HandbalJuniori

Turneu Final Junioare 3 / CSM Târgu Jiu, debut cu CSM Slatina / Andrei Enache: Sunt foare mândru de tot ceea ce au realizat până acum, de felul în care s-au dedicat şi de faptul că au reuşit să formeze un grup atât de unit

Echipa de handbal feminin junioare 3 a CSM Târgu Jiu va începe, miercuri, 2 iunie, seria meciurilor din cadrul Turneului Final din Campionatul Naţional rezervat junioarelor 3. Echipa pregătită de Andrei Enache va juca primul meci pe 2 iunie, de la ora 12.30, împotriva formaţiei CSM Slatina.

CSM Târgu Jiu este în Grupa 1, din care mai fac parte CSS 6 București, CSM București și CSM Slatina. Turneul se va disputa în perioada 2-6 iunie 2021, la Reşiţa. Meciurile de la Turneul Final Valoare – Junioare 3 se vor desfășura în Sala Sporturilor din Reșița. CSM Târgu Jiu va debuta în compania unei formaţii, CSM Slatina, pe care a mai învins-o de trei ori în acest sezon. Elevele lui Andrei Enache s-au impus de două ori în faza grupelor şi o dată la Turneul Semifinal.

Performanță extraordinară pentru handbalul feminin juvenil din Târgu Jiu: echipa de junioare 3 a CSM Târgu Jiu, antrenată de Andrei Enache, s-a calificat la faza finală a Campionatului Național, acolo unde se vor întâlni cele mai bune opt echipe din țară. Performanţa este cu atât mai importantă, cu cât ea este realizată la doar cel de al doilea sezon de la înfiinţarea CSM Târgu Jiu. Într-un timp foarte scurt, graţie implicării oamenilor de sport din cadrul clubului, Robert Bălăeţ, Dan Ilieş şi Andrei Enache, dar şi cu o generaţie de jucătoare talentate şi ambiţioase, proiectul handbalistic juvenil de la Târgu Jiu a furnizat prima performanţă remarcabilă a Grupei de Junioare 3: calificarea la Turneul Final. De remarcat faptul că echipa de junioare 3 a avut o evoluţie remarcabilă şi în primul sezon, 2019-2020. După un parcurs excelent în faza grupelor, echipa s-a calificat în următoarea fază a competiţiei, care nu s-a mai disputat însă, din cauza pandemiei.

Va fi un turneu greu, dar menit să le călească pe tinerele handbaliste de la Târgu Jiu şi să le deschidă drumul spre marea performanţă. Fără îndoială, din echipa pregătită de Andrei Enache, în viitorul apropiat, multe dintre jucătoare vor face pasul către echipa de senioare a clubului. Optimist, încrezător şi mândru de echipa sa, aşa s-a arătat Andrei Enache, antrenorul Grupei de Junioare 3 a CSM Târgu Jiu, convins că elevele sale vor face un turneu final foarte bun.

Andrei Enache: „Va fi un turneu care va încununa munca depusă de aceste fete pe parcursul întregului an. Sunt foare mândru de tot ceea ce au realizat până acum, de felul în care s-au dedicat şi de faptul că au reuşit să formeze un grup atât de unit. În ceea ce priveste grupa, vom întâlni unele dintre cele mai bune echipe din ţară, iar lucrul acesta mă bucură, pentru că numai aşa putem progresa. Sincer, sunt foarte încrezător şi optimist că vom face un turneu final pe care ni-l vom aminti cu toţii. Mesajul meu în toată această perioadă a fost şi va rămâne acelaşi: vreau să jucăm cu bucurie, entuziasm şi placere. Să zâmbim şi să ne bucurăm de tot ceea ce ne oferă acest turneu final, pentru că handbalul, mai ales la vârsta lor, trebuie să producă doar bucurie şi plăcere”.

Turneul Final Valoare  – J3 Feminin. Grupele sunt următoarele:

Grupa 1
CSS6 București
CSM Târgu Jiu
CSM Slatina
CSM București
Grupa 2
CSM Corona Brașov
ACS Lucian Bute Galați
HC Junior BB Buzău
CSS Bacău

Programul complet al Turneului Final:

Comment here