm cu nerăbdare sa începem meciurile.

A fost o vară în care lotul echipei CSM Târgu Jiu a fost întârit prin aducerea a șase jucătoare. Cum s-au integrat?

V.T.: Da, așa este. În această vară s-a reușit aducerea a șase jucătoare. Sunt sigură că ne vor ajuta în ceea ce ne-am propus pentru acest sezon, este de bun augur venirea acestora. Am reușit să le facem să se integreze cât mai repede. Trebuie să devenim un grup și mai unit pentru a ne atinge obiectivele.

Crezi că acum CSM este o echipă capabilă să se lupte pentru promovare?

V.T.: Da, de ce nu. Noi avem încredere că vom reuși, cu acest obiectiv plecăm la drum, să promovăm în Liga Florilor.

În plan personal ce își dorește Valentina Toader pentru acest sezon?

V.T.: Îmi doresc foarte mult să fiu sănătoasă, pentru a ajuta echipa să putem să ne îndeplinim toate obiectivele propuse. Să promovez În Liga Florilor ar fii cea mai frumoasă reușită pentru mine.

Ți-ai fi dorit să joci în aceași echipă cu sora ta? Ați vorbit despre acest lucru?

V.T.: Amândouă ne dorim să evoluam în aceeași echipă, mai ales la echipa de suflet a orașului Târgu Jiu. Din păcate, nici în acest sezon nu vom fi împreună, dar sper ca în viitorul apropiat să evoluăm pentru aceași echipă, nu ca adversare.

Proiectul CSM Târgu Jiu oferă tinerilor din Târgu Jiu posibilitatea să practice un sport și să performeze în sportul pe care-l practică. Ce sfat ai pentru cei mici, pentru tinerii din oraș, care doresc să urmeze o ramură sportivă din cele care funcționează la CSM Târgu-Jiu?

V.T.: Mă bucură faptul că CSM- ul oferă posibilitatea tinerilor din Târgu Jiu și din afara orașului, de a practica un sport din cele ce funcȚionează la CSM. Din păcate, sunt puțini tineri care vor să mai facă sport, și cei drept, nu multe sunt echipele sau cluburile care oferă această posibilitate de a face sport și de a performa. Din fericire la CSM Targu Jiu ai această posibilitate. Îmi doresc ca CSM-ul să poată aduce cât mai multi tineri să facă sport. Ca sfat, pentru cei tineri și pentru cei ce fac sport la acest club, le-aș transmite să nu renunțe niciodată indiferent cât de greu le va fi, deoarce pentru a face performanță trebuie să muncesti, să îți dai silința cât mai mult, să ai ambiție și să te daruiești cu drag sportului practicat!”

Toader Florina Valentina
15.01.1997 Târgu Jiu
Post: Inter stâng /inter drept/ pivot
Junioare: LPS Târgu Jiu, Centrul de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, CS Activ Plopeni.
Senioare: CSActiv Plopeni, Danubius Călărași, CSM Târgu Jiu.


Comment here