Baschet

Thomas Kottas s-a alăturat lotului gorjean. Interviu cu noul pivot al CSM Târgu Jiu. T. Kottas: ”Am venit să ajut echipa. Trebuie să obținem câteva victorii pentru a rămâne în Liga Națională”

Thomas Kottas, noul jucător al echipei de baschet a CSM Târgu Jiu, s-a alăturat lotului gorjean. Baschetbalistul sosește din prima liga de baschet a Greciei(GBL), de la ASK Karditsa. Oficialii clubului au semnat o înțelegere cu Thomas Kottas, valabilă pentru sezonul 2022-2023. Pivotul grec a ajuns la Târgu Jiu și a participat deja la primul antrenament al echipei. Clubul nostru îi urează bun venit şi cât mai multe victorii alături de CSM Târgu Jiu! 

Chiar dacă mai au câteva zile de pauză, baschetbaliștii grupării gorjene au revenit la antrenamente pentru a pregăti meciul din runda următoare a Ligii Naționale, cu U BT Cluj Napoca, din deplasare, pe 18 noiembrie, dar și viitorul meci de pe teren propriu, cu FC Argeș, de la finalul lunii, pe 26 noiembrie. Pivotul grec, Thomas Kottas, a participat marți seara la primul său antrenament sub comanda lui Porter Troupe, unde şi-a cunoscut noii colegi. Bashetbalistul grec a primit primele informații la sală de la directorul tehnic, Claudiu Alionescu, iar înainte de a trece la ședința de pregătire, antrenorul principal Porter Troupe și Thomas Kottas, au discutat, la rândul lor, minute bune. 

Chiar înainte de antrenament am stat de vorbă cu Thomas Kottas, baschetbalist cu aproape zece sezoane petrecute la nivelul primei ligi din Grecia, care ne-a dezvăluit că transferul său la Târgu Jiu s-a petrecut foarte repede. În urmă cu zece zile a primit oferta și nu a stat pe gânduri, a acceptat imediat să vină în țara noastră și este bucuros că se alătură echipei în acest sezon. Recunoaște că nu știe foarte multe despre baschetul românesc, dar este gata pentru această nouă provocare din cariera sa. Kottas a venit la Târgu Jiu cu un obiectiv clar: ”Am venit să ajut echipa.Trebuie să obținem câteva victorii pentru a rămâne în Liga Națională și sper ca la final toată lumea să fie mulțumită de această colaborare”, a declarat pivotul de 2,08m. Baschetbalistul grec le-a făcut și o promisiune fanilor echipei CSM Târgu Jiu: „Cu siguranță voi da tot ce este mai bun și voi lupta meci de meci. Asta pot să le promit!” 

Născut pe 27 aprilie 1996, la Ptolemaida, în Grecia, Thomas Kottas a început să joace baschet la echipele de juniori ale clubului APS Ajax Amynteo. În vara lui 2011, Kottas și-a continuat perioada de juniorat la echipele de tineret ale celebrului club PAOK Salonic. În perioada de juniorat, Thomas Kottas, a fost component al echipelor naționale de juniori ale Greciei. Cu echipele naționale de juniori ale Greciei a jucat la Campionatul FIBA ​​Europe Under-16 din 2012 și la Campionatele FIBA ​​Europe Under-18 din 2013 și 2014. De asemenea, a mai jucat la Cupa Mondială FIBA ​​Under-19 2015, la Campionatul FIBA ​​Europe Under-20 2015 și la Divizia a 2-a FIBA ​​Europe Under-20 Championship Divizia B 2016, unde a câștigat medalia de bronz.

După cei doi ani de juniorat la Salonic, Kottas și-a început cariera profesională în 2013, cu echipa de seniori a celor de la PAOK. A evoluat timp de trei sezoane pentru gruparea din Salonic, după care, în 2016, Kottas s-a alăturat echipei Rethymno Cretan Kings, din prima ligă de baschet a Greciei. După două sezoane la Cretan Kings, în 2018, Kottas a semnat cu nou-promovata A.E. Holargos Atena. În 2019, Kottas s-a mutat la gruparea Ionikos Nikaias. După sezonul petrecut la Nikaias, Kottas a semnat cu BC Larisa, iar în 2021, Kottas a revenit la Salonic, unde a semnat cu Aris. Din vara lui 2022, Kottas a trecut la gruparea ASK Karditsa, tot în prima ligă a Greciei. Din toamna acestui an, Thomas Kottas este noul jucător al CSM Târgu Jiu. 

Comment here