Handbal

Ira Zinatullina: Am încredere în acest proiect și am convingerea că această echipă va aduce rezultate foarte bune

Iryna Zinatullina va juca și sezonul viitor la Târgu Jiu. Una dintre cele mai bune jucătoare a CSM Târgu Jiu în primul sezon de la înființarea echipei, interul stânga și CSM Târgu Jiu au ajuns la o înțelegere valabilă pentru următoarele două sezoane.

Încă de la debutul ei în echipa antrenată de Liviu Andrieș, interul stânga de 20 de ani a devenit una dintre jucătoarele de bază a formației din Târgu Jiu. Zinatullina a arătat personalitate și un joc eficient și consistent pe linia de 9m. A practicat un handbal foarte bun, atât în aparare, cît mai ales în atac, reușitele sale de excepție contribuind decisiv la clasarea echipei pe locul 3 la finele campionatului.

Iryna Zinatullina și-a început cariera în handbal în orașul natal, la Kiev, în Ucraina. După primii pași făcuți în handbal în țara natală, la unul dintre cele mai renumite licee sportive din Kiev, Iryna a venit în România, la Baia Mare, unde a activat timp de doi ani la junioarele clubului CS Marta Baia Mare. Acolo a intrat pe mâna profesorilor Ioan și Ioana Marta, care au avut un rol foarte important în modelarea ca sportiv de performanță a Irynei. După terminarea junioratului, Iryna Zinatullina a luat drumul Olteniei și a ajuns la Târgu Jiu. Aici a făcut pasul la senioare și a debutat cu CSM Târgu Jiu în Divizia A.


Ira, ți-ai prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu pentru încă două sezoane! Care au fost argumentele care te-au determinat să joci în continuare pentru Târgu Jiu?

I.Z.: Am decis să rămân la CSM Târgu Jiu și am semnat pentru încă două sezoane. Am rămas pentru că m-am simțit foarte bine la această echipă. Aici s-au bazele unei adevărate familii, unde atmosfera a fost foarte placută, plus un staff tehnic foarte bun, care a avut încredere în noi și ne-a dat șansa să demonstrăm ceea ce putem. Am încredere în acest proiect și am convingerea că împreună cu această echipă vom aduce rezultate foarte bune!

Pe scurt, cum ai caracteriza sezonul trecut, întrerupt de pandemie?

I.Z.: A fost un sezon reușit. Am fost la prima experiență cu echipa în Divizia A, dar din păcate sezonul a fost întrerupt de pandemie. Ne-a părut rău, dar rezultate arată că am muncit foarte mult și am arătat că am luptat la fiecare meci.

Lotul CSM Târgu Jiu s-a mărit în această vară prin aducerea a șase jucătoare. Cum ți pare pare acum CSM? Crezi că acum CSM este o echipă capabilă să se lupte pentru promovare?

I.Z.: Lotul făcut de staff-ul nostru este unul puternic. Au venit jucătoare cu experiență, care sigur ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivele. Consider că această echipă are un potențial foarte mare, sunt convinsă că, dacă lucrăm din greu, dacă ne dedicăm 100%, cu siguranță o să ocupam un loc care ne va permite promovarea. Trebuie să muncim mult, să fim pozitive din toate punctele de vedere. Eu am încredere că o să putem trece peste toate greutățile și o să putem ajunge în Liga Florilor.

În plan personal ce iți dorești pentru acest sezon?

I.Z.: Pentru acest sezon îmi doresc să fiu sănătoasă să pot să muncesc și să joc cât mai bine, ca să îmi ajut echipa să obțină rezultate cât mai bune.

Nume: Zinatullina Iryna
Data nașterii: 12.09.2000
Locul nașterii: Kiev, Ucraina
Post: Inter stânga
Junioare: KSLI Kiev, CS Marta Baia Mare
Senioare: CSM Târgu Jiu

Comment here