Baschet

U BT Cluj-Napoca a câştigat SuperCupa României! U BT Cluj – CSO Voluntari 89-82

U Banca Transilvania Cluj-Napoca a câştigat, miercuri, la Târgu-Jiu, SuperCupa României pentru a treia oară. Sala Sporturilor din Târgu Jiu a fost gazda unui meci de excepție. Campioana în exercițiu, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit Supercupa României la baschet masculin, după ce a învins-o pe CSO Voluntari, deţinătoarea Cupei României. Rezultatul final a fost 89-82 (22-20, 25-23, 21-21, 21-18). Carmen Tocală, președinte FRB și vicepreședinte FIBA, gorjeanca Constantina Diță, campioana olimpică la maraton de la Beijing 2008, Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu și managerul general al FRB, Cătălin Burlacu, au înmânat plachetele și marele trofeu la festivitatea de premiere.

U BT Cluj a cucerit a treia SuperCupă din propriul palmares, adică jumătate din trofeele atribuite până acum de FR Baschet. Celelalte trei câştigătoare au fost BC Piteşti, CSU Ploieşti şi CSM Oradea. Campioana României a cucerit prima SuperCupă în 2016, care a fost urmată de trofeul din 2018 şi cel din prezent, iar pe banca tehnică a stat acelaşi antrenor, Mihai Silvășan, fostul căpitanul al echipei şi al naţionalei României. Silvășan a dedicat victoria din SuperCupă suporterilor clujeni.

Mihai Silvășan, antrenor U BT Cluj-Napoca

Principalii marcatori ai meciului de la Târgu-Jiu au fost: Stewart 22 puncte, Stipanovic 17p, Richard 17p- pentru U BT, respectiv Moldoveanu şi Vasiliauskas, câte 17p, pentru CSO Voluntari. Andrija Stipanovic a fost desemnat MVP-ul primului meci din baschetul românesc în sezonul 2021/2022 și a fost premiat de Cătălin Burlacu, manager general al FRB. Stipanovic a primit o plachetă și un ceas Tissot din partea sponsorului. Pivotul lui ”U” a terminat partida cu 17 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive în 29 de minute petrecute pe parchet.

Andrija Stipanovic, U BT Cluj, MVP by Tissot: „A fost minunat, am câștigat primul trofeu al sezonului pentru care suntem foarte fericiți. Am jucat în fața unei echipe bune astăzi. Au marcat după multe aruncări grele. De cealaltă parte am arătat că putem juca un baschet bun. Am avut și părți mai puțin bune dar am avut multe meciuri și călătorii și nu ne-am antrenat prea mult. Sper să supraviețium și la meciurile cu Steaua și după ce începe sezonul, Champions League, să avem mai mult timp să pregătim jocurile.”

Constantina Diţă, singura atletă din România care a obţinut titlul olimpic la maraton și care a reușit să obțină cele mai mari performanțe din istoria atletismului românesc în proba de maraton, le-a înmânat plachetele componenților echipei finaliste, CSO Voluntari. Iată ce ne-a declarat Constantina Diță imediat după meci.

Foto: Alin Peptan

Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu, a înmânat plachetele echipei învingătoarea, U BT Cluj-Napoca, în timp ce președintele FRB, Carmen Tocală a înmânat trofeul SuperCupa României celor de la U BT Cluj-Napoca.

Interviu Carmen Tocală

Foto: Alin Peptan

Robert Bălăeț, directorul CSM Târgu Jiu, cel care a depus toate eforturile pentru ca această finală să se desfășoare în orașul lui Brâncuși, din dorința de a oferi iubitorilor de baschet din Târgu Jiu un eveniment baschetbalistic de excepție s-a declarat mulțumit de modul în care s-a derulat evenimentul din Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

Robert Bălăeț, directorul CSM Târgu Jiu: „Mă bucur că am reușit să organizăm SuperCupa României la baschet masculin în orașul Târgu Jiu și sunt convins că din punct de vedere organizatoric ne-am ridicat la înălțimea acestui eveniment. A fost un adevărat spectacol baschetbalistic, de excepție, cu două dintre cele mai bune echipe din baschetul românesc la ora actuală. Vreau să le mulțumesc spectatorilor din Târgu Jiu pentru că au dat curs invitației de a participa la acest eveniment sportiv, la care intrarea a fost liberă. Spectatorii din Târgu Jiu, pasionați de acest sport, au avut astfel prilejul să vadă un meci, cu o asemenea miză, în care s-a jucat cu un trofeu pe masă. Vreau să le mulţumesc și celor de la FRB pentru excelenta colaborare, dar și tuturor celor care s-au ocupat de organizare. Ne dorim ca și pe viitor să mai organizăm astfel de evenimente”.

Cele două echipe care au jucat pentru trofeul din 2021 vor continua în competiţia internă între 24-28 septembrie, când au loc partide din Cupa României, în timp ce Liga Naţională va debuta în 2 octombrie.De asemenea, ambele vor evolua şi în cupele europene. U BT Cluj s-a calificat în premieră în grupele Basketball Champions League, iar CSO Voluntari va intra în preliminariile FIBA Europe Cup. Învinsa din SuperCupa României, CSO Voluntari, rămâne la Târgu Jiu pentru partida din Turul 1 al Cupei României. Meciul dintre CSM Târgu Jiu și CSO Voluntari este programat pentru vineri, 24 septembrie, de la ora 19.00.

Acțiune caritabilă la SuperCupa României

Cu ocazia meciului de SuperCupă organizatorii acestui eveniment, Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu în parteneriat cu Federatia Română de Baschet, Asociația „Uniunea Femeilor din Gorj” și cu susținere din partea Primăriei Târgu Jiu au demarat și o acțiune caritabilă pentru un caz social printr-o asociație de binefacere, la intrarea în sală fiind instalate urne pentru donații. Evenimentul sportiv caritabil a fost pentru Victor Predan, tânărul de 37 de ani care are nevoie de tratament din cauza unei tumori pe creier. Donații se pot face și în contul Asociației „Uniunea Femeilor” din Gorj: RO91 RNCB 0779 1597 8120 0001 Banca Comercială Română S.A. Cod SWIFT RNCBROBU – Cu mențiunea ” Victor”.

Comment here