Handbal

România s-a calificat în grupele principale la Campionatul Mondial de handbal feminin U18 din Macedonia de Nord. Vanessa Predescu, extrema CSM Târgu Jiu, contribuție importantă la calificarea României

Naționala de junioare a României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin U18 din Macedonia de Nord. România a câștigat primele două meciuri din Grupa E, cu Guineea, scor 39-27, și cu Slovenia, scor 35-25 și și-a asigurat calificarea în următoarea fază a competiției. Bucuria calificării este cu atât mai mare cu cât Vanessa Predescu, jucătoare CSM Târgu Jiu, a contribuit din plin la calificarea României. Extrema stângă venită în această vară la CSM Târgu Jiu a reuşit să marcheze în ambele meciuri. Felicităm echipa Națională de junioare a României pentru calificare și o felicităm pe Vanessa Predescu pentru contribuția adusă la această performanță.

România a fost repartizată în Grupa E, alături de Țările de Jos, Slovenia și Guineea. Duminică, 31 iulie, tricolorele au debutat în forță la Campionatul Mondial de handbal din Macedonia de Nord și s-au impus fără probleme în prima partidă cu Guinea, scor 39-27, la pauză 19-13. Vanessa Predescu, jucătoare CSM Târgu Jiu, a contribuit din plin la prima victorie a României. Extrema stângă venită în această vară la Târgu Jiu a reuşit trei goluri în meciul cu Guineea. 

Luni, 1 august, România a câștigat și cel de-al doilea joc disputat în grupa E, contra Slovenia, scor 35-25, la pauză 15-12, și tinerele handbaliste ale României au obținut biletele pentru grupele principale. Vanessa Predescu și-a trecut din nou numele pe lista marcatoarelor, reușind un gol în poarta Sloveniei. 

În ultimul joc din grupa E, fetele noastre vor întâlni Țările de Jos, marți, 2 august, de la ora 17.30, echipă care are și ea două victorii în grupă. Astfel, duelul cu olandezele devine un adevărat derby pentru prima poziție în Grupa E.

Update: Vanessa Predescu a marcat şi în remiza cu Ţările de Jos, scor 29-29, la pauză 16-14 pentru românce. Extrema CSM Târgu Jiu şi-a trecut încă un gol în cont la acest mondial după confruntarea cu Olanda. România a terminat Grupa E pe locul al doilea, la egalitate de puncte cu Olanda, despărţite doar de golaveraj, unul favorabil olandezelor. România va intra în grupele principale cu 1 punct. În prima partidă din Main Round, echipa noastră va întâlni Coreea de Sud, joi, 4 august, de la ora 19.30.

Comment here