Handbal

Super transfer la echipa de handbal a CSM Târgu Jiu pentru viitorul sezon din Liga Florilor! Daneza Simone BOHME a semnat cu CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2023-2024

Super transfer la echipa de handbal a CSM Târgu Jiu pentru viitorul sezon din Liga Florilor! CSM Târgu Jiu și-a acontat serviciile jucătoarei daneze Simone Bohme, care evoluează pe postul de extremă dreapta. Oficialii grupării din Târgu Jiu se pregătesc intens pentru viitoarea stagiune din Liga Florilor și-au dat lovitura pe piața transferurilor. Reprezentanții clubului au ajuns la o înțelegere cu o handbalistă experimentată, medialiată cu bronz la CM din Spania în 2021, cu naționala Danemarcei. Jucătoarea daneză a semnat cu CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2023-2024 și se va alătura lotului condus de Liviu Andrieș din vara acestui an.

CSM Târgu Jiu se întărește seminificativ pentru următoarea stagiune din Liga Florilor și a adus o jucătoare pentru a acoperi postul de extremă dreapta. Liviu Andrieș va miza în următorul sezon pe o jucătoare cu experiență pe acest post. Simone Bohme a câștigat bronzul mondial cu Danemarca la CM din Spania 2021. Are trofee câștigate și în România, cu CSM București, titlul de campioană și Cupa României în 2017. A câștigat în cariera ei de două ori Cupa EHF, dar și SuperCupa Turciei. Simone Bohme vine de la gruparea turcă Kastamonu Belediyesi GSK, cu care mai are contract până în vară. ”Vin la Târgu Jiu cu gândul de a lupta în fiecare secundă pentru a câștiga fiecare meci. Voi lupta cu echipa de la Târgu Jiu pentru a ne atinge obiectivele”, ne-a declarat extrema dreaptă Simone Bohme, care se va alătura lotului CSM Târgu Jiu din vara acestui an.

Simone este pregătită și nerăbdătoare să înceapă un nou capitol în activitatea sa, este foarte motivată și plină de dorința de a pune umărul la îndeplinirea obiectivelor clubului gorjean din sezonul viitor. Am stat de vorbă cu handbalista daneză, care ne-a spus, în cadrul unui scurt interviu, ce a determinat-o să aleagă echipa din Târgu Jiu. Daneza a vorbit în termeni laudativi despre campionatul românesc și ne-a spus care sunt obiectivele sale la gruparea gorjeană. Simone Bohme vrea să cucerească inimile suporterilor gorjeni prin execuțiile sale din extremă.

INTERVIU SIMONE BOHME

Simone Bohme, chiar dacă nu ai ajuns încă în România, noi îți spunem de pe acum bun venit în țara noastră și mult succes cu noua ta echipă, CSM Târgu Jiu!

Simone Bohme: Vă mulțumesc foarte mult și abia aștept să mă alătur echipei din Târgu Jiu!

Simone, spune-ne părerea ta despre transferul tău în România. Ești un jucătoare foarte experimentată. Este un nou pas în cariera ta și o nouă provocare pentru tine. Ai primit informații despre echipa Târgu Jiu? Ce te-a determinat să alegi CSM Târgu Jiu?

Simone Bohme: Pot să vă spun că sunt fericită să fiu parte din unul dintre cele mai puternice campionate din lume. România a arătat deja cât de puternic a devenit acest campionat și cred că va fi și mai puternic în sezonul următor, iar eu mă bucur că pot evolua într-un asemenea campionat. În ceea ce privește echipa din Târgu Jiu, știu că aici se dorește performanță. Am văzut că fetele au avut rezultate surprinzătoare, foarte bune în acest sezon. Am urmărit echipa și îmi place energia lor și sunt nerăbdătoare să ajut echipa să facă un pas înainte în sezonul viitor și împreună să câștigăm cât mai multe jocuri.

Aceasta nu este prima ta experiență în România. Ai jucat aici pentru CSM București. Cunoști campionatul României, Liga Florilor. Cu ce ​​gânduri te întorci în România? 

Simone Bohme: Da, așa este. Am mai jucat în Liga Florilor și știu că în campionatul românesc fiecare meci este greu. Cu siguranță este cel mai puternic campionat în acest moment și cred că se va menține la acest nivel mulți ani de acum înainte. A juca la un nivel atât de puternic este foarte atrăgător pentru mine, iar cunoașterea fiecărui joc este un lucru foarte important. Se joacă tare și trebuie să îți cunoști foarte bine adversarul, pentru că handbalul este greu și trebuie să fii pregătit să lupți, iar eu vin la Târgu Jiu cu gândul de a lupta în fiecare secundă pentru a câștiga fiecare meci.

Faci parte din echipa națională a Danemarcei. La nivel de naționale, ce părere ai despre naționala României?

Simone Bohme: Cred că România are multe jucătoare foarte bune și puternice. Aveți o națională foarte bună. 

Un mesaj pentru suporterii echipei de handbal Târgu Jiu.

Simone Bohme: Sunt foarte încântată și nerăbdătoare să-i întâlnesc pe toți fanii echipei din Târgu Jiu. Am aflat că întotdeauna sunt alături de echipă, că sunt minunați și oferă tot sprijinul lor echipei. Voi încerca să dau totul la antrenamente și pe terenul de joc să-i facem fericiți. 

Simone, te așteptăm să te alături echipei CSM Târgu Jiu și mult succes cu noua ta echipă!

Simone Bohme: Mulțumesc, sunt încântată să încep un nou capitol. Voi lupta cu echipa de la Târgu Jiu pentru a ne atinge noi vise și obiective împreună.

Simone Böhme 

S-a născut 17 august 1991, în Spentrup, regiunea Randers, în Danemarca. Simone și-a început cariera handbalistică la echipele de junioare ale clubului danez Randers HK. Tot acolo și-a făcut și debutul la nivel de senioare. A jucat în prima ligă din Danemarca pentru echipa Randers HK timp de patru sezoane, în perioada 2008-2012. A fost vicecampioană a Danemarcei în două dintre sezoanele petrecute la Randers. În palmares, Simone și-a trecut și titlul de campioană în Danemarca, la finele sezonului 2011-2012. Tot cu Randers a cunoscut pentru prima dată și gloria europeană, după ce a câștigat Cupa EHF, în anul 2010. A urmat apoi transferul la o altă echipă de primă ligă, Silkeborg-Voel KFUM, unde a evoluat alte trei ediții de campionat, din 2012 până în 2015. La finalul sezonului 2012-2013, fost desemnată jucătoarea anului în prima ligă daneză. În 2015, Bohme a trecut în curtea multiplei campioane a Danemarcei, dar și câștigătoare de Liga Campionilor, Viborg HK. La titrată echipă daneză Viborg, Simone Bohme a petrecut două sezoane, până în 2017, când a părăsit pentru prima dată Danemarca, pentru a juca în alt campionat. În ianuarie 2017 a sosit în România, la CSM București, deși mai avea contract pe încă doi ani cu Viborg. Nu a stat prea mult la CSM București, dar suficent timp pentru a câștiga cu echipa din București, titlul și Cupa României la finalul sezonului 2016-2017. După perioada petrecută în România, daneza a trecut la gruprea Siofok KC, din prima ligă a Ungariei. În cele 5 sezoane petrecute pentru clubul maghiar a câștigat, pe plan intern, bronzul în Final 4 din Cupa Ungariei, în 2021, și argintul, tot în Final 4, un an mai târziu. Cu echipa din Ungaria a reușit să câștige, pe plan european, Cupa EHF, la finele sezonului 2018-2019. La clubul din liga maghiară a jucat până în 2022, înainte de a trece la handbalul turcesc, la Kastamonu Belediyesi GSK. La gruprea din Turcia, jucătoarea daneză și-a îmbogațit palmaresul cu Supercupa Turciei, trofeu cucerit în 2022, la puțin timp după sosirea ei la Kastamonu.

În ceea ce privește echipa națională a Danemarcei, Bohme și-a făcut debutul în runda finală de la Cupa Mondială de handbal 2017 din Germania, când Danemarca s-a clasat pe locul 6. Cea mai importantă performanță la echipa națională a venit 4 ani mai târziu, când Bohme a contribuit din plin la câștigarea medaliilor de bronz cu Danemarca la Cupa Mondială de handbal feminin 2021 din Spania.

Iată câteva imagini cu Simone Bohme.

Comment here