Handbal

Un nou transfer la CSM Târgu Jiu. Internaționala angoleză Helena Gilda Simão Paulo este noua jucătoare a grupării gorjene

CSM Târgu Jiu a reușit un nou transfer de excepție la echipa de handbal. Oficialii clubului gorjean au legitimat-o pe internaționala angoleză Helena Gilda Simão Paulo. În vârstă de 26 de ani, Helena Paulo evoluează pe postul de inter și este multiplă campioană a Africii cu naționala țării sale, cu care a participat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Noul coordonator de joc al echipei gorjene are şi numeroase prezențe la Campionatele Mondiale de handbal feminin. Handbalista angoleză a semnat pe an și jumătate cu gruparea gorjeană și va debuta pentru CSM Târgu Jiu în partida cu Corona Brașov, de joi, 22 februarie. 

CSM Târgu Jiu a reușit o nouă mutare importantă pe piaţa transferurilor. În lupta pentru menținerea în Liga Florilor, gruparea pregătită de Liviu Andrieș s-a întărit considerabil pe linia de 9 m cu o jucătoare extrem de experimentată. Helena Gilda Simão Paulo este multiplă campioană a Africii cu naționala Angolei, titluri cucerite în 2018, 2021 și 2022. În 2022, la turneul din Senegal, a fost desemnată MVP-ul competiției. A jucat pentru naționala Angolei la Campionatul Mondial din Germania din 2017, iar un an mai târziu a evoluat pentru Angola la Campionatul Mondial de handbal feminin junioare, desfăşurat în Ungaria, acolo unde a fost cea mai bună marcatoare a competiției, cu 73 de goluri. În 2019 a participat cu Angola la Trofeul Carpați, desfășurat la Brăila, unde a fost cea mai bună marcatoare a turneului, cu 15 goluri. În 2020 a evoluat cu naționala țării sale la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar în 2023, din postura de coordonator de joc, a evoluat cu Angola la Campionatul Mondial găzduit de Danemarca, Norvegia și Suedia.

Născută pe 24 ianuarie 1998, internaționala angoleză este la prima experiență în Europa. În Angola a activat pentru cel mai titrat club din ţara sa, Primeiro de Agosto, cu care a cucerit numeroase trofee pe plan intern. Helena Gilda Simão Paulo a semnat pe un an și jumătate cu gruparea gorjeană.

”Sunt sigur că este un câștig pentru CSM Târgu Jiu. Este coordonatorul de joc al naționalei Angolei, cu care a participat anul trecut la Campionatul Mondial. A arătat că are calitate și în mod sigur va fi un plus pentru echipa noastră”, a fost prima reacție a antrenorului Liviu Andrieș, după parafarea transferului.

La CSM Târgu Jiu va îmbraca tricoul cu numărul 4. Suporterii gorjeni au ocazia să o vadă pe Helena Gilda Simão Paulo evoluând în tricoul echipei noastre chiar de la meciul cu Corona Brașov.

ATENȚIE *S-au pus în vânzare bilete online pentru partida dintre CSM Târgu Jiu și Corona Brașov. Suporterii pot achiziționa bilete de pe platforma blt.ro accesând linku-ul:
https://www.blt.ro/csm-targu-jiu-csm-corona-brasov-handbal-feminin.html

 

Comment here