Handbal

Test puternic pentru handbalistele de la CSM Târgu Jiu. Luni, 1 august, ora 17.00: SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Târgu Jiu 39-32(21-16)

CSM Târgu Jiu a disputat, luni, 1 august, o nouă partidă amicală din seria meciurilor de verificare din această vară. Echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a pierdut pe terenul echipei SCM Râmnicu Vâlcea. Gazdele s-au impus cu 39-32, la pauză 21-16. ”Suntem în perioada de acumulare, aşa că avem nevoie de asemenea jocuri, pentru ca la începutul campionatului să fim în cea mai bună formă”, ne-a declarat imediat după meci Andrei Enache, antrenorul secund al grupării gorjene.

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu au avut parte de un test foarte puternic, în faţa unei echipe de top a handbalului românesc, SCM Râmnicu Vâlcea. Elevele lui Andrieş s-au mişcat destul de bine în faţa unui adversar care a terminat pe podium, pe locul 3, în ediţia precedentă a Ligii Florilor. Într-un meci în care ritmul de joc a fost unul foarte ridicat, jucătoarele de la Târgu Jiu au creat destul de multe probleme echipei gazdă, grupare cu un lot foarte valoros. În prima parte a meciului, gorjencele au ţinut aproape de echipa gazdă şi au avut momente bune, atât pe parte defensivă, cât şi ofensivă, însă echipa din Vâlcea a intrat la vestiare cu un avans de 5 goluri, scor 21-16. Repriza secundă s-a disputat cam pe aceleaşi coordonate, cu CSM Târgu Jiu care a dat o replică destul de bună, dar experienţa echipei din Vâlcea şi-a spus cuvântul în cele din urmă. Gazdele s-au impus cu 39-32. Formaţia din Târgu Jiu a arătat însă momente de joc foarte bune, care arată că echipa este pe un drum bun. 

Andrei Enache, antrenor secund CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci în care am întâlnit una dintre cele mai puternice echipe din campionat, iar ritmul a fost unul foarte ridicat. Am avut momente bune de joc, dar nu am reuşit să avem constanţă pe toată durata partidei, asta şi din cauza valorii ridicate a adversarelor. Încă suntem în perioada de acumulare, aşa că avem nevoie de asemenea jocuri, pentru ca la începutul campionatului să fim în cea mai buna formă”. 

Staff-ul grupării gorjene a rulat tot lotul avut la dispoziţie. Pe lângă cele două absenţe deja cunoscute din lot, Sabine Klimek, aflată în recuperare, şi Vanessa Predescu, care se află în această perioadă cu naţionala de junioare a României la Campionatul Mondial U18, care se dispută în Macedonia de Nord, a lipsit de la acest meci şi portarul Cristina Popovici, cu ceva probleme medicale, pe care sperăm să le traverseze cât mai rapid şi să revină în programul de pregătire al echipei.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dhzukeva, Elena Marica Bercu, Alina Ciuchiatu – Bianca Chiriță, Daniela Necula, Alexandra Gavrilă, Angela Cioca, Ana Ciolan, Pal Ceandani, Oana Bucă, Valentina Toader Trică, Cristina Boian, Katarina Pavlovic, Florența Ilie, Iulia Andrei, Ira Zinatullina. Antrenori: Liviu Andrieș și Andrei Enache. Antrenor portari: Gore Albici.

Luni, 25 iulie, ora 11.30 – CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova 33-34
Vineri, 29 iulie, ora 17.00 – SCM U Craiova – CSM Târgu Jiu 23-25
Luni, 1 august, ora 17.00 – SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Târgu Jiu 39-32
Vineri – Sâmbătă, 5-6 august 2022  / Turneu Zalău
HC Zalau, CSM Târgu Jiu, CSM Slatina şi CS Bekescsaba(Ungaria)
Sâmbătă – Duminică, 13-14 august – Măgura Cisnădie – CSM Târgu Jiu (două partide de verificare între cele două echipe)
Vineri – Sâmbătă, 19-20 august – CSM Târgu Jiu – va avea două partide de verificare cu un adversar care va fi stabilit zilele următoare
Vă reamintim că programul de meciuri poate suferi modificări pe parcurs, despre care vă vom anunţa în timp util.

CSM Târgu Jiu va debuta în Liga Florilor, pe teren propriu, cu Dacia Mioveni, pe 28 august.

Comment here