Baschet

LNBM / Turneu 4 / Sibiu, 6-7 ianuarie. Răzvan Bratoloveanu: Ne așteaptă un turneu dificil la Sibiu, dar mergem să obținem maximum de la fiecare meci

Baschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu se pregătesc pentru primele meciuri oficiale din noul an. Jucătorii antrenați de Claudiu Alionescu vor evolua, la Sibiu, în primul turneu din 2021, unde vor juca împotriva echipelor CSU Sibiu și BCM U Argeș Pitești.

Sala Transilvania din Sibiu va găzdui meciurile din cadrul Turneului 4 al LNBM, turneu care se va desfășura în perioada 6-7 ianuarie 2021. 

La Sibiu, baschetbaliștii gorjeni vor avea parte de două confruntări foarte dificile, cu două forțe ale baschetului românesc, BCM U Pitești și CSU Sibiu. Misiunea gorjenilor este un pic îngreunată si de absența a doi dintre jucătorii de bază, Andrejevic și Rogava. Răzvan Bratoloveanu se așteaptă la un turneu dificil, dar este convins că formația gorjeană va lupta pentru victorie în fiecare meci.

Răzvan Bratoloveanu: Ne așteaptă un turneu foarte dificil împotriva a doi adversari puternici, adversari care se luptă an de an pentru primele șase poziții ale clasamentului și care au în componență jucători experimentați la nivelul ligii naționale, atât străini, cât și români, dar, ca de fiecare dată, noi plecăm cu gândul la victorie și vom încerca să dăm totul pentru a obține rezultate pozitive. Obiectivul nostru la acest turneu este să obținem maximum de la fiecare meci. Atât Sibiul, cât si Piteștiul, sunt echipe care au loturi foarte puternice, cu rotație lungă și jucători pe toate posturile. Echipa din Sibiu, spre exemplu, pleacă cu un avantaj, cel al terenului propriu, chiar dacă, din păcate, nu se poate juca cu spectatori. Și pentru echipa din Pitești, Sala din Sibiu constituie un mic avantaj. Sala Transilvania este practic a doua lor casă, pentru că până acum echipa din Pitești a jucat acolo aproape toate meciurile din acest început de campionat și oarecum sunt familiarizați cu reperele din sala respectivă. În plus, noi avem și ceva probleme cu accidentările. Avem jucători importanți din rotație accidentați, dar vom încerca să le suplinim lipsa, iar asta nu face decât să ne motiveze și mai mult.

Baschetbalistul gorjean crede că formatul noi ediții de campionat, cu turnee, este ceva mai dificil, dar, cum condițiile sunt la fel pentru toată lumea, Răzvan spune că indiferent de situație, toată lumea trebuie să se adapteze la noul sistem.

Răzvan Bratoloveanu: După părerea mea, formatul cu turnee este un pic mai dificil. În primul rând din punct de vedere fizic, pentru că riscurile de accidentări sunt mai mari. În al doilea rând, timpul de recuperare și de pregătire tactică dintre meciuri este unul foarte scurt. Nu prea ai timp de antrenamente pentru următorul adversar. Facem mai mult analize video și încercăm să fim foarte concentrați pe ceea ce avem de făcut, dar cum pentru toată lumea sunt aceleași condiții, atunci toată lumea trebuie să se adapteze.

Miercuri – 6 ianuarie 2021
Sala Transilvania (Sibiu)
CSM Târgu Jiu – BCM U Argeș Pitești ora 14:45, DigiSport 3 și Look Sport 2
BC CSU Sibiu – CSM Galați – ora 18:15, DigiSport 3 și Look Sport 2

Joi – 7 ianuarie 2021 
CSM Galați – BCM U FC Argeș Pitești – ora 15:30, DigiSport 3 și Look Sport 1
CSM Târgu Jiu – BC CSU Sibiu – ora 19:00, DigiSport 3 și Look Sport 1

Comment here