Lupte

Turneul Internațional de Juniori „Dumitru Pîrvulescu și Vasile Iorga” / Alexandru Beșliu, MEDALIA DE BRONZ la categoria 92 de kg

Luptătorul gorjean Alexandru Beșliu, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, a reușit să urce pe podiumul de premiere la Turneul Internațional de Juniori “Dumitru Pîrvulescu și Vasile Iorga”, găzduit de Sala Sporturilor din București, la sfârșitul săptămânii trecute. Luptătorul antrenat de Mădălin Gorjanu și Ștefan Tănase a cucerit medalia de bronz, la categoria 92 de kilograme.

24 de țari și-au disputat în capitala României medaliile de campioni, la o categorie de vârstă ce reprezintă pasul către seniori. Pentru Alexandru Beșliu a fost primul turneu internațional de juniori după o pauză de trei ani. Revenirea într-o astfel de competiție, extrem de puternică, a fost una de senzație pentru luptătorul gorjean, care a fost la un pas de finală. În semifinală, Alexandru a avut în față un adversar redutabil, medaliat atât la nivel european, cât și la campionatele mondiale.

Alexandru Beșliu: „Sunt bucuros pentru rezultatul obținut ținând cont că am ajuns în semifinale. Am pierdut în fața reprezentantului din Germania, un luptător care este campion european și medaliat la camionatele mondiale. Sunt convins că, dacă aveam mai mult timp de pregătire la lot, puteam chiar să câștig meciul. Cei care au văzut meciul au spus că am fost foarte aproape să-l înving”.

Antrenorul Mădălin Gorjanu s-a declarat mulțumit de evoluția lui Alex Beșliu la acest turneu și crede că elevul său poate obține un rezultat bun și la următorul turneu internațional de juniori.

„Alex a avut o evoluție bună la acest campionat internațional și dacă va prinde o zi bună la Dortmund, poate să se întoarcă cu un rezultat bun de acolo. Suntem cu sufletul alături de el și îi dorim succes!”

Pentru Alexandru Beșliu, care este în continuare în pregătire centralizată cu lotul național la Târgu Mureș, Turneul Internațional “Dumitru Pîrvulescu și Vasile Iorga” a reprezentat un test foarte bun înainte de participarea la Campionatul European de Juniori, întrecere ce va avea loc în perioada 28 iunie-4 iulie, la Dortmund, în Germania.

Comment here