Baschet

Turneul 9, Liga Naţională / Cluj-Napoca, 27-28 martie / CSM Târgu Jiu – U BT Cluj-Napoca 68-103 / Claudiu Alionescu: Obiectivul nostru pentru acest turneu a fost atins

CSM Târgu Jiu a pierdut cea de a doua partidă disputată în cadrul turneului 9 din Liga Naţională. Formaţia gazdă, U BT Cluj-Napoca s-a impus cu 103-68 în faţa CSM Târgu Jiu.

După surpriza produsă în meciul cu Steaua Bucureşti, CSM Târgu Jiu a încercat să pună probleme şi liderului la zi din Liga Naţională, dar formaţia ardeleană s-a dovedit a fi prea puternică. U BT Cluj este, de altfel, singura echipă neînvinsă din Liga Naţională. Fără pivotul american Kevin Allen, accidentat, rămas la Târgu Jiu, Claudiu Alionescu nu l-a putut folosi în partida cu U Cluj, nici pe căpitanul Alin Borşa, care acuză o accidentare după partida cu Steaua. Fără două piese de bază în angrenajul echipei, CSM Târgu Jiu nu a avut parte de o rotaţie prea lungă la Cluj, iar formaţia din Ardeal nu a avut probleme în a se impune în meciul disputat în propria sală.

Claudiu Alionescu a pus înfrîngerea pe seama oboselii acumulate după meciul cu Steaua, dar şi a mingiilor uşor pierdute de elevii săi, care au făcut în cele din urmă diferenţa în jocul cu U BT Cluj. Antrenorul gorjean este însă mulţumit de faptul că formaţia sa se întoarce din Ardeal cu o victorie extrem de importantă, care o aduce pe CSM Târgu Jiu tot mai aproape de îndeplinirea obiectivului.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: După efortul de ieri, astăzi, din păcate, nu am mai putut face un meci la fel de bun, în primul rând din punct de vedere fizic. Mingile pierdute, transformate în puncte ușoare au creat o diferență destul de mare și de rapidă. Obiectivul nostru pentru acest turneu a fost atins. După victoria Constanţei de la Focșani, suntem la două victorii distanţă de locurile de baraj, plus meciurile directe cu cele două contracandidate și suntem la doar o victorie de locul 11. Suntem doar la mâna noastră pentru un parcurs cât mai bun.

Primul sfert al meciului din Polivalenta clujeană a fost dominat de formaţia gazdă. U BT Cluj a deschis seria punctelor cu reuşita lui Guzman Abreu, urmat apoi de M. Wright pentru 5-0. Replica echipei gorjene a venit de la Andrejevic, coş de sub panou, plus o reuşită de 3p a lui Revaz Rogava, iar tabela indica 5-5. D. Vida a făcut 8-5, dar CSM Târgu Jiu a reuşit să preia conducerea. Andrejevic şi Nikolic au făcut 9-8 pentru CSM Târgu Jiu. Clujul pune însă stăpânire pe joc, cu J. Edwards, Stipanoovic, coş cu fault şi Guzman Abreu, care duc scorul la 15-9, iar Claudiu Alionescu cere time-out. La reluare, tot clujeni punctează prin J. Edwards şi Guzman Abreu, iar scorul era 19-9 pentru echipa gazdă. McClain întrerupe seria clujenilor cu o pătrundere până la coş, scor 19-11, dar Clujul apasă pe acceleraţie şi se duce la 28-11. E rândul lui Jake Spurgeon să întrerupă seria clujenilor, cu o reuşită de 3p, scor 28-14. Sfertul de debut este înschis de tripla lui P. Richard, care duce scorul la 31-14.

După un prim sfert dominat de formaţia clujeană, sfertul doi a fost ceva mai echilibrat, dar tot cu echipa gazdă la timonă. M. Wright şi Edwards pentru Cluj, Alexandru Berca şi Rogava pentru CSM Târgu Jiu au înscris primele puncte din actul doi, iar tabela indica 37-19. Gorjenii s-au apărat mult mai bine faţă de primul sfert, şi au reuşit să mai şi înscrie prin McClain, Nikolic şi Andrejevic, scor 45-26 pentru U BT Cluj. Sfertul doi a fost închis de reuşita lui M. Wright, iar cei de la U Cluj şi-au adjudecat şi sfertul doi cu 16-12, iar la general, la pauza mare, tabela indica 47-26 pentru clujeni.

A. Stipanoovic a deschis sfertul 3, dar replica a venit imediat de la Andrejevic, care nu mai marcase de ceva vreme. Au urmat coşurile lui Guzman Abreu, dar Alexandru Berca, cu o triplă, a întrerupt seria clujenilor, scor 56-31. Clujul se duce la 61-34, moment în care McClain mai scutură şi el plasa de la mare distanţă, scor 61-37. CSM Târgu Jiu se luptă cu mult mai puternica formaţie clujeană şi mai pune câteva puncte în dreptul său prin Nikolic, McClain şi Andrjevic, scor 66-45. Finalul sfertului trei le aparţine celor de la U Cluj, care se impun cu 28-19 în actul trei, iar la general, tabela indica 75-45.

Ultimul act al întâlnirii a fost deschis de coşul de 3p a lui Jake Spurgeon, 75-48, dar Clujul reface imediat diferenţa de 30 de puncte pe tabelă, după tripla lui Guzman Abreu. Spurgeon mai pune două puncte în contul său, pentru 78-50, în timp ce Răzvan Bratoloveanu înscrie de la mare distanţă, pentru 80-53, iar Andrejevic pentru 84-55. Clujul nu poate fi oprit şi se duce la 92-55. Spurgeon şi Andrejevic, în două rânduri, mai reduc din diferenţa de pe tabelă, 92-61. K. Zganec, cu două coşuri consecutive, face 96-61. Spurgeon, McClain şi Andrejevic punctează consecutiv pentru CSM pentru 96-68. În ultimul minut de joc, U Cluj trece de graniţa celor 100 de puncte prin reuşita lui Vida, iar P. Richard stabileşte scorul final, U BT Cluj – CSM Târgu Jiu 103-68.

CSM TÂRGU JIU: Stefan Andrejevic 18p, Darien McClain 16p, Jake Spurgeon 14p, Stefan Nikolic 6p, Revaz Rogava 6p, Alexandru Berca 5p, Răzvan Bratoloveanu 3p, Camil Berculescu, Andrei Gheorghe, Mihai Bădiţă, Răzvan Pavel. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

În perioada 2-4 aprilie are loc turneul 10 din Liga Naţională, turneu la care CSM Târgu Jiu va sta. Următorul turneu în care va evolua CSM Târgu Jiu va avea loc la Sibiu, în perioada 10-11 aprilie. În Sala Transilvania din Sibiu, în cadrul turneului 11, CSM Târgu Jiu va juca cu CSU Sibiu şi BCM U Piteşti. După turneul de la Sibiu, Sala Sporturilor din Târgu Jiu va găzdui meciurile turneului 12 din Liga Naţională. Astfel, CSM Târgu Jiu va evolua pe teren propriu cu Athletic Constanţa şi CSO Voluntari.

Comment here