HandbalJuniori

Turneu Final Junioare 3 / CSM Târgu Jiu face parte din Grupa 1 – PROGRAMUL TURNEULUI / Dan Ilieș: Avem o grupă puternică, dar sunt sigur că echipa noastră va face un turneu bun

Drumul spre marea performanță continuă pentru tinerele handbaliste de la Târgu Jiu. Echipa de handbal junioare 3 a CSM Târgu Jiu, antrenată de Andrei Enache, va participa la începutul lunii viitoare, în perioada 2-6 iunie 2021, la Turneul Final Valoare – Junioare 3. Turneul se va desfășura în Sala Sporturilor din Reșița.

S-au antrenat din greu pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu Jiu, dar mereu cu zâmbetul pe buze. În actualul sezon au practicat un handbal modern, în viteză și au câștigat toate meciurile din primele două faze ale campionatul național de junioare III. Au ieșit de pe teren, unele șchiopătând sau accidentate, pentru că nu s-au ferit și au dat totul până la ultima picătură de energie, altele au ieșit de pe teren cu lacrimi de bucurie pentru fiecare victorie sau cu lacrimi de supărare că au mai pierdut câte o repriză, dar mândre de rezultatul lor, unul pe măsura muncii depuse. Fetele lui Andrei Enache au reușit performanța de a ajunge la Turneul Final, între cele mai bune opt echipe din țară la categoria lor de vârstă, la doar al doilea sezon de când CSM Târgu Jiu a pornit la drum cu această generație de handbaliste, talentate și ambițioase. Modul în care au abordat fiecare meci și determinarea lor ne dau speranțe că sportivele clubului gorjean vor să-și continue drumul spre marea performanță.

Echipele care vor lupta pentru titlu sunt CSM Târgu Jiu, ACS Lucian Bute Galați, CSS Bacău, CSS 6 București, CSM București, CSM Corona Brașov, HC Junior BB Buzău și CSM Slatina. Cele opt echipe au fost împărțite în două grupe. CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa 1, din care mai fac parte CSS 6 București, CSM București și CSM Slatina.

Dan Ilieș, expert sportiv, coordonatorul secției de handbal a CSM Târgu Jiu, anticipează o luptă strânsă pentru ocuparea primelor două locuri în grupă, locuri ce duc în semifinalele competiției. CSM Târgu Jiu are parte de adversari redutabili, dar Dan Ilieș este convins că formația gorjeană are atuurile ei care o pot duce în careul de ași al competiției.

Dan Ilieș: „Din punctul meu de vedere, acestă grupă este una foarte puternică. Vom înfrunta pe CSS 6 București, echipa campioană națională la Junioare 4, CSM Bucuresti, o echipă cu pretenții la medalii și CSM Slatina, o echipă destul de redutabilă. Anticipez o „bătălie” încrâncenată pentru primele două locuri, care duc în semifinale. Avem o echipă unită, cu jucătoare talentate și sunt sigur că vom face un turneu bun. Ne bucurăm că am ajuns la Turneul Final. Nu a fost ușor, pentru că suntem un club la început de drum, dar serios şi care vrea să facă performanţă, iar pentru rezultatele din ultima perioadă s-a muncit mult. Obiectivul echipei noastre rămâne același: să creștem în valoare de la meci și să jucăm cu zâmbetul pe buze. Acest turneu este un prilej foarte bun de a vedea la lucru cele mai bune echipe din România la această categorie de vârstă și sunt sigur că această experiență, aceste meciuri, grupa din care facem parte, o să ne ajute mult în dezvoltarea familiei CSM Târgu Jiu!”

Marți, 25 mai 2021, a avut loc, online, tragerea la sorți pentru Turneul Final Valoare  – J3 Feminin. Conform tragerii la sorți, grupele sunt următoarele:

Grupa 1
CSS6 București
CSM Târgu Jiu
CSM Slatina
CSM București
Grupa 2
CSM Corona Brașov
ACS Lucian Bute Galați
HC Junior BB Buzău
CSS Bacău

Programul complet al Turneului Final:

Comment here